La febra mare- de ce numai shosete cu otzet?...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

uite cum fac eu
-daca face febra pana in 38 incep cu siropel Panadol sau Nurofen daca in 20 min nu scade febra:
-daca febra e peste 38 supozitor cu novocalmin,lichide (daca vrea, daca nu vrea nici un fel de lichid se face hidratarea - timp de 1/2 ora din 5 in 5 min cate o lingurita de apa/suc/ceai/baby-drink),imbracat cat mai lejer, sa nu fie prea cald in camera.
-daca tot persista febra si da semne sa creasca (dupa 1/2 ora) baie (se pregateste repede o baie cu apa cat temp. corp bb si f. incet se lasa sa curga apa rece pana ajunge apa la 37 grade apoi pana mai stati un pic ajunge apa la 36.5, bb se pune pana la piept in apa- NU SE SPALA CAPUL) sau impachetari reci (se ia un cearceaf se uda cu apa calda-fierbinte se scutura putin sa nu fie prea fierbinte se impacheteaza bb gol in cearceaf se pune patura peste cearceaf -se sta 5 min -daca este nevoie se repeta operatiunea de 3-4 ori)
-daca febra din start este 39 si in crestere la cele dinainte se mai adauga fenobarbital (ei, aici tre' sa intrebati medicul pediatru), noua ne-a dat dr. sa avem acasa cateva tablete de fenobarbital deoarece bb are tendinta de-a face febra mare f. repede si ne este frica de convulsii febrile care in unele cazuri duc la epilepsie.(tre' sa stiti dozaj si cand este chiar nevoie)

-oricum tre' sunat dr. cat de repede cu putinta -prioritar este totusi scaderea febrei.

Va si va doresc sanatate
JOS FEBRA!

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/jozsae/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Iren
eu stiu ca la nivelul pielii copiilor, spirtul/alcoolul se absoarbe foarte usor. De aceea e bine sa-l diluezi, cu apa.. atunci cand faci masaj pe corp..

Zile si nopti fara febra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pentru ca alcoolul se absoarbe prin piele. otetul are putine grade, spirtul multe.

pe aici (in Iasi) a fost un caz de cupil-bebelus ajuns in coma alcoolica la spital ca i-o facut ma-sa frectie cu spirt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Va multzumesc frumos.
Problema era ca febra -peste 40- nu scadea destul de repede, shi io mai combin shosete ude (apa)cu supozitor, am incercat de fro doo ori cu spirt, shi-am fost uimita de cit de repede-a scazut febra, da pe urma am auzit ca nu e bine, acu shtiu shi de ce
Deci ramin tot la combinatzia supo shi shosete ude, ca otzetu mi-a imputzit camera, shi patu, shi tot!
Carmen, e Juli

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

noiembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

mama ne facea frectie cu spirt la talpi si apoi sosete uscate, o mai stiu si pe aia cu cartofii care la mine a functionat mereu, erau cartofi cruzi rasi infasurati intr-un tifon si legati la gat

Sanatate multa lui Juli

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">teledon, 4000 de euro, lumina ochilor pt Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

loool, macar de bausem ceva, data viitoare nu mai scrie asa scurt mesaju`, sa ma prind si io
pupacesc pe juli, bey, cum, febra peste 40?! merg sa mai citesc o data, poa` dorm io....da, dumnezeule... sanatate multa!

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Asha e, Carmenu, peste 40, da durerea e ca dupa ce-i scade, are 35, e inghetzata sloi...Cica e o raceala virala, nu ne-a dat antibiotic, sper sa fie asha...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

noiembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

ca veni vorba de sosete cu spirt- pe noi ne-a avertizat o doctorita de la salvare in RO cand era Alex mic ca de la frectii cu alcool, sosete cu alcool au ajuns cativa copii la urgenta cu intoxicatie...aici am fost avertizati ca si otetul poate avea efect similar.

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Hai sa va spun si eu prin ce-am trecut cu fii-mea (1 an si o luna) cand mi-a facut febra 40,1. Am ajuns la spital, la urgenta. Mi-a dezbracat-o in pielea goala, mi-a impachetat-o in prosoape umede de la tatisoare pana la genunchi, i-a administrat diazepam lichid in fundulet (algocalmin injectabil n-a putut sa-i faca ca nu avea o luna de la ultimul vaccin).
S-a constatat rosu-n gat. Tratamente: antibiotic, nevralgin si nurofen.
Cand i-am spus asistentei ca i-am pus sosete cu otet diluat cu apa a ras de mine si mi-a zis ca nu-i eficient „tratamentul asta” cand are febra peste 39.
Cele mai bune sunt impachetarile cu prosoape ude si sa n-avem teama ca nu racesc bebeii.
Multa sanatate la bebei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

iren, ce faceti voi? cum va e? da` ce fel de viroza e asta cu febra peste 40?? bey, si tu ca si mine, cu doi cupchii, ai grija sa nu i-o dea si lu` ala micu`, stai intre ei sa nu se linga daca poti ca io n-am fost in stare pin` acu

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput