In Italia (3)
Bine ati venit la un nou capitol!
Capitolele precedente:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58754&SearchTerms=italia" target="_blank">In Italia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60722" target="_blank">In Italia (2)
Italiencele vorbarete de la sud la nord:
Iriale ( Messina )
CameliaS ( Firenze )
Gabry ( Firenze )
Crista-s ( Bologna )
Danangie ( de la Modena la Milano )- "come i calciatori in trasferta "
Stralucitor1 ( Torino )
Pyssy (Novara )
Crini (Milano )
Pet.cost2005 ( Milano )
Alinutza00 (Milano )
Mireloaia( Aosta )
Si alte discutii referitoare la Italia:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43477&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56382&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)(2)
De unde putem "culege" informatii pretioase:
www.romania-italia.net" target="_blank">Forumul romanilor din Italia
www.roembit.org/" target="_blank">Ambasada Romaniei in Italia
www.consulatmilano.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1" target="_blank">Consulatul General al Romaniei la Milano
www.stranierinitalia.it" target="_blank">Stranieri in Italia
www.moduli.it" target="_blank">Tipologie di moduli; Contratti; Autocertificazione; CAP; Codice fiscale...
Dictionar on-line :
www.garzantilinguistica.it/interna_ita.html" target="_blank">Garzanti Linguistica
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Raspunsuri
crista-s spune:
Thalia ,
uite aici pagina cu vremea in Umbertide ( in provincia di Perugia in Umbria )
http://www.meteoumbertide.com/previsioni.htm
azi e lapovita si ninsoare ( min -3 max 8)
simbata ploua dar se mai incalzeste ( min 8 max 11)
deci nu e prea cald ...
Cristina
crini spune:
Cri, ce dragut ai facut!
Am intrat pe vechiul subiect si am pus adresa spre asta.
Cum ai facut sa apara numele si nu adresa (In Italia)?
La noi ploua. Ar vrea sa ninga, dar nu se hotaraste. Cad doar niste bobite mici si albe.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
crista-s spune:
saru'mina Nico.. pe mine nu m-a dus capu sa pun si la ep 2 adresa cu ep 3...
hai ca iti povestesc pe PM cum tb sa faci ca sa apara asa un nume si nu tot linkul...
La mine a iesit soarele, dar e un ger de crapa pietrele.
Stii ce fac eu ? descarc cintecele de la zecchino d'oro ... mai vechi si mai noi . Pe urma vreau sa le pun pe cd sa le duc nepotelului meu in Ro, o sa caut si cuvintele poate le gasesc pe net ( tb sa fie pe undeva ), asa o sa ii fie usor sa invete si el cite ceva . Oricum are ureche muzicala si prinde destul de usor limbile straine ( norocul lui ... ) in plus vezi si tu la bambinutzii tai ca la vista asta sunt ca niste mici buretzei ... Mi-a venit ideea de ieri ca eu stau cu nasul in tv sa ii vad pe micuti de 3 zile. Si cind si eu fericita ca acum avem si karaoke hahahh . Al meu se minuneaza in fiecare an ca mie imi place si ca am auzit de zecchino, pai stai frate ca nu am crescut in jungla !!! , cei de virsa mea isi amintesc ca duminica dimineata mai prin anii 70-80 ne dadeau si noua la tv cistigatorii de la zecchino ... de... au fost vremuri frumoase si pt noi cind eram eu mica cel putin mai tirziu s-a "imputzit" treaba ...
Cristina
iriale spune:
Cri, ...ai facut fffff frumos!!!! Bravo!!!! Imi place foarte mult cum ai organizat pagina.
Si eu imi aduc aminte de emisiunile in care dadeau cantecele de la Zecchino D'Oro si ce mult imi placea si ma uitam oarecum cu jind la copilasii aceia frumosi si fara griji, care in timp ce canteau se miscau si chiar dansau...spre deosebire de corurile noastre unde saracutii copii erau obligati sa stea nemiscati ca statuile.
Cri, iti functioneaza e-mule?
Nico, buna dimineata si tie...ce mai faci?
Aici ba iese soarele (cu dinti) ba ploua torential. Iar eu sunt in fustita, ajutor!!!!
Irina si Alessandro
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crista-s spune:
Iri , neata ...
Functiomeaza dar pt muzica, acum descarca melodie de melodie ( i-an dat super lista ... ) si merge destul de bine sa nu-l deochi. Insa i-am dat si un album mai mare si se screme rau. Apoi eu nu stiu tb sa aleg fisierele unde e scris ceva la fonte ?? adica sa nu fie 0 sa fie acolo un nr.. banuiesc ca ccc cu cit e mai mare numarul e mai bien ca are de unde alege ?? asa e ?
Cu filmele m-am lasat pagubasa, probabil ar tb sa las calc deschis zi si noapte ca sa descarce mai repede. Eu cum stau numai dimineata nu am vazut mari miscari..
Probabil ca mai incolo o sa ma agit iar, sa vedem ce chef voi avea mai prin ianuarie hahah .
Acum ascult "lettera a Pinocchio" .. imi place rau de tot ... am gasit si cuvintele de la multe cintecele, si e si karaoke acolo, uite pagina ca sa te distrezi si tu cu Ale ( daca nu o stii deja ):
http://www.filastrocche.it/cantiamo/cantiamo.asp
Ai dreptate Iri corurile noastre erau cam "intepenite" ca asa era directiva , dar daca iti amintesti Mini Song-ul lui Mihalea ( Dumnezeu sa-l odihneasca ! ) semana mult cu zecchino si alte coruri de copii "capitalisti".
Cristina
iriale spune:
Cri, ai dreptate, mini (si maxi) Song-ul cantau frumos si se deosebeau de celelalte coruri. Si mie imi placeau...vezi, daca nu ii numeai tu nici nu imi mai aminteam de ei...cate lucruri avem probabil ascunse in memorie, par uitate, neexistate, dar la momentul potrivit... hop, apar ca si cum s-ar fi petrecut ieri.
Cat despre cantece si filme, viteza cu care se descarca depinde in primul si in primul rand de adsl-ul pe care il ai, iar apoi, da, cu cat sunt mai multe funti, cu atat e mai bine.
Nico, ai ajuns tarziu la servici?
Irina si Alessandro
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crini spune:
Nu, Iri, am ajuns bine. Chiar am dat mesaj inaintea ta.
Si eu sunt tot in fustita, ca se jigarise giaca si am dat-o la curatat (e alba), asa ca merg cu paltonul.
Cand vorbiti de coruri de copii mie imi salta in minte doar Minisongul. Altele nu-mi amintesc.
crista-s spune:
Nico ... mai era corul de copii Radio ... al RTV Romane - de fapt cind eram eu mica era numai asta, cind trecusem de clasa 5 a aparut Minisongul deci la sf. anilor 70 inceput de 80.
Cristina
gabry spune:
FETELOR,azi noapte a nins si la noi,pe aici nu ninge niciodata,asa zice barbate-mio,ca o zapada in toata regula n-a mai fost din '89.Pe stazi s-a topit,dar pe acoperisuri,masini a ramas si era tare frumos.Chiar am iesit azi dimineata cu Elena si statea nemiscata,ca o acoperisem de i se vedeau doar ochii!Acum ploua,poate mai coboara temperatura si ...ninge!Din cite mi-a explicat al meu sot,cum Firenze e intr-o gaura(geografic),traficul e intens si caldura care o emana masinile se ridica deasupra si astfel apa nu se poate transforma in zapada,de aia a nins noaptea,nefiind trafic.O adevarata...enigma.
Crini,baiatul are 12 ani si fetita 9 luni.Multumim pt tot si sti ca noi facem copii frumosi(isi lauda gaina puii),chiar daca Elena e juma'-juma',vad ca a iesit o bucatica buna.
Crista-ste cred ca-i frig la voi....am fost saptamina trecuta la voi si deja era mai frig ca in alte parti.
Eu nu stiu de ce simt asa tare frigul aici(ca doar nu-i mai frig ca acasa),am prins geruri de -28°si acum parca-mi intra-n oase si mor de frig.O fi umiditatea?
Ce fain de voi ca sinteti la munca!Abia astept sa incep si eu...ca m-am saturat sa stau acasa.
Va pupic dulce pe toate!
crini spune:
Lasa, Gabry, c-o sa tot ai timp sa muncesti! Acum bucura-te de fetita ta, e inca micuta. Eu am ramas cu Andrei pana la 11 luni, am papat toata maternitatea, si ceva din vacante.
A propos, intreb si eu pe cine a nascut aici, cum se matureaza feriile pe perioada maternitatii facultative? 100% sau alt procent? Iri, cred ca aici tu ma poti ajuta.