Mamici de noiembrie - decembrie 2005(71)
Raspunsuri - Pagina 14
anda77 spune:
nu va mai spun ca atunci cand am vazut picaturica de sange ma si gandeam ca gata, e momentul, pana sa-mi dau seama ca nu cu sange ar trebui sa inceapa travaliul, m-am prins ca nu e din vagin, era din alt loc urma de sange...
http://community.webshots.com/user/anda1977
alexandrina spune:
Tot eu...
Teoretic e exact ce zici, practic din fericire eu nu stiu.
Chiar si fara urma de constipatie se poate in sarcina.
O oglinda te-ar putea ajuta in acest sens, cica se pot observa anumite "inflorituri".
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
dordia2000 spune:
Fetelor, prima veste buna zic eu: bb nu a scazut in greutate ci a luat dar doar 10 gr intr-o zi. Putin dar totusi a luat nu a dat inapoi. I-am facut baita lui bb si i-am dat san si a luat cam 40 gr dupa care i-am bagat completare ca sa vad ca doarme macar 2-3 ore calumea. Nu o sa-i mai dau completare de loc ci numai san ca am acele furnicaturi de frig parca si sper sa am cat mai mult lapte!!! Beau lichide de ma duc din 5 in 5 min la toaleta dar...nu ma plang. Sper din tot sufletul sa fie bine si sa avem si noi lapte ca altfel ma oftic rau de tot!!!
Va multumesc inca o data pentru tot sprijinul si mai ales lui Lavi02 care e o comoara de fata!!!
Acum merg la nani sa o ascult pe lavi!!! pic de somn, noapte buna!!!
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000
Morgano spune:
Salutare mamici si burtici!
Vad ca aveti spor la scris, mai ales Lavi02 e plina de informatii si sfaturi super, cum ne-a obisnuit.
Eu pur si simplu nu prea am timp decat sa va citesc, lucrez pt birou, fac de toate prin casa, am grija de copila mea care de vreo 2 zile nu doarme cu orele si e mai maraita, marile ei reprize de somn sunt dupa baita de la 9 seara la 2-3, apoi pana dimineata si cu asta basta, trece la stari de veghe si plans pana o iau langa mine sau in brate, mai trage un somn bun in timpul zilei si iar o luam de la capat. E si normal dc isi face somnul si papa bine sa nu doarma non-stop, insa pe mine ma oboseste si nu ma lasa sa lucrez draga de ea. Am si zis c-ar trebui program de baitza de 3 ori pe zi ca apoi sa doarma mult si bine cum face acum, de ex. :) Dra sunt multumita si linistita ca e bine, am laptic la greu, si ii dau la cerere, ziua cam la 2,5 ore, noaptea la 3-4, cum se trezeste.
Ina, inca o data felicitari pt nastere, revenire si moral. Ai grija de tine si incearca sa te odihnesti, e esential ca toate sa mearga la fel de bine ca si pana acum.
Mandy, nu ti-am raspuns, scuze: caruciorul meu e graco ultima plus, nu e greu si e usor de manevrat, are si plapumioara pt vremea asta, nu am vazut modelul asta decat de unde l-am luat pe al meu, si asta pe baza de comanda dupa catalog. In spate la Central unde spui tu au niste scoruri imense, asa ca eu as mai cauta in locul tau. Al meu a fost 7.2 milioane, Tania avea la fel luat de la nu stiu ce targ din bucuresti cu 5 mil, dar sa zicem ca acolo erau la preturi de producator sau fara adaos. Oricum, mie mi se pare super, pacat ca a dat asa un frig si fata mea e mult prea mica (azi am facut 2 sapt!!!) ca sa o pot scoate altundeva in afara de la geam cateva minute pe zi.
Fetelor lasati cantaritul lui bebe asa des, ca e de balamuc, zic eu. Si pe mine m-a tentat azi cantaritul, pt ca a fost mai plangocea si m-am gandit ca n-a papat destul, dar uite ca mi-e frica de cantar si cand vad ce obrajori frumosi si rotunzi are si cum doarme de linistita si ca s-a lungit, il las naibii cantar si gata.
Asta cu hemoroizii a fost o surpriza si pt mine acum 3 zile, cand m-am trezit ca ma racaie ceva pe la spate si ma jeneaza, noroc cu mama medic ca m-a linsitit, ma speriasem sa nu fi luat ceva minunatii din marea clinica privata de la "sterilizatu'" de irigator. Nu sunt nici fte constipata, in timpul sarcinii n-am avut, si mi-a si trecut de la sine dupa 2 zile.
Alina, si eu stiu ca e musai sa te mulgi sa scoti tot ce-a ramas in san, dar uite ca eu ma mulg doar 1 data pe zi seara, cand simt ca-mi sunt sanii fte plini si in rest suge fata tot. Nu cred ca e corect ce fac, dar vad ca productia e in crestere, fata suge fte bine de nici rani nu-mi mai face sau m-am tabacit eu la sani, asa ca o tin pe-a mea. Insa toate sfaturile sunt de muls dupa fiecare alaptat pana nu mai iese nimic.
Eu cred ca mai fac o prostie, ba alaptez numai la 1 san, ba de la ambii, dupa cum simt eu ca-i merge fetei, sper ca nu gresesc, ma ghidez dupa cum ne simt eu pe noi doua.
Joy, mai cere sfatul unui alt medic, dc scrie in prospect ca nu, atunci nu lua.
Noki, vezi ce zice si pediatrul referitor la extrasistole, pt ca ma gandesc ca e bine, nu poate fi neonatologa chiar asa inconstienta sa va fi lasat casa dc nu era ok. Eu am avut noroc de cel mai bun neonatolog din cluj, asa spun toti de el, are vreo 80 de ani dar a fost super, si spre norocul meu imi cunostea familia de la bunici incoace si sta prin vecini asa ca a fost si mai atent ca de obicei.
Gandacel, ai dreptate, si mie mi se pare ca un film pe 3 sferturi uitata nasterea, desi la mom. respectiv ma gandeam ca niciodata n-am sa pot uita prin ce-am trecut.
Ma intorc la tradus ca uite e 12 si imediat e ora de tzitzi, ca deja avem 3 ore bune de somn. Sper sa adoarma la loc sa apuc si eu macar 4 ore legate, pe mine intreruperile de somn ma obosesc cel mai tare, fac totul in transa si pe cand culc copila la loc ma trezesc si eu :)
Va pup si aveti grija de burtici si bebelici,
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
anamari spune:
eu am intrat ca sa ma plang- Lia e bolnava, tuseste si nu mananca- de loc-si am incercat toate preferatele ei- chiftelute marinate, supa de pui, zeama de la supa de pui, piure de cartofi.... si nici nu doarme,,,,eu nu stiu ce sa ma mai fac. se duce si laptele meu....al meu de la stres si lipsa de odihna se duce...nu am mai avut furia laptelui de data asta.
lavi02- ma bucur ca nu e caz de chiuretaj. si eu am sangerat mai mult-uneori si rosu dupa Lia. si am fost ok...depinde de organism-la mine si perioada e mai abundenta.
felicia- eu nu ii inteleg pe pediatrii astai. poti da cu rosii in mine. Lia a avut icter 2 saptamani si i-a trecut fara nici un medicament -a facut o analiza sa se asigure ca e intre limite ok si nu necesita tratament special.Si liam care e nascut in aceeasi zi cu Ilinca mai are icter...si nu ni s-a recomandat decat papa buna si multa- ca sa se puna in functiune ficatul, si soare -ultraviolete...eh, cu soarele e cam greu acum, dar fenobarbital?
ina
-superb. povestea si rachela...esti o minune.de fapt acum sunteti doua minuni...
monet-ce greu trebuie sa-ti fie si tie...v-at batut cu zapada? mie mi-e asa de mila de Liuta mea, care a vazut zapada da-i prea bolnavioara sa se poata juca...
ma duc sa ma intind si eu vreo 30 min....
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut
monet spune:
ooo, anamari, pupici liutzei sa se faca bine. usor ii apuca, rapid le trece, la virsta asta, stii tu. nu-ti fa ginduri si pastreaza-ti lapticu'...
bic, scuze, mei, telefonu' meu celulos e in pioneze, nu-sh' ce sa-i fac, tre' sa-l duc la riparat. ai sunat si la numarul de acasa? ca la ala respund, aproape mereu:). cind is acasa, vreau sa zic.
inutza, ce face adorata mica, rachel? cum va descurcati?
eu sint la inca o sedinta de pompare.... pina cind, ca nu mai am multa vlaga-n mine! la noi, tot asa, bebe ia tzitzu si dup-aia mai bagam un pic de biberon. nu ma lasa inima s-o las flaminda, s-o vedeti cum se-agita, saraca, dupa ce mi-am stors tot lapticu' din tzitzi, of, of............defecta-s.
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.05)
www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
Siminaf spune:
Joy, antiinflamatoarele nesteroidiene pot declansa hemoragii, iar in ultimul trimestru de sarcina nu cred ca vrei asta, adica o eventuala nastere prematura. In primul trimestru, tot din cauza acestui efect al lor, pot provoca avort spontan. Ca sa nu mai amintesc... ca unele au si efect teratogen, demonstrat mai nou (Aspirina). Mai bine nu lua, de ce sa risti?
Sanatate multa!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
joy04 spune:
SIMINAF nu stiam ce anume face aceste AINS dar daca scrie ca NU se ia in sarcina...i se pare normal sa nu iau. Nu prea mai este nastere pematura la mine acum ca am 38s6z..dar tot nu-mi vine sa iau. Ceva antiinflamator ar trebui ca asa-mi zise si dr din panduri dar nu prea era de acord sa iau ceva de asta a si incercat sa faca doar local tratament.
Si mie frica sa nu trebuiasca sa iau ceva mai tare dupa nastere si sa trebuiasca sa nu alaptez...ma bucur ca nu este decat otita exterioara, inca nu este afectata ureche in profunzime, dar care nu vrea sa cedeze
joy + bocanila38++
EU
silvia_d spune:
Joy,uite ce-am gasit eu despre ibuprofen,si in general,de AINS,in cursurile mele,hehe,de-acu'cativa ani:datorita ef.tocolitic(relax.musclatura uterina),aceste medicamente pot calma dismenoreea,si sunt uneori eficace impotriva nasterii premature.Administrat in ult.sapt.ale sarcinii,in doze mari,prelungeste gestatia si durata travaliului-ceea ce repr.un dezavantaj!
Adm.in timpul lauziei,scade secretia de lapte!!!!!!
Si-asta e valabila ptr.toate AINS!!
Ca vad ca e o moda la Sp.Municipal,dupa cezariene sa dea flamexin ca anti-inflamator!Si metoclopramid,ca s-a demonstrat ca,paradoxal,asta creste secretia lactata!
Asha ca o pastila,doua nu face nimic rau,dar...nu mai multe!
Pupici
Silvia si Stefanel,39 spt.
joy04 spune:
SILVIA, intradevar la ciclu mi-erau recomandate supozitoare AINS, dar acu ar trebui sa iau cateva zile cate 2/zi...
joy + bocanila38++
EU