Copii nascuti in 1999 (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Stinu dar tipi la copil? Eu mai tip uneori si apoi am mustrari de constiinta!!!



Corinadana mama de Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

quote:
Originally posted by Miruna Enescu
Asa ca nu-mi raman decat optiunile:
1) sa fiu mama cea rea si urata, care obliga copilul la lectii pentru acasa ca asa vrea ea, sau
2)sa-l las sa ajunga in clasa I si sa i se para tare greu, si sa sufere ca "Celialti copii cum de invata mult mai repede ca mine? Oare ce-i in neregula cu mine?".

Uf! Grozava alegere am de facut!

Miru



Eu una as alege varianta nr.3 din tot atatea motive:
1.mama rea si urata nu vreau sa fiu;
2.in clasa I oricum o iei de la capat si daca acum il invat ceva gresit? atunci cum e?
3.La sah am avut deja primul concurs si-i place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Stinu dar tipi la copil? Eu mai tip uneori si apoi am mustrari de constiinta!!!



Corinadana mama de Raluca

Eu nu prea tip la el, desi ma straduiesc din rasputeri uneori si nici nu prea il oblig sa faca ceva ,daca nu e inca la scoala ne permitem ,nu stiu cum va fi cand va fi la scoala si o sa aiba lectii .
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna!

Si noua ne-a placut mult la sah! S-a dovedit ca de fapt bunicii fusesera niste antrenori destul de buni, profu' a fost impresionat chiar si de cel mic (Stefan are 5 ani), iar Tudor l-a invins fara probleme pe un baietel care era mai vechi pe acolo. Asa ca ei sunt incantati, dar vor face cu adevarat de-abia de anul viitor, ca acum incepe un concurs si vinerea viitoare nu se face curs.
Zana, voi unde faceti? Noi am mers la Clubul Juventus (CSS2), dar ne este destul de peste mana sa ajungem acolo vinerea la 5, cand este o circulatie infernala pe Stefan cel Mare (si nu numai).

Cat despre necazul cu scrisul, am vorbit cu educatoarea, care s-a facut chinez, ca ea n-a zis ca sa nu faca fise, da' n-avea atunci timp sa-i inceapa randurile si sa i le corecteze. Asa ca m-am oferit sa le trimit gata incepute. Nu le fac de capul meu, ma iau dupa cartile speciale. Oricum, invatatoarea nu a vrut ca ei sa stie sa scrie, ci doar sa aibe mana exersata cu cat mai multe semne.

Corinadana, si eu ma mai scap si mai strig la ei, acum mai putin, dar in perioada cand ne-am mutat si eram stresata rau am cam tipat. Rezultatul este ca acum ei tipa unul la altul si uneori si la noi cu exact tonul meu! Asa ca m-am invatat minte si am coborat tonul.
Eu folosesc foarte mult "consecintele" - adica normal ca nu poti sa te duci afara sau sa te joci altceva daca n-ai strans jucariile cu care te-ai jucat pana acum. Sau daca tu ai udat in baie, tu cureti. Sau daca nu termini programul de seara la timp (mancat, dus, spalat pe dinti) nu mai avem timp de poveste si stat de vorba. Daca eu sunt consecventa si nu fac ce este la prima vedere mai usor (adica nu cedez), totul devine firesc. Sigur ca se mai intampla si nazbatii, dar in general sunt fara intentie si nu este nevoie de o pedeapsa.

Voi mergeti cu puiutii la ski?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Miruna si eu procedez cam la fel cu Vladut .Seara isi strange jucariile ,isi impatureste hainele cand intra la dus si cand vine de la gradinita la fel ,se dezbraca ,le intoarce pe fata ca intotdeuna sunt pe dos chiar daca cateodata mai comenteaza ,le-a spus educatoarea ca au si ei responsabilitati .Si cu povestea la fel , primeste in fiecare seara cate un capitol sau doua din poveste dar numai daca respecta regulile de seara si nu depaseste ora 22 (el doarme si dupa amiaza cam 2 ore si "stingerea" e la ora 22)si vad ca i-a intrat in capsor si e ok ,educatoarea chiar imi spunea ca e foarte ordonat si atent cu tot ce e al lui .Macar sa fie si fiica-mea la fel dar eu zic ,daca ne vede pe noi astia mai mari ca facem asa o sa se ia si ea dupa noi .

Da ,eu il duc pe Vladut in fiecare iarna la ski o saptamana in vacanta de iarna si in rest cam la 2 week-enduri .Plecam vineri seara si ne intoarcem duminica .Se descurca destul de bine ,foarte bine chiar ,e al treilea an .E foarte fericit ca de Anul Nou mergem in Norvegia si prietena mea are 2 copii o fetita si un baiat ,si amandoi skiaza ,la ei e ca o a doua natura .Baiatul cel mare e cu un an mai mare ca Vladut si i-a pus prima oara skiurile la 2 ani si 8 luni.E specialist deja .
M-am intins prea mult ,scuze !
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Miru noi am inceput sahul la gradinita cu un profesor de la Casa de Cultura, maestru international, fapt care imi convine nespus ca nu mai trebuie sa ne deplasam,dar bineinteles ca,daca ii va place si va fi nevoie vom face un efort.
Si noua ne-a zis invatatoarea ca trebuie sa faca doar semne grafice si bastonase.Ca ei sunt isteti si se descurka in clasa I cu literele.
Ah...inca n-am trecut pe la doamna directoare.
Stinu cum reusesti sa-l faci pa Vladut sa doarma dupa-amiaza ca eu in weekend sau vacanta nu reusesc defel?
Felicitari micului skior!

Recomandare:
noi am descoperit un radio pentru copii care face minuni si dimineata la trezire si seara la culcare cu muzica si povesti.
www.itsybitsy.ro/" target="_blank"> radio

zana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Zana nu am avut niciodata probleme cu somnul ,dimineata e primul care se scoala si la pranz doarme cam 2 ore ,iarna chiar mai mult .In vacanta mai sarim peste daca se scoala tarziu ,daca se scoala inainte de ora 9 mai trage un pui de somn de vreo 45 minute ,o ora .
Cred ca e in functie de copil ,si cand era micut ,pana la 2 ani a dormit de 2 ori pe zi .Dar daca ii citesti o poveste si un pic de pupaceala si rasfat ?Noi asa facem si inca tine .

Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Buna tuturor,

Am revenit si am citit cu placere despre poznasii vostri. Miruna mea este tot mai incantata de scoala (clasa I ) si e o coplita vesela care ne umple de bucurie. Am avut interviul cu profesorii (asa e aici sedinta cu parintii iar Miruna fiind in clasa de engleza franceza are doua profesoare) si am fost coplesita de cat mi-au laudata-o. Stiam ca e cuminte si silitoate dar m-am bucurat enorm sa aud cat de bine se desucurca la scoala. Eu sunt mandra de ea dar cand imi spun si profesorii acelasi lucru e minunat. In rest, avem o "saboatoare" mica de doi ani Maia care nu ne lasa sa facem lectiile. Tipa si vrea tot ce are Miruna. Chin mare. Va intreb pe voi mamici cu prichindei mari si mici cum va descurcati?

Zeeva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna tuturor! Eu am demarat actiunea bebe 2 si citind cele scrise de mamici cu bebelasi mai multi ma gandesc ca voi avea o mare problema cand Ozana va fi in clasa a 4-a si Bristena sau Razvan va avea 2 ani si va avea chef de joaca.
Revenind la Ozi eu sunt multumita atat in privinta scolii cat si referitor la inot. Imi place ca are o logica buna si desi manualul de mate dupa care lucreaza este destul de confuz eu incerc sa-i formez o gandire analitica. Am gasit la targul de carte Gaudeamus cateva culegeri de probleme inteligent concepute si sper sa compenseze minusurile manualului de la clasa. Am descoperit insa ca este deosebit de talentata la desen si modelaj...Sotul meu mi-a spus ca din primavara sa o inscriu la un cerc de pictura si modelaj dar are asa un program ciudat incat nu cred ca ne-am descurca. Incepe orele la 12, le termina la 16, de la 18,45 are inot pana la 19,45 si ajunge acasa pe la 20,30. Nu prea mai incap si altele. Cu Ozi insa avem o mare problema cu replicile: "Doamna, mai facem lectii sau incep sa desenez ca eu m-am plictisit", sau: Eu: Ozana, nu-ti pare rau ca ti-am spus Tolo (de la tolomac), de ce nu incerci sa te concentrezi? Replica: Imi pare tare rau...ca nu-ti pot spune si eu la fel". Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Buna fetelor,
N-am mai scris de ceva timp, pentru ca am fost foarte ocupata, iar de vreo 10 zile puiutii mei sunt bolnaviori, cand unul cand celalalt, ca nu mai stiu pe unde s-o apuc.
Theodora a stat acasa ieri si alaltaieri, cu febra, amigdalele umflate si in final o stomatita. Azi am trimis-o la scoala, pentru ca ieri i-a crescut doar o data temperatura, sper sa fie bine, sa n-o intoarca. Am fost cu ea la doctor, i-au facut tampon in gat si au spus ca n-are infectie. Atunci de ce s-or fi umflat amigdalele?
Vad ca voi ati vorbit de bicicleta. Ea nu a renuntat inca la rotite, e mai fricoasa, dar cred ca la primavara le dam jos. Coarda o sare, clasic, simplu, fara figuri complicate.
La ski n-am dus-o inca, nu stiu ce sa fac cu cel mic. De la ce varsta se poate duce un copil pe partie? Stinu, tu unde mergi in Norvegia?
Corinadana, bine ai venit!
Miruna, succes micilor sahisti!


Mergi la inceput