intoarcere in CIC - program redus mama
Buna tuturor,
sunt o mamica intrata in CIC in iulie 2005 (am nascut in martie 2005); intrebarile mele sunt:
1) dc. ma reintorc la munca cu 1 ianuarie 2006 la cate ore de munca am dreptul sa lucrez? adica am program redus la 6 ore cu plata 100% a salariului pana la ce varsta a copilului?
2)in cazul unor evenimente neprevazute in 2006 pot intrerupe serviciul legal si sa reintru in CIC cu acordarea indemnizatiei de rigoare?! pe baza carei legi?
3) Cererea de reintoarcere la job o pot face cu 1 ianuarie 2006, tinand cont ca e zi libera nelucratoare la compania la care lucrez? Sau corect este sa trec 2 ianuarie?
Va multzumesc,
Coco
Raspunsuri
laura radulescu spune:
1) conform legii protectiei maternitatii ai program redus la 6 ore cu plata integrala pana implineste copilul 2 ani; si conform noii legi beneficiezi si de stimulentul de 300 lei pana implineste copilul 2 ani
2) da, dar dat fiind faptul ca din 2006 banii nu se mai iau de la angajator formalitatile vor fi anevoioase
3) trece 2 ianuarie
Mercedes spune:
laura- cred ca te ai grabit si probabil de aceea ai scris ca programul redus e pana la 2 ani
Conform modificarilor la legea protectiei maternitatii programul redus este pana cand bebe implineste un an- bineinteles cu plata integrala
laura radulescu spune:
Ai dreptate Mercedes si imi cer scuze. Am gresit cand am scris. Atat vorbim de cei 2 ani ca mi-a intrat in reflex sa scriu 2 ani.
Ioana75 spune:
In Contractul Colectiv de Munca la nivel National pe 2005/2006 scrie clar ca sint 2 ani:
Art. 17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
laura radulescu spune:
Coco, in articolul pe care l-ai postat tu nu scrie nicaieri ca se reduce durata timpului de lucru pana la 2 ani.
Se pomeneste de 2 ani aici ''...ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani''.
coco spune:
b]Laura[/b] - de acord cu tine, cred ca pana la 1 an (cat alaptezi?! ceva neclar in legile astea...)!
coco spune:
Pai aia zic si eu-vrajeala!! Nu de alta, chiar dc. o sa stau mai mult de 6 ore, macar sa-i amenint ca asta e dreptul meu si al micutzului!!![]()
quote:
Originally posted by laura radulescu
Vrajeala cu alaptarea! Ce, te controleaza sa vada daca alaptezi?
Laura si bebe Cristina
( 20.06.2005 )