Ce luam cadou la doamna educatoare?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Acuma nu stiu de ce va legati de educatoare, cand la drept vorbind fiecare dintre noi asteptam de la compania unde lucram o mica atentie de sarbatori. Sa-mi spuna mie cineva, dar cinstit, ca nu asteapta nimic! Eu n-am nimic impotriva sa se cumpere ceva la invatatoare/educatoare, atata vreme cat e in limita bunului simt. Noi dam in fiecare an cate $5 de copil la scoala (sunt 22 in clasa) si i se cumpara invatatoarei ceva din partea intregii clase. La soferul de autobuz scolar ii dau de sarbatori o atentie, la fel la postarita (uneori bani, si nu tare multi $10, sau un cadou cam de aceeasi valoare), la gunoieri la fel (dar ceva mai mult,$25 de fiecare, ca gunoiul e scump pe aici, si ocazional ne iau extra).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Laura Takacs

Acuma nu stiu de ce va legati de educatoare, cand la drept vorbind fiecare dintre noi asteptam de la compania unde lucram o mica atentie de sarbatori. Sa-mi spuna mie cineva, dar cinstit, ca nu asteapta nimic! Eu n-am nimic impotriva sa se cumpere ceva la invatatoare/educatoare, atata vreme cat e in limita bunului simt. Noi dam in fiecare an cate $5 de copil la scoala (sunt 22 in clasa) si i se cumpara invatatoarei ceva din partea intregii clase. La soferul de autobuz scolar ii dau de sarbatori o atentie, la fel la postarita (uneori bani, si nu tare multi $10, sau un cadou cam de aceeasi valoare), la gunoieri la fel (dar ceva mai mult,$25 de fiecare, ca gunoiul e scump pe aici, si ocazional ne iau extra).

Eu una pot spune ca nu astept absolut nimic de la nimeni, in afara de ai mei bineinteles. Am casa plina de flecustete si mici nimicuri nu ma incinta in general. poate o fi si la voi obiceiul cu cadouri de Craciun, dar sint sigura ca are o valoare simbolica, nu ca in Ro unde mita e la loc de cinste si multe cadre didactice se asteapta la cadouri scumpe ca, deh, au salariu mic.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Da mey in US era clarissim. Societate pragmatica. Gratuities Welcomed and Appreciated de Sarbatori. Cinstit vorbind chiar daca nu astepti ceva, imi facea placere sa primesc ceva de la serviciu. Nu ceva substantial, dar era fun sa vezi ce va mai si anul acesta.
In Olanda universitatea dadea tuturor dela sef de institut la portar acelasi pachet de Craciun. In US aveam party si o suma de bani in plus.
In .fr zic eu ca-i coruptia mai mare decat in primele doua tari, dar pudibond societatea nu vede bine cadourile de Craciun pentru functionarii publici. Asa ca nu se dau, nu se asteapta.
cate bordeie atatea obiceie!

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Pentru mine e foarte important sa gasesc un maruntis de Craciun pt cat mai multi dintre cunoscutii mei.
Directoarea de la gradinita Sofiei o iubeste f mult, aproape ca o rasfata, cum o vede Sofia ii sare in brate si o pupa etc....mi-ar placea ca Sofia sa-i faca un mic cadou (facut de ea, cumparat de mine, nu conteaza),doar ca sa invete sa ofere.

deci nu vreau sa ofer un cadou ca sa-mi fie luat in seama
copilasul ,ca ea se remarca singura fara probleme

si cu educatoarea la fel, e asa de draguta incat pur si simplu, dpdv uman imi face placere sa-i ofer ceva.

la scoala parca e altceva...nu e atmosfera de joaca de la gradi( nu suport gradinitele cu norma de poezii invatat robotel etc, brrrr), si cadourile mi se par cam deplasate...daca va avea o invatoare cu care va prima relatia umana, poate ca da.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Faza cu cadourile date profesorilor, in special la generala, a fost incurajata de parinti, cu atat mai accentuat in ultimii ani, cand media din generala conteaza la intrarea la liceu. Si de, fiecare incearca sa mai traga cate o juma' de punct macar, la fiecare materie, chiar dc materia respectiva nu se da la capacitate. In final se trage linie si se aduna totusi... De fapt fiecare incearca sa-si ajute copilul, pt ca dc acesta este vazut intr-o lumina proasta de educatoare/profesori - catalogul lasa urme ... Si nu iti onvine ca pt n uchet de flori in minus, sa ratezi intrarea la nu stiu ce liceu...

Si eu sunt ingrijorata ca la gradinita unde este al meu copil, undeva intr-un oras de provincie - fara prea mari pretentii (zic eu), este impamantenit deja obiceiul ca, de ziua lor copiii sa duca ceva dulce pt toata clasa, si o atentie la pachet pt educatoare (cafea, cutie bobo, etc). Pe vremea mea nu se facea asta cu pachetu'....

Melina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

La scoala la Ozi (cls. I) mamicile m-au informat ca "s-a hotarat" sa dam cate 150mii lei de fiecare si sa-i dam doamnei in plic. Desi eu le-am spus ca deja asta nu mai este atentie si nu ma caracterizeaza un asemenea gest mi-au spus ca sunt in invatamant si cu atat mai mult stiu ca nu se poarta decat plicul. Nu discut ca m-au deranjat (de la multe sincer nu am ce sa astept - oricum ma deranjeaza inclusiv faptul ca ma tutuiesc) dar mie doamna mi se pare tare fina si nu stiu in ce masura nu s-ar simti stanjenita. Mamicile cu pricina afirmau ca stiu din surse sigure ca doamna nu se va supara. Eu mi-am propus sa-i ofer o craciunita in ghiveci (am vazut un exemplar extrem de reusit) si fac acest gest cu toata consideratia, dar nu sunt de acord cu banii in plic. Nu stiu cum sa abordez aceste mamici fara a intra in polemici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Fi-mea i-a pictat o icoana invatatoarei...a fost decizia ei, iar eu sper ca va fi apreciata de Doamna. I-am mai cumparat o felicitare, tot cea mica ii va scrie urarile. Azi am si eu sedinta cu parintii..sper sa nu-mi vina alti parinti cu idei de bani in plic, desi, chiar in prima zi de scoala a venit o fetita cu o pungutza pe linga obisnuitul buchet de flori ( mie mi s-a parut deplasat sa oferi un cadou in prima zi de scolar...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Faza asta cu plicu' se numeste MITA!!! Nu ar trebui sa incurajati acte de genul asta! Cat despre celelalte mamici, draga grati.ela, eu, care sunt in aceeasi situatie cu tine, le-am taiat-o scurt colegelor mamici din clasa fii-mii. Le-am zis scurt:"nu mi se pare etic sa ofer cadouri colegelor mele, mai ales cand stiu ca si eu fac aceeasi munca si eu nu pretind asa ceva!" Iti spun ca la ultima serbare chiar m-au barfit pe la toate colturile pe chestia asta, dar au proccedat gresit: au cumparat cadoul si dupa aia imi zice ca sa ii dau partea mea de la cadou, ca ea a pus bani in locul meu...come on!!! Cine te-a pus? M-ai intrebat daca sunt de acord? Complet aiurea! cred ca nu se astepta sa ii raspund asa, ca a ramas cu gura cascata!De atunci fac partid separat si ii dau doamnei un buchet de flori si o felicitare, si asta e! Desi stiu ca tine cont de chestiile astea si chiar pune calificativele tinand cont de cadourile care i se fac!!!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Si la noi la gradinita s-a petrecut ceva asemanator. M-a abordat o mamica intr-o dimineata (de fapt, pe sotul)si a zis ca se strang cate 20RON pt dna educatoare. Am zis fie desi eu sunt total impotriva acestui gen de "atentii" ca sa aflu ieri ca se vor pune banii in plic si se vor "darui" educatoarei. De altfel o femeie foarte de treaba si o excelenta profesionista. A yis ca ea asa a preluat de la generatiile de anii trecuti si ca e OK. Mi se pare extrem de penibil. Eu care am iesit cu banii in mana si din cabinetul doctorului pt ca mi s-a parut jenant, n-am putut sa-i dau.
Am zis ca o sa vorbesc cu respectiva mamica si sa ii propun macar sa cumpere ceva. Oricum o sa fiu luata drept Gica contra, dar.. .

Irina & trupa

[blue]Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.[blue]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pau spune:

Mi-e greu sa va spun ,dar nu ma pot abtine.La noi la grdi se aduna bani dar,d-na ne-a sugerat ce si-ar dori de Craciun,prin intermediul altei persoane,un servici de yena maro,cu conditia ca ea sa puna diferenta de bani de la cat adunam noi.No coment.

Mergi la inceput