Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Bonisanul ii dau 15 picaturi. (acuma ii dau doar o data pe zi, dimineata) Inainte ii dadeam de 2 ori/zi.

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Codruta tu folosesti si apa de clatit ?

Marlena & Alexandru
*3 septembrie 2005*

Mergi la inceput

Marlena, am intrebat in stanga si in dreapta cum fac altii baita si m-am hotarat sa ii fac baie cum facem si noi. Adica ne clatim dupa aceea. Am langa vanita o oala mai mare, de unde torn cu o cana apa peste Petra, in timp ce tati o tine deasupra apei.

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

Mergi la inceput

Ma cam complic, dar o sa o pun in cada mare de pe la 7-8 luni si apoi imi va fi mai usor.

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Marlena multumim de complimente! Eu incerc sa fiu cit se poate de realista si sa imi vad copilul obiectiv dar deh nu se poate... mi se pare cel mai frumos copil din lume dar eu sint mama lui pina la urma si uite asa se sterge orice urma de obiectivism!

Noi baie ii facem la 38-39 de grade, sta flacaul ca la piscina, ba chiar se linge pe bot daca ii nimereste ceva apa pe la gurita. Nu il limpezim dar mama spre finalul baitei mai pune doua olite de apa calda ca sa incalzeasca apa din baita care e spre racire. Pina acum insa eu i-am facut copilului baie de 2 ori, sotul la fel in rest doar am ajutat bunicile, care fiecare are cite o metoda aparte, asemanatoare dar diferite!

Eu in cada mare imi iau ramas bun, arata de parca a facut razboiul si cum am vrea ca intr-un an sa ne mutam de aici nu am investit... nici noi nu ne riscam sa face baie baie... dusuri la greu si ma gindesc ca la un copil de 7-8 luni nu merge sa ii fac dus... cel mult sa pun cadita lui in baie si asa sa zicem ca facem baie in cada

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Fetelor, eu ma plisctisesc infiorator, copilul doarme, bunica la fel, eu nu pot. De altfel fimiu cred ca are radar de somn, ca daca ma asez eu in pat brusc se trezeste el si ca atare nu indraznesc sa intru in dormitor. Mama ride de mine si imi zice ca ii miroase copilului a titi si de aia se trezeste si sa nu mai trec cu titele aburinde pe linga patutul lui.
Mai ales seara, cind ne hotarim sa ne culcam si noi si daca copilul deja doarme, se trezeste in maxim 10 minute de cind ma asez eu in pat. Asa ca uneori astept in sufra sa se trezeasca sa ii dau masa de dupa miezul nopti.

Eu nu indraznesc sa scot copilul afara, o sa o mai intreb inca o data pe doctorita. Este vreo fata care ii da copilului vitamine? Ca eu sint tare indoita cu privire la acest lucru... stiu de la Anya ca ea da copilului ceva b-uri dar nu un complex de vitamine... in rest nu am auzit pe nimeni!

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Si noi clatim copilul cu apa curata, pregatita de la inceput; asa am citit ca trebuie.

jadi, frumos baiatul. Nici nu ma gindesc sa dau vitamine fetii (n-am citit nicaieri ca ar trebui).

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Jadi, nu cred ca e nevoie sa-i dai vitamine, ca mananca san si isi ia de acolo tot ce ii trebbuie. Iar cei care mananca lapte praf, are adaugat in el toate vitaminele.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Buna!
Codruta, si noi facem baie cu clatire dupa. Avem cadita aia italieneasca cu forme si am luat si suportul metalic, pe care il fixam jumate in cada jumate afara; apa la 40 grade si il clatim cu dusul (si pe cap tot cu dusul, ca la coafor). E genial suportul si merita toti banii, ca nu te mai apleci (eu care am talent la crize de lumbago)si putem fixa si masa de infasat pe el.

Faza cu scosul copilului rosu din cada mi-a servit-o si socrella, alaturi de ideea de a-i face masaj la nas, citez "sa-l tragi de nas", ca sa nu fie prea mare (si ma mai mir ca are fi-su deviatie de sept...). Tot asa, tine sa trag bine copilul de picioare, sa se indrepte! Diversificarea se incepe la 3 luni, cu gris cu lapte integral si supa de-a ta, musai si cu bors. De asemenea, cu ficat de vita in sange; ea nu le-a dat morcov sau portocala, ce, bietii copii sa manance de regim?! las' sa manance mancare normala, evident ca si cu sare, ca n-are mancarea gust! Ajung la concluzia ca fie copiii ei au avut noroc chior, fie sunt idei care i-au venit pe parcurs si n-au legatura cu ce-a facut ea.

Cristina, ca membru cu drepturi depline in clubul tzatzelor handi, la mine tot fire de par sunt, si in nici un caz toate o data: curg 1-2 canale, se termina, incepe schimbul 2, intre timp iar isi aduc aminte primele si tot asa. D-aia dureaza mulsul....

Jadi
, nu-mi explic cum papa Vladut 100 ml intr-o ora din bibe!! Curge ceva din tetina aia?! Noua dr ne-a zis sa facem proba: cat zici 1001 tr sa curga 3 picaturi; parca citeam ca nu trebuie prelungita prea mult masa, stiu si eu?! Vlad arata FOARTE bine, nici un soi de pui de gostat sau alte prostii! Si e frumusel foc! Ce de par are!!

Ioana, naspa cu klepsiella... de unde sa o fi pescuit?! De regula se iau de prin spitale... Eu as repeta analiza. Of.

Dr de la dispensar a sunat la distribuitor dupa infanrix hexa si cica aduc dupa 20 decembrie. O sa incercam sa il gasim la farmacie. Cam pe 28 trebuie sa facem si noi vaccinul...

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Buna mamicutelor

De mult nu am mai dat de stire.

In primul rind vreau sa zic ca am vazut toate pozele din albumurile comune cit si cele din lincuri. Sunt cei mai frumosi copilasi din septoct2005 Sa dea Dumnezeu sa fie toti sanatosi.

Noi suntem bine. Azi facem 7 saptamini. Ne laudam cu 5.2kg si 56cm (masuratorile le-am facut la 6 sapt). Mincam doar de la sin. Pediatra ne-a zis o data pe zi sa papam din bibe ca sa capete un alt reflex de supt, insa la noi nu se primeste. Trage o gura si apoi da totul afara, asa ca am renuntat, o sa capete acest reflex mai tirziu.
Seara si mai ales dimineata il bucuram pe tati si mami cu gingureala si citeva zimbete mai constiente. Ne-am imprietenit cu unul din pumnisori, asa ca cum dam de el cum il punem in gurita, mami suzi nu ne da ca nici nu a cumparat.
Papam din 2 in 2 ore noaptea, ziua se intimpla si mai des. De vreo citeva zile facem kk doar de 2 ori/zi. Culoarea la kk e galbuie sau ca mustarul, la miros e cind-si-cum, insa nu stim de ce e spumos. daca stie cineva, va rugam sa ne spuneti si noua.
Cu colicii, cu parere de rau, ne luptam ca si voi. Pina acum foloseam cite 6 pic de bebynos, nu prea aveau efect. Acum am cumparat grip woter, parca e mai bine.
Temperatura apei, pentru baita, o masuram cu mina. In casa stam imbracati ca si cei mari, nu mai gros.

La controlul de 6 saptamini doftora a zis ca mai am niste cicatrice interne de la epiziotomie, care o sa treaca pina la 6 luni. Cu parere de rau din cauza asta am discomfort in timpul , care a fost o singura data, asa ca am hotarit sa mai asteptam. Contraceptive nu ne-a recomandat, a zic ca pina pe la 6 luni sa folosim pre..., ca e prea mic bb ca sa beau pastile.

Am uitas sa spun, noi la 3 sapt am facut vaccinul polio 2 pic si BCG, fara reactii adverse, am avut voie sa papam dupa 30 min nu cum la voi 2 h.

La moment nu ne gindim la bb2, insa peste vre-o 7-10 ani sper sa ne vedem in 4.

S-a trezit ingerasu, mai intru cind am timp si posibilitate, pina atunci: Sanatate si numai bine

-------------------------------
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

Tot ce se intimpla, se intimpla spre bine.

Mergi la inceput