Pt. viitoarele mamici

Pt. viitoarele mamici | Autor: gio

Link direct la acest mesaj

OK. Pt. viitoarele mamici. Voi cum va intelegeti cu sotul? Eu sunt insarcinata in 22 de sapt. si am senzatia ca nu ma intlegee prea bine, ca nu intelege prin ce trec. Din acest motiv sunt destul de stresata, mai ales ca sunt ultimul an la fac. si trebuie sa dau licenta inainte sa vina bb. Cum sa-l fac mai responsabil? Eu sunt putin mai idealista si as vrea sa ma mangaie pe burtica, sa imi faca mici surprize, sa vorbeasca cu bb pt ca stiu ca-l aude, iar el nici nu vrea sa aleaga nume pt. el. Se pare ca nu l-am intalnit pe dl Romantic. Voi cum ati facut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Spune-i ca-i pui numele Pacalici sau Miercuri daca el nu intervine si nu te ajuta cu nume mai decente. Amuza-l cu povesti vesele cu bebei, adu-i mai aproape gindul minunii ce se va intimpla in curind in casa voastra. Poate e putin speriat. Minimalizeaza problemele si pune accent pe bucuria de a avea burta ta personala. Eu am luat 25kg in timpul sarcinii si-l amuzam facind balet "gratioasa" prin casa. Aratam ca un hipopotam pe sirma, dar lui ii placea.
Poate nu-ti va aduce ciocalatele si floricele. Ia-ti-le singura si bucura-te de timpul petrecut cu tine si burta ta. Cu timpul o sa vrea sa vina si el linga voi. Mult succes la licenta!
Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Eu am luat 25kg in timpul sarcinii si-l amuzam facind balet "gratioasa" prin casa. Aratam ca un hipopotam pe sirma, dar lui ii placea.
Andrada

Eu n-am luat decit 10kg, dar tot asa dansam si eu "gratioasa" ca un hipopotam... La SALSA!!! Hopa!!!

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Sotul meu e foarte fericit ca vom avea un bb, dar pare inca derutat, inca nu realizeaza pana la capat ca vom avea bb.Dar eu de fiecare data, cand el vine acasa intrebandu-ma ce mai fac cum ma simt, ii spun ca nu mai sunt singura, trebuie sa intrebi: Ce mai faceti?Cum va simtiti bebelusile mele?Si acum s-a invatat deja.
Dar eu cred ca el pe parcurs va intelege, si n-o sa vrea sa se desparta de voi deloc!
Milt succes la licenta. Eu mai am 2 ani de studii, si sper ca stresul din sesiune nu va afecta sarcina! Doamne Fereste. desigur!

alinkav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

La noi e foarte bine. Eu stiam ca atunci cind voi ramine insarcinata voi fi alintata foc. Si asa e. Pina si vitaminele pe care trebuie sa le iau mi le taie bucatele (stie ca asta e datoria lui si daca nu sta linga mine nu le iau...cica). Pina acum intreba ce fac eu si ce face burtica. Acum, de cind am aflat ca este fetita, ma intreba ce face "fetitz" si cind ii spun ca misca imediat pune mina si se minuneaza cit de tare se simte si imi si spune "uite, e in partea asta". Nu mai zic ce emotionat era ieri cind am fost la echografie...a uitat caseta video pe care vroiam sa o luam cu noi, adresa policlinicii o scrisese gresit, plus ca atunci cind am ajuns acolo si eram in sala de asteptare butona nervos telecomanda de la TV. A stat cu ochii incremeniti la monitorul echografului si a pus o mie de intrebari. Cu un lucru imi e dator...cu masajul, dar asta se minimalizeaza cind ma gindesc cite face si ce frumos se poarta. Cit despre nume pentru fetita, el l-a ales pe primul si eu pe al doilea (ca daca taticu' vrea si middle name eu nu am zis nu, chiar daca nu ma incinta prea mult). Un lucru il sperie un pic mai mult...cum o sa se descurce el cu un copilas mic. Mi-a si spus... "tu te mai pricepi si stiu ca ai sa tipi la mine ca nu stiu sa fac aia sau aia"...insa eu sint convinsa ca se va descurca de minune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Cum a zis si Andrada, ia-o incet!
La 22 de spt. nici nu prea se vede burtica!
Dar daca metoda sensibilizarii nu merge, eu zic sa stati de vorba si sa-i spui ce astepti de la el!
Eu am avut noroc ca a fost si este f. atent si cu mine si cu Ilinca - peste o faza nu putea insa sa treaca - cumparatul hainutelor!!!
Si i-am spus ca eu nu o sa mai insist sa mearga cu mine in magazine, daca el nu vrea sa-si ofere bucuria de a-i alege si el ceva!

Acum trage el de mine sa-i mai luam ceva luŽBubu - ca ce frumos i-ar sta in rosu, si nu are! LOL

Numai bine la mamici si la bebici!
Manu si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Draga Gio,
ce coincidenta!!! Si eu sunt tot in 22 saptamani, iar la inceputul lui iulie trebuie sa-mi dau licenta...doar ca nu prea ma trage ata spre studiu pt ca sunt preocupata de bebe - mai am si niste probleme si trebuie sa urmez tratamente...sunt tare stresata. Dar pe de alta parte imi doresc mult sa termin anul acesta!
Iar in legatura cu sotul tau - parerea mea e ca trebuie sa-l implici cat mai mult in tot ce faci si in tot ce se intampla. Aseara, dupa multe incercari, in sfarsit sotul meu a reusit sa-l simta pe bebe. Pana atunci, de cate ori punea mana pe burtica, bebe se oprea din exercitiile de seara...dar bucuria lui a fost imensa cand a reusit sa-l "atinga" pe micut. Cel mai mult imi place sa-mi maseze picioarele si sa ma unga cu crema pe burtica. Imi tot spunea "ai si tu grija,da-ti cu crema ca sa nu faci vergeturi" - la care eu nu puteam rata ocazia si l-am invitat sa faca el asta. Si de-atunci numai el o face !!!

Cred ca trebuie rabdare...si tact...si vei vedea un viitor tatic din ce in ce mai grijuliu.

Multa sanatate si SUCCES
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ia-l cu tine la ecograf sa-l vada cun pedaleaza si daca nici atunci nu se schimba... Si zi-i ca dupa nastere prima voce recunoscuta de bb e al tatalui, pt ca o aude ca si inainte, pe cand a mamei e schimbata, nu mai vine prin cutia de rezonanta a pieptului.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Multumesc mult pt. sfaturi. Marti vom merge la echo si vom afla ce este. El nu a reusit sa-l vada pana acum. Sper ca va se va schimba ceva. Ar trebui sa am si eu mai multa rabdare cu el, si el cu mine. Iar pt. Salina, Bafta la licenta, si sa ajungem cu bine acolo si fara probleme!!! Stii cumva, eu nu lucrez. Daca esti absolvent de fac. in momentul nasterii, ai drepul la 85 % din salariul minim pe economie ca indemnizatie de sarcina, sau s-a schimbat si asta cu noua ordonanta ? Stie cineva?

Mergi la inceput