ASPIC SAU RACITURA,CUM PROCEDATI?
![](images/user_woman.png)
Fetelor,admir o racitura sau un aspic gustos si foarte clar.Voi cum procedati?Ce carne puneti,cum ornamentati,in ce puneti aspicul(in bolulete,in funduri de sticle de plastic...)?Cum faceti sa fie foarte clar(sticla)si inchegat?...Pupici la toate forumistele..
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Carne: doar de pasare.
Ornat: in aceeasi oala cu carnea fierb un morcov(mic si taiat rondele, daca ai timp sa te joci sa-i faci forme pe margine). Asez in boluiri de sticla transparenta: pe fund si margini pun morcovul iar deasupra patrunjel tocat marunt(un pic). Stiu ca se mai pune deasupra si ou fiert tare, eu nu pun.
Sa fie clara: strecor zeama prin sita cu tifon de doua ori.
Inchegat: carnea de tara se incheaga fara probleme. Canea din magazin: in oala in care fierb carnea pun apa cat sa acopar si capac deasupra. Daca pun mai multa apa nu se mai leaga. Nu folosesc gelatina decat la torturi.la purtator
noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
apalossa spune:
DARRIA-multumesc pentru raspuns...si eu tot pasare folosesc,dar mai precis ce parti ale pasarii folosesti mai intens...eu pe langa pasarea propriu-zisa,mai folosesc si pachet de tacamuri,pentru gelificare.Pe fundul bolului eu pun felii de ou fiert,bobite de mazare ,forme din masline.....Cand servesc aspicul la masa il scot in farfurioare mai mici,invers,cu modelul in sus.De obicei pun in funduri de sticle de plastic,pentru ca au forme mai deosebite.Ce stiti despre limpezirea cu albus de ou batut spuma ,si pus in zeama?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
parti ale pasarii: pulpe ca pieptul nu e gras si nu are ce sa se prinda.
albus de ou pus in zeama: nu stiu ce sa-ti spun ca nu folosesc.
Eu las in castronel racitura, nu o rastorn dar e interesant cu model cum proedezi tu.la purtator
noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Laura Takacs spune:
Cu decoratul nu te pot ajuta, dar inchegatul piftiilor, da. Eu fac numai din porc, si pun picioare, cap (de porc) si cateva oase de vitel, si multa carne de porc. Cat priveste porportiile, le fac dupa ochi, cam asa cum zicea cineva mai sus, sa acopere carnea si oasele, din care pun destul de multe, cam 2kg. la inchegat le pun in boluri de sticla.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ontica_sp_Camelia/Ontica_sp_Camelia.jpg)
Ontica Camelia spune:
foarte bune sunt ghearele, ele contin multe tendoane, deci gelatina naturala. Le fierbi si apoi renunti la ele, poate ai un cutu prin preajma. Despre limpezirea cu albus am citit pe undeva dar nu stiu unde .
poze cu noi
Camelia & Alexandra Elena (27 feb 2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)