Dr. Tutunaru ( 9 )

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Din ce ma citit eu pe aici am ma urmareste un gand ciudatzel: oare cumva peste usile cabinetelor "conferentiare "si "directoriale" nu se mai napustesc pacientele cu viteza de tzunami?

NU vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar multe chestii pe care le-am citit mi se par trase de par!Sincer!

IAr dintre toate "gugumania" -vorba profei mele de mate din liceu-cu auzitul prin perete e de domeniul SF!

Punctul 1!

In iunie sau iulie nu mai stiu, am fost la control prima data la cabinet! Controlul de dupa nastere..Ei, era programata si verisoara mea inainte!Ei bine, pana am ajuns noi-eu si sotul- ea intrase, iar sotul ei ramasese afara!L-am boscorodit noi ca nu a intrat cu ea ,am studiat "terenul"si chiar curiosi am tacut sa vedem ce ii zice!Toti trei!NU mai era altcineva acolo!Se auzea ca e cineva inauntru,ca se vorbeste, dar noi toti ne incruntam ca nu intelegeam nimic!

Asa ca sa sa avem pardon!

Punctul 2!

Cred ca toti cei care am fost pe la cabinet stim cam cum face echografii!Priveste ateeeeeent si muuuuuuult in monitor si atunci cand comunica ce e acolo vorbeste ca pentru sine!Nu a comunicat niciodata rezultatele in triluri inalte, in ritm de olaaarioooooooo!
Si credeti-ma am o sarcinaa supravegheata in primele trei luni la 10 ZILE!!!!!

Punctul 3!

De echo ce sa mai zic!AM la activ trei echo facute la Iosup! Eu am ajuns la Iosup trimisa de Tutunaru! Si de cate or mergi are pretentia sa il suni sa comunici IR-urile!Nu face asa ceva!Are destule plusuri pe altele ca sa se impauneze cu unele si altele!

Echografiile care se fac la cabinet indica niste date generale! Sigur ca nu te impiedica nimeni ca pacient sa mergi la Iosup de cate ori ai chef !Dar printre altele Tutunaru e genul de doctor -ce-i drept nu prea gasesti printre cei din "ramura "asta-care te cheama si trimite la analize de cate ori are nevoie pacientul ,nu de cat e planul la analize pe luna X !



Botishoara mea din burtica e mica si nici nu ma gandesc sa imi faca altcineva echo pana la 14 saptamani!Eu stiu si medici care daca ar putea sa aiba 10 mani si 5 echo te-ar chema de doua ori pe zi sa vada ce face "mititelul"!

Si te-ar mai trimite sa mai iei ceva analize la o clinica care lucreaza cu Cantacuzinoul!Dar astaa e secret mareeeee! Pt ca e a nu stiu carui mare mahar! Ei,clinica incaseaza 85% si bietii cercetatori de la Cantacuzino traiesc de pe o zi pe alta!

Asa ca cele ce am spus sper sa lumineze olecutza anticamerele ramase fara paciente in urma inundatiei neasteptate!Si sa scuzam bietul val dc s-a indreptat din nestiinta catre un cabinet de mare medic in viata!

http://community.webshots.com/user/bestuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Bestutza are dreptate la tot ce a zis, stie ea ce stie.

Lordra, merge bine cu bebelusha mea. Am ciuda pe ea ca nu ma lasa sa dorm noaptea, dar e o scumpa si cand imi zambeste sau "vorbeste" ma topesc toata.

Diana, eu am nascut prin cezariana cu dr T. cu anetezie rahi-epidurala. Adica ambele. TI le recomand cu caldura, de la epidurala mi-a ramas cateterul in spate si in cele 2 zile de spitalizare am primit anestezic pe acolo si practic nu pot spune ca am avut dureri cu adevarat mari. Ei bine, nu topaiam pe hol pana la baie, dar cand incepea sa ma doara mai serios, chemam asistenta, baga substanta si ma simteam cu totul altfel. A fost super. SI nu, nu face generala, este unic sa auzi primul strigat al copilului tau. Nu se compara cu nimic altceva. Nu lasa bucuria asta doar pentru urechile celor din sala de operatie, ca ei nu vor aprecia. Tu, insa, ti-l vei aminti in fiecare zi din viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

buna, fetelor, eu m-am linistit, am mai fost la doi dr. inainte de dr.T, si sincer daca nu era dr. T acum as fi fost cauterizata pt o "rana pe col" ( fara o analiza amanuntita)care nici nu exista si indopata cu medicamente care nu-si aveau rostul;n-as fi acum insarcinata dc nu m-ar fi monitorizat "ca la carte";la cabinet ai intimitate si chiar nu se intelege nimic din ce se vorbeste inauntru( in sala de asteptare);pai la d-na dr de dinainte mergeam la spital unde in anticamera erau toti dr, rezidenti gramada intr-un dens fum de tigara , alaturi de camera unde te examineaza este un mic salon unde se fac avorturi si auzi "pe viu" toata operatiunea!!!am vazut gravide in luni inaintate care asteptau ore in sir pana erau examinate, nu mai zic ca nu mai aveai loc de intrebari printre atatea persoane;in timpul unui eco intra, mai era o fetita(!!) cu mama care-si achitau eco cu chitanta;am crezut ca intru in pamant de rusine, se perindau tot felul de persoane;asta inseamna intimitate?
am scris mult...nu iau apararea nimanui, dar n-am ce sa-i reprosez dr T


anasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Kid2003, multumesc pentru raspuns. Pana in aprilie incerc sa ma obisnuiesc cu ideea... desi simt ca lesin numai la gandul ca voi fi constienta in timp ce sunt taiata. Am in antecedente o anestezie la stomatolog, cu limba si buzele amortite, si totusi eu simteam tot ce imi facea medicul in gura si ma mai si durea... iar medicul era chiar maica-mea, ce ma stie de fricoasa si lesinoasa. Cred ca o sa-i lesin pe masa de operatie daca nu ma adoarme si atunci sa vezi complicatii... La urmatoarea consultatie, am in plan sa discut cu el si despre anestezie. Nu stiu cum e primul tipat al lui bebe, cred ca sunt o mama denaturata care se gandeste numai sa-i fie ei bine .Acum in legatura cu furtuna starnita ieri, am cautat-o pe diana1968 pe listele de mamici. Initial, in primele saptamani de sarcina, era inscrisa la mamici de martie-aprilie 2006. A scris foarte putin, despre ea exista doar data UM si varsta ei, nu a scris niciodata ca e pacienta lui T la acest topic. In urma cu 2 luni moderatoarea listei a facut putina 'curatenie', in sensul ca nu le-a mai lasat pe lista pe cele care nu au mai dat nici un semn de viata. Ce a suparat-o? Eu cred ca neatentia: pe acea lista apar si eu, dianad, cu doctor Tutunaru si data a UM apropiata de cea pe care a avut-o diana1968. O simpla confuzie, sper, a declansat totul. Am cautat-o si la mamici de ianuarie-februarie, unde nu a fost nicodata prezenta.Cat despre prematuri, noroc cu Nicoleta cea care ne-a spus ce a vazut cu ochii ei. Altfel toate cele care vom naste i-am fi pus lui T aceeasi intrebare!DianaD 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Dragelor,
ca venii vorba de auzitul prin perete...Am auzit si eu o data (in 6 vizite) ca se vorbea inuntru - dar asta pentru ca pacienta vorbea vorbea f tare...In rest, oricat m-am straduit, nu am prins nimik

Pe mine nu ma deranjeaza ca nu are firma la cabinet etc. Mi se par nerelevante aceste aspecte, e problema lui. Problema mea e ca el sa isi faca treaba, si si-o face!!
Iar cu adresa cabientului lui _ am avut intr-o seara o urgenta si T a venit special pt mine la cabinet. Evident, pana sa vina el, m-a reperat o vecina care a iesit sa imi comunice ca "nu e deschis cabinetul domnului doctor, dar il gasesc in zilele de.." Mie nu mi s-a parut deci un mare secret...Dar , in fine, experienta fiecaruia e subiectiva, nu?

Eu ma bucur ca mai sunt si critici la adresa lui. Mi se pare un semn de normalitate, chiar sa fi fost T unicul doctor despre care nimeni nu avea nimik rau de spus? Avand sute de paciente?? Era imposibil!

Eu nu sunt 'fan' Tutunaru. Dar e un doctor capabil, m-a ajutat ori de cate ori am avut nevoie, are o memorie fantastica si mai presus de toate am incredere in el.

Magg 16s+



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Din toata discutia starnita am retinut un lucru. Cum ca medicul ginecolog care te supravegheaza n-ar avea voie sa-ti faca eco si ar trebui sa te trimita la un eco performant.

Pai ce e mai important? Ceea ce vede doctorul si profesionalismul in interpretare sau sa vezi ce culoare au okii bebelushului la un eco 3 D?
Ca eu de ex, neputand sa vin la T la monitorizari, m-am perindat prin multe cabinete cu super ecografe da' care nu m-au multumit deloc din punct de vdere al interpretarii. Adicatelea degeaba ai un eco de sfert de milion de dolari daca imi spui ca "pai nu stiu daca s-a spart sau nu folicului". Sau sa-mi spui tu ca la eco se vad trompele.. Pai m-apuca rasu si nu altceva.

Prefer un eco alb negru si vai de el, dar un medic cu OCHI buni si nu doar cu o diploma pe perete cum ca a absolvit un curs de ecografie.
Cat despre metode? Pai prefer asa mai fara firma si cu usa deschisa decat cu , cafelutze, ceai, papuci de unica folosinta, inregistrare in computer, eco de multi bani da' stiintza ba. Si doctori care de jena ca-ti iau atatia bani.. iti prescriu si tot soiul de medicamente asa "orbeste" ( am citat din unul din doctorii la care am fost)


cami




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu am incredere in dumnealui.Cu ajutorul lui am descoperit din ce cauza pierdeam sarcinile,ceea ce alti dr.(aia la care fug alte fete)nu s-au catadicsit sa ma ajute si ma luau cu texte de 3 lei..ca trebe sa pierd 3 sarcini domne sa ma supravegheze ei mai atent..ca numai D-zeu tine copii..ca sigur e genetic si io nu pot avea copii!!!!Nu va inchipuiti ce era in sufletul meu cand insarcinata la a doua sarcina imi spune mie un "mare" dr. ca trebe sa pierd 3 sarcini sa-mi dea el mie analize mai asa..sa ma supravegheze atent...Am pierdut-o!Ca m-a plimbat in fiecare sapt.desi m-am dus la el din primele zile..stiam ca-s insarcinata...si dupa ce asteptam frumos la usa de dim.pana la 4 de mi se acrea..imi spunea ca n-are timp de mine atunci..sa vin sapt.viitoare..Si tot asa pana fix in ziua cand trebuia sa merg iar si exact atunci am avut hemoragie,am pierdut si sarcina a doua..si l-am asteptat sa vina de la 10 la 13,30..desi le-am zis la asistente situatia mea si sa-l anunte.Cand a venit se purta de parca nu era nimic grav..poate nu pt el!Apoi cand mi-a facut ecografie sa vada daca mai e embrionul m-a tampit cu texte ca-s tanara,ca nu-i nimica..ca o sa mai am io sarcini..ca nu trebe sa ma sperii ca inca n-am pierdut 3 sarcini..si tot felu de tampenii pe care n-are rost sa mi le mai amintesc ca ma apuca greata!
Ei bine am ajuns si la a 3-a sarcina..am pierdut-o si pe aceea..Deja ma gandeam la adoptie..si sincer nici in ziua de azi nu mi-am revenit psihic.Am umblat pe la Giulesti la mai multi dr..
Acum o iau de la capat..si sper cu ajutorul lui D-zeu si al dr.T sa reusesc sa duc si eu sarcina la capat cu bine!!!El mi-a insuflat incredere in mine,intr-o reusita..ceea ce pana atunci imi auzisem tampenii de genul celor spuse mai sus..sau ca io nu pot avea copiii..insa fara sa fi facut eu teste genetice sa vada ei SIGUR pe hartii..nu din banuielile lor!Ca sarcinile nu se pierd doar din cauze genetice!!!
Va pupic cu drag si aveti grija de voi.


Sarbatori fericite tuturor!

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

incinse rau spiritele pe-aici, si ieri era liniste...

sa incerc s-o iau pe rand.

exista o secie pt prematuri la elias, nu stiu insa cat de sofisticata, si ce sunt in stare sa faca acolo. este camera speciala, terapie intensiva, cred ca erau vreo 3-4 incubatoare si doua chestii ce pareau mai sofisticate, cu tot felul de monitoare si aparate la care era conectat un bebe. mamaica acelui bebelus plangea tot timpul, si am inteles de la fete ca se zbatea intre viata si moarte copilasul. stiu ca la un moment dat au inceput sa piuie monitoarele lui, si dintr-o sectie unde nu misca nimic, asistente si dr parca s-au teleportat acolo sa vada ce si cum...
in ultima mea zi in spital, o vad pe mama puiului zambitoare... era prima zi, dupa vreo 2 saptamani de cosmar, cand ii dadeau puiul in brate sa-l puna la san.
mai erau cu mine in camera doua fete, care nascusera la 32 sapt, una cu hemoragie puternica, si una cu membrane fisurate. bebelusii nu aveau insa probleme, erau sanatosi, stateau la incubator si erau "la ingrasat", la 2200 urmand sa plece acasa.
acum probabil sunt si cazuri care ii depasesc, si prefera sa le trimita la alte spitale.

iarasi, nu mi se pare normal ca o pacienta, o data plecata din elias, sa fie urmarita de dr ei. tine de "respectul profesional", nu te duci "in control" sa vezi cat de bine isi fac altii treaba, ca nu esti inspector sef. as vrea sa stiu daca exista un doctor care sa faca asa ceva!! excludem cazurile din vara, cand eliasul a fost in renovare, si toti dr de aici nasteau la municipal si-si vizitau pacientele acolo. dar sa te duci in alt spital, complet strain, in care n-ai lucrat niciodata... nu vi se pare totusi nerealist!??! aaaa, daca ai avea o ruda, persoana apropiata internata, DA, dar doar pt ca un pacient de-al tau a ajuns in alta parte...

dianad, nu se compara scormonitul la masea cu copilul tau
si de ce sa te gandesti ca te taie?! inchizi ochii, te gandesti la ceva frumos, si numeri incet pana la 500.... cred ca atat dureaza pana scoate copilul. io una as muri sa nu-l vad si eu, si sa vina altii sa-mi spuna ca e frumoasa/frumos. mai gandeste-te... si nu doar la pielea ta



Punctul 2!
Cred ca toti cei care am fost pe la cabinet stim cam cum face echografii!Priveste ateeeeeent si muuuuuuult in monitor si atunci cand comunica ce e acolo vorbeste ca pentru sine!Nu a comunicat niciodata rezultatele in triluri inalte, in ritm de olaaarioooooooo!


bestutza... cu asta esti mortala... si asa nu vorbeste el prea tare, trebuie sa ciulesti urechile... da' si sa se auda de-afara...

aaa, si inca ceva, reprosurile cum ca nu te trimite la specialist sunt total mincinoase. nu face el echografiile morfologice, astea le faci la 14 si 21 sapt la CMU, la iosup. iar alte investigatii speciale, tot prin alte parti. o echo de rutina, sa vezi daca bb e in grafic poate face orice dr care are echo! ca doar de-asta are echo, nu???
de ce face asta!??! probabil ca sa nu procedeze ca alte somitati care iti fac un control pe masa, iti spun ca sarcina merge perfect, ca bebe e in grafic, fara sa faca nimic altceva. nu tu ascultat inimioara puiului, echo sau altceva!
ma rog, unii or fi superman, vad cu ochiul liber prin piele! altii nu... si atunci fac echo.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ah, si uitam... de ce trebuie sa fie T responsabil de ce fac, sa NU fac, altii din spital???
ca o moasa e mai "intzepata", ca la neonato n-au aparatura, ca unele asistente nu-si fac treaba???

la urma urmei, ce ar trebui sa faca el si n-a facut??? "fisa postului" nu include nici pe departe telefon deschis non-stop si alergat la spital la fiecare urgenta sau nastere!! sa vad ce s-ar intampla daca ar fi si la noi alt sistem, un dr sa lucreze doar in tipul programului! de la 6 la 14, si atat. in rest, exista medic de garda. nici vorba de noapte sau we!!!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

quote:
Originally posted by cristinamh




de ce face asta!??! probabil ca sa nu procedeze ca alte somitati care iti fac un control pe masa, iti spun ca sarcina merge perfect, ca bebe e in grafic, fara sa faca nimic altceva. nu tu ascultat inimioara puiului, echo sau altceva!
ma rog, unii or fi superman, vad cu ochiul liber prin piele! altii nu... si atunci fac echo.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra



Exact asa am patit eu la prima sarcina.Venita la urgenta cu iminenta de avort..si ala ma pune pe masa ginecologica,ma consulta,nu mai spun umilintele si nimic,ca le-am mai spus de multe ori pe forum , si-mi spune ca embrionul nu mai e in sac..Pai eu si-n ziua de azi ma intreb cum stia el asta?M-a internat pt chiuretaj..si m-a uitat in salon.A facut sotul scandal,s-a certat cu asistentele pt ca am zacut acolo de la ora 12,30-13 pana aproape de 5.Nu venea nimeni,iar eu sangeram abundent,aveam dureri groaznice si schimbam tampoanele f f des.Si trebuia sa ma duca sotu' la toaleta ca eu nu ma puteam tine pe picioare.Intr-un final,ca a facut sotu scandal a venit dl.dr.Puia..si cand a auzit s-a crucit saracu'..a fost revoltat,tot o intreba pe asistenta cum naiba de nu-mi facuse ecografie,ca poate s-ar fi putut salva sarcina..El a crezut ca noi voiam sa facem chiuretaj..nu ca ne doream sarcina.A ramas saracu masca si stiu ca i-a transmis prin asistenta dr.respectiv sa vina imediat si sa-mi faca chiuretajul si sa trimita tot la laborator.El mi-a facut iar consult si mi-a facut ecografia si mi-a spus ca din pacate embrionul nu mai e acolo!Pana la urma pe la 5,30 a venit si acel dr si mi-a facut chiuretajul..pe viu!Vai de capu meu..Nu are rost sa povestesc prin ce dureri am trecut si nici prin ce umilinte..da va spun..umilinte care si acu imi intorc stomacul pe dos.Acei oameni nu merita sa stea in sistem,caci sunt o rusine a sistemului!!!
Numai bine!Pupici cu lipici.

Sarbatori fericite tuturor!

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput