Religia in scoala!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by conchita
iar celor dezinformati despre ce se intampla in US, le aduc oficial la cunostinta ca aici treaba sta exact pe dos: elevii scolilor religioase sunt discriminati la admiterea in invatamantul superior. punct.

Vai, saracii de ei!... Toti, toti?...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Aproape ca nu-mi vine a crede ce vad si acest subiect aproape ca m-ar face sa-mi fie rusine ca sunt crestina daca nu as cunoaste si altfel de crestini ortodocsi si de alte religii.

Imi pare rau ca se vorbeste "pe de rost" fara nici cateva notiuni despre ceea ce inseamna cu adevarat discriminare, libertate de constiinta si asa mai departe. Eram amenintata saptamanal in cls. I-IV cu exmatricularea, cu scaderea notei la purtare pentru simplul fapt ca nu apartineam religiei majoritare si nu imi faceam cruce (printre altele). Eram ridicata in fata clasei pentru a argumenta de ce cred eu ceea ce cred.

Ati exagerat intr-un mod hidos ceea ce a vrut de fapt sa spuna inaioana. Aici nu se mai poate vorbi de crestinism ci de fanatism. E jenant! Si macar nu o mai faceti pe victimele ca nu e cazul, cadeti in ridicol. Daca cineva ar trebui sa fie ingaduitor acela e un crestin!

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Jocelyn, daca esti crestin cu adevarat, daca crezi cu adevarat in ceea ce a propovaduit Isus, nu ai nici un motiv sa-ti fie rusine! Trebuie sa fi mandru pentru ca ideile lui sunt frumoase, bune si valoroase. Si nu stiu nici o alta teorie filosofica mai buna pentru oameni, dupa parerea mea. Dupa cum stiu cei carora le pasa cu adevarat de crestinism, Isus a luptat (cu argumente si dragoste) impotriva fariseilor, acelasi tip de oameni care doar se declara acum crestini si sunt de fapt intoleranti si incemenitzi in dogme carora nu le inteleg sensul. Mie mi se pare ingrozitor ca s-a ajuns sa se faca in numele lui Isus lucruri absolut contrare ideilor lui. Si asta cu inversunare si fanatism. Dar, se pare ca oamenii nu se schimba de mii de ani, sunt aceiasi doar poate putin mai civilizati (in sensul ca se spala mai mult si au televizor!). In rest , aceeasi rautate, meschinarie, ipocrizie si prostie. Sub diverse etichete , mai ales religioase se arata toate acestea.
Crestin, WASP, islamist, evreu..etc..toate religiile au fundamentalistii lor care si-au pierdut legatura cu religia de baza , de fapt! Si sunt toti o apa si un pamant daca te uiti atent!
De aceea respect enorm un crestin adevarat sau chiar un om care, poate nu se declara neaparat crestin, dar actioneaza conform cu filosofia christica.

Si de aici si legatura cu discriminarile. Se pare ca discriminarea e pur si simplu omeneasca.
Dar asa cum multe tari au reusit incet incet sa o interzica, vom reusi si noi. Si este nevoie de oameni care sa inceapa, sa se uneasca ( = spirit comunitar, crestin pana ala urma!)si sa incerce pe patratica lor sa faca ceva. Ca de pasivitate, misto-uri si chibitzi de pe margine...pe cuvant ca m-am saturat. asta poate oricine, sa dea cu pietre (dupa cum crestinii ar trebui sa stie asa de bine!) , mai greu e sa se apuce sa faca ceva.

Conchita, e foarte rau daca sunt elevii scolilor religioase discriminati. Dupa cum ai fi putut observa, eu sunt impotriva discriminarii de orice fel, am dat mai devreme exemplul Frantei in ale carei scoli publice se face o mare nedreptate celor religiosi. Bine, afectandu-i mai mult pe islamisti, banuiesc ca nu va deranjeaza prea tare. Pe mine da, pentru ca ma intereseaza principiul.
Cat despre discriminarea din US, nu te pot crede pe cuvant. Nu ne-ai spus in ce fel sunt discriminati, etc. Da-ne eventual si un link. Aici se vorbeste cu argumente nu doar cu afirmatii. Mersi frumos!

Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

DISCRIMINÁRE, discriminări, s.f. Acțiunea de a discrimina și rezultatul ei. 1. Deosebire, distingere efectuată între mai multe elemente. 2. Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente neîntemeiate. #9830; Discriminare rasială = segregație. #8211; După fr. discrimination, lat. discriminatio, -onis.
Trimis de LauraGellner, 15/06/2004. Sursa: DEX '98

Concret,Inaioana,care drepturi iti sunt incalcate de statul roman prin mentinerea orelor de religie in scoala,ore care se fac pentru fiecare confesiune in parte,iar ateii,agnosticii,etc. au dreptul de a nu participa,aceasta neafectandu-le rezultatele scolare?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

inaioana si eu sunt de acord cu propunerea ta (sa ma treci si pe mine la socoteala cu semnaturile:)

Parerea mea: religia inseamna mai mult decat o "materie" predata in scoli, asa ca nu vad rostul orelor de religie. Copiii ar trebui sa invete in primul rand religia de la parinti, biserica si nu doar prin vorbe, ci prin fapte, exemple, trairi adevarate.
Si da, religia in scoli duce la fanatism, indoctrinare si ipocrizie!
Religia e ceva personal, nu impus de catre cineva, oricine ar fi acesta (scoala, parinti, biserica).

Si eu am trait discriminarea pe propria piele si ma opresc doar la un exemplu: in clasa a VII-a m-am mutat in alt oras si directoarea scolii nu a vrut sa ma inscrie pe motiv ca nu sunt ortodoxa! Si asta era la cativa ani de la revolutie, cand se considera ca eram trecuti la "democratie". Se pare insa ca sistemul comunist lasa urme mai adanci decat credeam.

A, si uitai ceva :) Degeaba le scoatem oamenilor ochii cu legile, ca legea face, legea drege, legea permite sau nu, atata timp cat e vorba de o anumita mentalitate, de prejudecati, oamenii oricum fac ceea ce au fost invatati, fie ca legea le da voie sa nu.

(fetele pregatite sa arunce cu rosii le rog sa isi pastreze "legumele" ca sunt in post si au nevoie de ele:))

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Flavia,eu as zice sa ne mentinem la subiect,adica sa vedem concret care sunt drepturile pe care le incalca statul roman prin aceste ore,cum am mentionat si anterior.
In scoala fiind,ai fost obligata sa inveti ceva despre religia ortodoxa?Te-a silit cineva sa-ti faci cruce sau sa te inchini Maicii Domnului?As baga mana-n foc ca nu.Faptul ca directoarea refuza sa te inscrie in scoala pe motive de apartenenta religioasa era o actiune personala si nu era sustinuta de legile statului roman,la care puteai(si presupun ca ai si facut-o) oricand sa apelezi.
Nu predarea religiei in scoli duce la indoctrinare,fanatism si ipocrizie,ci modul in care religia este inteleasa de fiecare.Fanatici,indoctrinati si ipocriti intalnesti peste tot si nu are legatura cu locul in care se preda religia.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Irina, am explicat anterior exact in ce mod sunt afectati copiii mei si eu de acest sistem. No o voi face din nou doar ca sa ma aflu in treaba.
-Daca nu ai citit ce am scris pana acum, fa-o si te vei lamuri!
-Daca te faci ca nu pricepi , nu voi intra in jocul tau !
-Daca nu poti pricepe, atunci nu ar avea rost sa-mi bat capul si sa-ti explic din nou.

Impreuna, multumesc pentru adeziune. Te felicit pentru ca ai avut curajul sa iti scrii parerea in public. Multa lume mi-a scris pe pm, de sila de rosii! imi pare rau ca ai trait discriminarea pe propria-ti piele, dar..intr-un fel tot raul spre bine, vei fi mai hotarata sa schimbi ceva , si sa participi la facerea unei lumi in care copiii (si oamenii in general) sa nu mai sufere din aceste cauze.

Imi doresc o lume in care toti copiii sa invete religia lor (daca au una) in comunitatile religioase din care fac parte, pe langa propriile biserici si impreuna cu propriile familii.

Imi doresc un stat democratic, laic , care sa nu finanteze religii, doar pentru ca niste pseudo-intelectuali extrem nationalisti s-au trezit ca ei vor sa impuna oamenilor religia lor "stramoseasca" , dupa ce 50 de ani de comunism au tacut malc, ba chiar au lins undeva pe Ceausescu si ai lui. Si evident un stat care sa respecte legile (de exemplu cele anti-discriminare) si sa nu aiba legi stupide, in contradictie cu constitutia si cu drepturile omului.
Si sunt dispusa sa nu tac in toate aceste privintze, ba chiar sa fac ceva!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

Flavia,eu as zice sa ne mentinem la subiect,adica sa vedem concret care sunt drepturile pe care le incalca statul roman prin aceste ore,cum am mentionat si anterior.

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Irina, Flavia a fost absolut pe subiect. Faptul ca tu ignori subiectul nu inseamna ca l-ai si schimbat. Subiectul este acest proiect de protest si adeziunile oamenilor. Din nou te faci ca nu pricepi.
Mi se pare cel putin nepotrivit sa o iei pe Flavia pe tonul asta , cu : "ce te-a obligat cineva sa faci aia si aia?". Pai asta ar fi fost chiar culmea. Adica ar trebui sa ajungem sa ne gazati ca pe evrei (tzigani si homosexuali)ca sa ne plangem de discriminare, ce naiba?
In rest, sunt de acord cu tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Si sunt dispusa sa nu tac in toate aceste privintze, ba chiar sa fac ceva!

Da-i inainte ca doar stim ce femei revolutionare are Ploiestiul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Daca am fi suficient de sinceri cu noi insine am recunoaste ca avem prejudecati referitor la alta religie decat cea ortodoxa (ma refer la ortodoxi si nu la toti evident).
Am avut colegi de alta religie la liceu, am avut la facultate (in special musulmani) si i-am privit la inceput cu suspiciune ca pe un fel de extraterestri care sunt diferiti fundamental de noi. Pana am cunoscut omul din spatele religiei.Si am fost impresionata de ce am gasit...
Nu neaparat statul prin legile sale discrimineaza pe unul sau altul ci tot noi, oamenii, care o stim una si buna, ca in afara cercului nostru se termina lumea...
Vorbim prin pilde, citate (unii dintre noi) dar dincolo de asta este gol...nu simti caldura, nu simti iubire fata de cel care nu-ti impartaseste ideile si convingerile...
Eu am sa-mi invat copiii sa fie toleranti in primul rand, sa fie oameni, sa respecte in egala masura alegerea celui de alaturi...
Faptul ca am fost sau nu botezati intr-o religie nu ne da dreptul sa judecam pe altii...poate Dumenezeu are sa o faca...
Sincer, as vrea sa fiu si eu asa senina, linistita...mi-ai fi poate mai usor.M-as duce si eu la preot si mi-as spune pacatele si apoi sa plec cu inima usoara. Pt mine pare mai complicat decat atat...

Mergi la inceput