Termopane=mucegai?
In primavara mi-am schimbat ferestrele apartamentului cu altele din PVC cu geam Low-E. De cand am intrat in sezonul rece m-a napadit mucegaiul in toate camerele, mai putin camera care are in fata balconul.Am mucegai chiar si intr-o camera unde au fost dublati peretii pe interior, dar acolo mucegaiul a aparut pe tavan. Sunt disperata. Pe zi ce trece se inverzeste si mai mult. Am sters odata cu clor cand era mai cald si puteam sa aerisesc mai mult timp, dar a recidivat. Nici nu pot sa mai folosesc clorul ca am doi copii (de 2 ani si respectiv 4 luni). Oare asa se intampla tuturor cu termopane, ca eu ma frig a doua oara (unde am stat acum 2 ani la fel am patit, dar am crezut ca nu sunt bine montate si nici nu aveam geam Low-E)?
Poate dublarea peretilor pe exterior ar fi o solutie, dar cat o costa oare (noi stam la et 3/4)?
Cristina
Raspunsuri
Stinu spune:
Si noi avem geamuri similare ,Low -in si stam la etajul 3 din 8 ,la noi dimpotriva ,am scapat de igrasie intr-un dormitor pe colt si in baie unde nu mai stiam ce sa facem ,efectiv de vreo 7 ani ne luptam cu igrasia .Acum sa iti spun sincer am facut si izolatie pe peretele exterior(dar pe interior ca s nu stricam fatada si e si mai ieftin) si e cea mai calda si mai frumoasa camera din apartament .Nu stiu ce sa zic ,mergi si intreaba pe cineva care se pricepe sau firma care ti le-a pus.
IUsti
olim spune:
Si cumnata mea se plange de acelasi lucru.Ei au pus Geala( nu stiu daca am scris bine, ca doar e o firma ca oricare alta), si la inceput erau tare multumiti.Dar cum au copii mici, si mai usuca si haine, si geamul nu il prea lasau deschis, pentru cel mic, a inceput sa ii mucegaiasca peretii.Au fost nevoiti sa izoleze toata casa, si mai lasa geamul de la bucatarie deschis putin, din cand in cand.
Eu aici nu am avut niciodata probleme cu umezeala in casa,dar tot timpul am un geam deschis putin, sau cel putin il las deschis cand suntem acasa.
Eu cred insa ca ar trebui sa iti izolezi si asta o sa faca sa pierzi mai putina caldura in casa.
Stinu spune:
Ale mele sunt Rehau si izolatia ne-a costat acum doi ani in jur de 1 milion si 1/2 pe un perete.
Si eu usuc rufe pe calorifer si nu fac deloc condens.
Iusti
Bebe Beca spune:
Din cate stiu eu, trebuie ca fiecare camera sa fie aerisita cel putin 20minute pe zi. Regula spusa de cei care au montat pentru noi tamplaria PVC.
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
ManyHope spune:
Ar mai fi ceva afara de geamuri ... depinde si cat de mult abur faci in casa, cat fierbi pe aragaz cu usile toate deschise ori cate rufe usuci fara sa ai ventilatoare de evacuare a umezelii, caci fara de umezeala mucegai nu se face... mai conteaza si cat este de cald in casa, pentru ca trebuie sa fie destul de !!
otau spune:
Eu am 2 tipuri de termopan: Gealan si Rehau. Ambele variante sunt cu LOW -E. Asta n-ar nici o legatura cu aparitia mucegaiului. LOW-E inseamna ca vara nu se incalzeste geamul pe dinauntru, iar iarna ca nu se raceste geamul pe dinauntru.
Nu am avut niciodata mucegai.
Uscuc rufe pe calorifer si nu am nici o problema.
marius spune:
Sursa de mucegai nu se datoreaza geamurilor in sine ci surplusului de apa (umiditate) din interiorul locuintei (motivele pot fi diverse) si a zonelor reci unde condenseaza acest surplus de umiditate. Geamul termopan si-a facut datoria in sensul unei corecte izolari termice fata de exterior. Nu e vina geamului ca exista apa in plus in aerul din interior cat nu e vina geamului ca sunt zone (suprafete) reci pe care condenseaza aceasta apa.
Cautati sursa de abur (apa) pt ca exista cu certitudine aceasta apa nu se naste de la sine (tevi sparte, robineti care curg, abur de la gatit (lipsa aerisire bucatarie - hota dupa caz) haine care se usuca fortat pe calorifere, lipsa aerisirii incaperilor si asa mai departe. Izolarea peretilor la exterior sau la interior este practic identica termic discutand. O izolare corecta in interior produce acelas efect termic ca si izolarea la exterior folosind un sistem termizolant identic.
Daca aveti nedumeriri intrebati.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro