La febra mare- de ce numai shosete cu otzet?...

La febra mare- de ce numai shosete cu otzet?... | Autor: iren

Link direct la acest mesaj

...Shi nu shi cu spirt?
Cam scurt mesaju, da numa atita vreau sa shtiu

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

noiembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

noi am auzit ca spirtul arde,dar probabil numai daca este mult.Am mai auzit ca si cartof ras este bun pentru temperatura,o fi adevarat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Rodica cred ca are dreptate. Spirtul are vreo 70 de grade, pe cand otetul doar 6-7, din cate stiu eu. Asa ca s-ar putea sa nu fie prea sanataos sa aplici o compresa cu spirt mult timp (cum ar fi daca ii pui sosetutele imbibate el). Si eu stiam chestia cu cartofii, imi amintesc ca ne punea bunica cand eram mici, s-ar putea si varza dulce sa functioneze. De fapt ideea la toate variantele astea cred ca e ca toate raman reci, si asa ajuta la scaderea temperaturii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Mama mea i-a pus Rebecai si sosete cu spirt in picioare si nu am avut probleme. Chiar i-a scazut putin febra...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Explicatia nu o stiu nici eu,dar imi dau si eu cu presupusu' Poate ca este vorba despre vaporii de alcool pe care nu cred ca e bine sa-i inhaleze bb.Hai ca m-am scos cu explicatia asta!

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana MC spune:

noua ne-a spus pediatra fara spirt si fara otet la febra. la noi a mers de fiecare data tamponatul cu proposul muiat in apa calduta aplicat pe tot corpul. febra scade destul de repede in felul asta - maximum 45 min. poti sa ii dau si tylenol. la noi combinatia tylenol si tamponarile cu apa calduta au avut intotdeauna succes. trebuie racita temperatura in camera, iar copilul trebuie imbracat cit mai subtire.

cartofii se taie felii subtiri, se moaie in otet si se pun in sosete la talpi, pe frunte si la git. cartoful absoarbe bine otetul si apoi face minuni. toata chestia e sa stea copilul cu cartofii pe el

sanatate multa!

Oana si Matei (25 februarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

cam asta am gasit despre cum combatem febra http://www.avantaje.ro/index.php?a=195&p=1, sanatate lui bogdanel.

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

iren, nu trebuie sa aiba sosetele otet sau spirt.
Sunt foarte eficiente cele muiate in apa si stoarse bine. Invelesti apoi bine cupilu' pe picioare si gata! Astepti sa scada febra!

Noi am citit cartea lui Kneipp, care foloseste terapia cu apa si de acolo am invatat ca apa e suficienta.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Eu stiu ca important este sa nu pui otet simplu sau spirt simplu pentru ca pielea bb-eilor este foarte sensibila. Eu fac o solutie cu 1/3 otet,1/3 spirt si 1/3 apa cu care ne impacam foarte bine, dar mai bine sa nu avem nevoie de ea!!
Bafta si sanatate multa

http://photos.yahoo.com/gorodeii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Daca are febra mare un supozitor cu paracetamol si peste cateva ore altul cu novocalmin, cu o frectie buna si impachetat bine. Daca tot nu-i trece ii dai algocalmin, o picatura pe kg corp, si ii va trece sigur. Nu lasa copilul sa faca febra sau sa dea in alte probleme.
Poti apela si la cele traditionale, impachetari cu varza, frunze de varza, le zdrobesti putin nervurile si-l imachetezi ca pe un bb foarte mic si il pui sa doarma(de regula seara, pana dimineata nu mai are nimic si varza va arata ca si murata). Eu nu am avut medicamente si am facut doar cu varza si spirt si mi-a trecut.
Sper sa te fi ajutat si sa nu fie pra tarziu.
Sanatate.

Paulacu Paul 34+ siAlexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

Pentru scazut febra noi folosim:
1. Antitermice: alternativ Ibuprofen, Paracetamol, Algocamin.
2. Impachetari cu prosopul umed, scazut temp. in camera, imbract cit mai subtire.
3. Sosete cu otet, spirtul este absorbit prin piele la copii mici si exista riscul de intoxicatie cu alcool sau chiar coma alcoolica.

Asta pentru Luca, are acum aproape 4 ani.

Pentru copii mai mari si adulti exista si varianta amestecului: o cescuta apa, o cescuta otet, o cescuta alcool sanitar.
In amestec de dizolva o aspirina si se aplica pe tot corpul. Efectul este destul de rapid dar nu se recomanda la copii sub 9-10 ani.
REteta o are sora mea de la medicul ei de familie si a functionat intotdeaunta la baietelul ei (12 ani).

Mergi la inceput