Religia in scoala!
Raspunsuri - Pagina 8
roxana1974 spune:
Si asa, daca e sa continuam in spiritul minunat descris de voi fetelor cucuietelor, afara cu religia din scoli, traiasca sexul! Cat mai devreme si cat mai mult! Am zis!
...unii dau prea mult din coate ...
irina.c. spune:
Cate semnaturi ai zis ca ai?Doua?Si cu a ta trei.Eh,mai ai de muncit nitel pana sa scoti ora de religie din scoli.Succes!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
ingerash spune:
quote:
Originally posted by inaioana
[ Si daca te lasa repetent?
imi pare rau da cred ca nu ai mai calcat printr-un liceu in ultimii 5 ani, scuze dar nu pot decat sa
deja exagerezi!!!!!
daca te referi la cei de generala sunt sigura ca din cativa profesori de religie si cativa directori se gaseste un om care sa inteleaga situatia si sa ii permita copilului tau sa nu participe la ora de religie, iar cand va fii mai mare el va alege ce mai face, si crede-ma inca n-am intalnit profi de religie care sa indoctrineze sau sa comita nedreptati, copii care nu erau de religie ortodocsa nu stateau la ore si gata, intotdeauna s-a putut rezolva pe o cale amiabila fara conflicte si fara sa ramana copilu' cu traume sau alte probleme.
eu de exemplu am avut ca prof de religie un om cum rar intalnesti, m-am inteles cu el mai bine decat cu proprii mei parinti, i-am spus ca vreau sa-mi schimb religia si m-a inteles si m-a ascultat. eu cred in Dumnezeu, sunt credincioasa, da nu merg la biserica decat foarte rar, tot din cauza oamenilor care s-au facut preoti pt banii care ii primesc si nu din adevarata vocatie.
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
iulia_b spune:
Roxana...educatia sexuala e una si sexul e alta...
Sa se apuce un copil de sex pt ca se fac astfel de ore tre' sa fie dus...
Dar mai bine povestea cu barza. E mai simplu. Restul e rusine si nu trebuie discutat. Mai bine discuta cu colegii sau cu oricine altcineva ca doar nu ne tinem copiii legati de noi...Dar noi suntem cu constiinta curata ca noi n-am vorbit asemenea grozavii...
E o necesitate a zilelor in care traim...
inaioana spune:
Exagereeez? Pe ce lume traiesti? Uite un mic citat, este un post al unei fete majore, de liceu care nu vrea sa studieze religia(daca vrei exact linkul ti-l dau in pm pt ca e vb de un forum):
Trimis: Dum Mai 16, 2004 11:18 am Titlul subiectului:
--------------------------------------------------------------------------------
Am discutat cu parintii , dar pe ei nu ii intereseaza.
Eu am dat cererea dirigintei la inceputul clasei a 12-a si nu mi-a zis ca trebuie semnata de parinti sau de director,etc.
acum ea imi zice ca sunt pe cale sa raman repetenta ca nu am studiat religia anul asta
_
Asta este nimic, doar ca tocmai citeam pe acolo si mi-a fost la indemana. Dar am dat un link mai devreme despre asemenea cazuri(dar voi nu puteti citi decat pe diagonala...) mai explicit. Uite-l iar, special pt tine :
http://www.expres.ro/social/?news_id=167980
Citeste si informeaza-te cu cazuri inainte sa dai cu piatra(sic!)!
Faptul ca tu ai avut la religie un om deosebit, este laudabil (pentru el nu pentru tine!).Poate ar fi fost cazul sa te invetze si depre tolerantza crestina.
Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
irina.c. spune:
quote:Ca si crestina pot sa-ti spun ca nu faptul ca se face educatie sexuala in scoala ma deranjeaza,ci modul in care este prezentata sexualitatea umana la aceste ore.Nu vreau sa i se bage copilului meu in cap ca homosexualitatea este o optiune sexuala,ca sexul premarital este de dorit,ca avortul te scapa de o sarcina si totul e ok.Comportamentul nostru sexual are implicatii morale si spirituale,iar pentru crestin are si implicatii vesnice.In aceasta lumina vrem sa-i invatam pe copii despre sexualitatea lor.Sexualitatea este un dar de la Dumnezeu si este ceva sfant.Dar la ce sa te astepti?Cand esti convins ca te tragi din maimuta,ce poti sa gandesti despre tine decat ca esti un animal nitel mai evoluat.Noi crestinii nu suntem niste incuiati batuti in cap si rupti de realitate.Avem alte valori,atata tot.Asa cum noi nu incalcam libertatea altora(dupa cum vezi,religia in scoala este o optiune),cerem ca nici a noastra sa nu fie incalcata.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by iulia_b
Dar mai bine povestea cu barza. E mai simplu. Restul e rusine si nu trebuie discutat. Mai bine discuta cu colegii sau cu oricine altcineva ca doar nu ne tinem copiii legati de noi...Dar noi suntem cu constiinta curata ca noi n-am vorbit asemenea grozavii...
E o necesitate a zilelor in care traim...
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
denizel spune:
Draga inaioana, felicitari! Ai o minte "brici"!
mai, esti prea inteligenta pentru a nu deveni crestina pana la urma.
Daca vreodata te vei apleca asupra studierii crestinismului, te rog sa nu consideri o piatra de poticnire raspunsurile mai mult decat rautacioase pe care le-ai primit de la niste asa-zise crestine.
Si da, te poti baza si pe semnatura mea. N-as putea sa risc educatia religioasa a fiului meu, pentru nimic in lume.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
nu trebuie sa fie dus...nu e obligatoriu..e suficient sa vina un "stie tot" sa-i explice stiintzific ce se face si cum se face muuuuult prea devreme si chiar daca nu vrem sa recunoastem, in mod deplasat :)
...unii dau prea mult din coate ...
inaioana spune:
Asta e normal?
"Sethy este eleva in clasa a XII-a la un liceu din Botosani. La inceputul anului s-a hotarit sa nu mai frecventeze orele de religie. Ea a intrebat-o pe profesoara de religie ce materii poate studia in locul acestei discipline. “Profesoara m-a intrebat de ce ma intereseaza asta si eu i-am raspuns ca sint atee. Atunci a inceput sa rida si a fost imediat urmata de restul colegilor mei. M-a umilit in fata clasei, ma intreba ironic cum de eu pot sa fiu atee si restul clasei nu... M-am simtit foarte prost”, spune Sethy. Datorita birocratiei sau, pur si simplu, de dragul evitarii unor complicatii, profesoara
i-a incheiat finalmente situatia cu 7,5."
Dar unuia de 6 ani ce-i pot face minunatii credinciosi daca isi bat joc in halul asta de o persoana majora?
Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
ingerash spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Poate ar fi fost cazul sa te invetze si depre tolerantza crestina.[/green]
Vrei sa imi spui de ce spui ca eu nu stiu ce inseamna intoleranta crestina????????ma cunosti???stii ca eu ma port urat cu cei de alta religie? nu-mi amintesc sa fi zis ceva rau despre cei care au alte religii fata de a mea!!!te sfatuiesc sa ai mare grija cu acuzatiile aruncate asa aiurea!
cat despre cazul cu fata amenintata de repentetie,dupa cum se vede din ceea ce spune ea e vina dirigintelui care habar n-avea ce sa faca intr-o asemenea situatie.[/b][/font=Comic Sans MS]
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!