Endometru,ovulatie,monitorizari,temperaturi-80
Raspunsuri - Pagina 15
M Oana spune:
Lucky nu te-am judecat pe TINE, ci am judecat, in general, fara sa intru in exceptii, cum ca 7/2 avorturi nu pot duce la rasplata prea multa din partea Domnului...... Am luat-o si eu pe o logica simpla, fara sa dau cu maracini!
Finalul afirmatiilor tale insa mi-a placut, caci se vede logica noastra comuna: se ocupa Dumnezeu de asta, dupa cum observi.........
Desigur ca Dumnezeu se ocupa, eu doar cuget din cand in cand, pe marginea vietii noastre imperfecte.......
Si stii prea bine ca nu ma supar, asa cum nici nu te superi......
Tabitha hai sa-ti spun ce vad eu in analizele tale:
-FSH-ul e excelent si asta este minunat, deci poti recurge la ova-mit sau orice alt medicament asemanator, caci rezerva ovariana ai si nu dai de alte necazuri in acest sens, adica nu ti-o reduci drastic printr-o ovulatie fortata;
- LH-ul si prolactina sunt excelente;
- progesteronul facut in ziua 5 e o noutate pentru mine, caci el se recomanda la 5-7 zile de la ovulatie, atunci cand incepe el sa-si joace rolul in organism;
-testosteron e cam mare, deci ai hormoni masculi nedoriti; iei cumva mult zinc (bio seleniu+zinc sau ceva asemanator?);
-estradolul in ianuarie era fooooarte bun, iar in februarie era chiar peste limita cu mult, deci nu prea ai avea nevoie de estrofem si nici de tincturi. La monitorizarile anterioare ce dimensiune a endometrului ai avut?
Ce lungime a CM-ului ai, incat ai facut analizele in ziua 5????? In ianuarie si februarie, cand ai facut analizele, ce lungime a avut ciclul?
Kariris spune:
very off topic:
pt. Oana: te rog mumos daca afli sau stii ce e "minunea aia" cu "stransul de pe jos in urma cainilor fara probleme de constipatie" spune-mi si mie nr. si ce e: lege, ordonanta, hotarare??? ca sunt in ceata densa si chiar vreau s-o citesc, sa vad ce marime va trebui sa aiba rucsacul cu care o sa ies de acum la plimbare cu cainele.
Tabitha spune:
MOana: iti multumesc mult de tot pentru interpretare si iata, sunt gata cu noi informatii: in general CM al meu e de 27-30 zile, cel mai adesea 28. In ian, daca nu ma insel a fost de 27, in febr. nu mai retin, trebuie sa merg acasa sa ma uit pe calendarul pe care am insemnat (asta daca nu oi fi sarit luna febr.). Analizele le-am facut in ziua 5 pt. ca asa mi s-a cerut de catre dr. din strainatate (reamintesc ca eu au facut ICSI in Turcia).
Nu stiu exact cat de bine stau cu rezerva ovariana dat fiind ca primul CM l-am avut la varsta de 10 ani. Iar acum am 30. Asa ca iti imaginezi ca s-au consumat pana acum... (+ICSI de asta vara - 5 ovule recoltate).
In ceea ce priveste testosteronul, pot sa-ti zic ca nu iau nici un fel de medicamente si nu am luat niciodata. E drept ca pilozitatea este mai mare (nu excesiva) si mai mereu am cosuri si puncte albe pe fata, dar deja m-am obisnuit cu asta. Insa din cate am inteles nu are cum sa dauneze nici la o eventuala sarcina, nici in procesul de aparitie a acesteia. Stii tu cumva altceva in acest sens?
In ceea ce priveste endometrul si foliculii:
in ian.
ziua 7 - E 6 mm trilaminat, OD 1 folicul 18 mm, OS - 1 folicul de 15 mm
ziua 9 - E 10 mm trilaminat; OD 1 folicul 18 mm, OS - 1 folicul de 16 mm
ziua 11 - E 5,7 mm trilaminat; OD 1 folicul 10/19 mm, OS - 1 folicul de 17/28 mm
Dr. a zis ca am avut ciclu anovulator... Poti sa-mi explici mai bine tu ce inseamna, ca eu am vazut ca foliculii au crescut. Banuiesc ca are legatura cu endometrul care a scazut... Totusi e posibil ca din folicul sa fi iesit un ovul, chiar daca Endometrul era mic... Habar nu am..
Febr. 2005
ziua 7 - E 5 mm trilaminat, OD 1 folicul 14 mm, OS - 4 foliculi de 1-2 mm
ziua 9 - E 7 mm trilaminat; OD 1 folicul 18/20 mm, OS - 2 foliculi de 1-2 mm
ziua 11 - E 7 mm trilaminat; OD 1 folicul 22/23 mm, OS - nimic
Din pacate nu am la mine rezultatul de la eco de luna trecuta de la Giulesti, sa iti spun cat era endometrul in ziua 11.
Deci, darag MOana, ce imi poti spune din aceste valori? Ce ma sfatuiesti sa fac?
Multumesc mult de tot
si ma inchin in fata vastelor tale cunostinte. sincer vorbind, eu nu-mi doresc sa ajung sa cunosc atatea, ca ar insemna multe luni de asteptare in zadar, fara bb.
Tabi
M Oana spune:
Lucky stiu ca in 'tarile civilizate' exista de ceva ani o lege care ii obliga pe stapanii de caini sa umble cu un faras mic si niste pungute dupa ei, punguta care dupa umplere, se introduce in primul cos din zona. In Italia, in vara asta, au introdus niste legi absurde: stapanii sunt obligati sa-si plimbe zilnic animalele de companie canine, iar papagalii cica trebuie tinuti obligatoriu cate 2 in custi, ca sa nu sufere de singuratate si pestii nu pot fi tinuti in acvarii rotunde, ca se invart in gol si devin depresivi.........

Cu asemenea aberatii se ocupa si legiutorii nostri, ca sa dam bine in UE, dar de la lege pana la aplicarea ei in Romania, cred ca vor mai trece zeci de ani.....
Stiu numai de proiecte de lege in acest sens, nu stiu deocamdata de nici o lege si nici nu am vazut INCA pe instanta asemenea dosare..... Asta ar mai lipsi!!!!

Eu as sta linistita, caci traim in Romania!!!
Tabitha sa stii ca asa desteapta m-am facut in ultimele 3 luni, cand satula de intunecimea mea dupa 2 ani de umblat pe la doftori, m-am hotarat sa-mi port singura de grija.Asta tine de felul meu de a fi. Cum am o problema, cum imi introduc nasucul cat se poate de adanc........ Sunt de o curiozitate......
Cat timp FSH-ul e 5,8 inseamna ca rezerva ovariana e excelenta, desi ai avut ciclu de la 10 ani.
Despre testosteron stiu ca prezenta acestui hormon la femei, duce la pilozitate excesiva si poate chiar la ovare micropolichistice, dar nu in toate cazurile. Oricum nu e ceva de care sa te sperii si nici nu prea cred ca ai cum sa intervii si sa diminuezi productia proprie de testosteron, atat timp cat asa functioneaza organismul tau.
Cat despre endometru care sa scada atat de mult de la o zi la alta eu nu am mai auzit. Am auzit scaderi de 1-2 mm si acelea inexplicabile, dar de la 10 mm la 5,7 mm imi e greu sa cred. Stiu ca in Turcia nu ai putut comunica cu doctorii... Eu ii puneam sa mai masoare de 7 ori, ca mi se pare IMPOSIBIL. Daca ai citit anterior si eu am avut experiente neplacute cu masurarea endometrului meu, dar totul a fost de la faptul ca l-am masurat cu ecografe diferite.
In ziua 11 folicul de 19/10 mm mi se pare iarasi o eroare. Ei nu sunt perfect rotunzi, dar nici asa diferenta. Dupa cum observi, la celelalte valori ei sunt cam 18/20 mm sau 23/22 mm. Nu inteleg nici ce e cu acel folicul de 17/28 mm.
Valorile de la prima masuratoare mi se par total anapoda!!!!!!
La cea de-a doua monitorizare sunt excelente, adica foliculul creste la fix, dar endometrul trebuie totusi ajutat.
Moisa spune ca inseminari se fac de la un endometru de 7 mm, dar cu 8-9 mm sansele sunt mai mari, desi si 7 mm e bun!
Daca imi dai si valorile de la Giulesti, imi dau cu parerea daca sa iei sau nu tincturi, dar pana acum cred ca nu strica sa iei cateva picaturi de marar (tinctura).
La un CM de 27-30 de zile, hormonalele trebuiau totusi facute in ziua 3. La Giulesti asa se recomanda........
Tabitha spune:
MOana: 

te mii de ori. Esti o dulce. O adevarat enciclopedie. Si mie imi place sa ma documentez, dar nu prea am timp. Printre picaturile de la serviciu abia am timp sa citesc ce se mai scrie pe forum, iar acasa nu prea imi merge netul, si oricum trebuie sa il impart cu sotul meu, care e pasionat de forumuri economice (el seamana cu tine, raspunde tuturor, chiar daca poate la o intrebare nu stie, se documenteaza si apoi da raspunsul).
Dar sa revenim la valorile mele ciudate. ICSI l-am facut in Turcia, dar monitorizarea din ian si cea din febr. le-am facut in Romania, la acelasi medic si acelasi ecograf. Eu am mai auzit de foliculi ovali (nu rotunzi) si cica aia nu sunt buni... Poate de aia mi-o fi zis ca am ciclu anovulator...
In ce priveste valorile de la Giulesti, ti le scriu diseara (daca merge netul de acasa) sau maine dimineata. 

Multumesc inca o data muuuult.
Tabi
piccaflor spune:
Buna fetelor!
MOana iti multumesc pt informatii si sustinere...esti o dulce
...
Azi m-am informat la o clinica si mi-au spus ca inainte de HSG e absolut obligatoriu sa faci analiza completa a scurgerii vaginale...in cazul in care iese ceva pozitiv,te tratezi,refaci analiza pina iese rezultatul negativ si dupa aceea poti face HSG
...m-am programat pt 6 Dec...sa nu mai pierd timpul in Romania si cu facutul analizelor...eu tot mai sper sa se intimple o minune si sa reusesc s-o fac aici...
Echo doppler a sotului meu e ok...acum asteptam sa vedem ce va spune urologul vineri...
Simonette
...ati luat o hotarire inteleapta...Sa va ajute Dumnezeu...
Liana bineinteles c-am citit mesajul tau
...si bineinteles ca n-am observat ca e ceva gresit...dar stii ca eu m-am molipsit de la tine si acum am ceva probleme cu vederea
...
Mult succes fetelor care au facut IA si sint in asteptare...
Pupici pt toata lumea
M Oana spune:
Tabi deci exista si foliculi ovali si nu sunt de calitate...... Uite asa am mai invatat si eu ceva pe ziua de azi......
Curiozitatea mea isi freaca manutele, taaaare incantata.....

Toata viata am avut diferite pasiuni care m-au 'devorat' si m-au tinut in priza, dar care, din pacate, mai mult de 1-2 ani nu m-au tinut. Sper ca pana imi piere mie curiozitatea cu infertilitatea, sa vina si bebicul......![]()
Piccaflor deci echo doppler a aratat ca totul este la locul lui! Minunat!
Iar pana la HSG e bine ca trebuie sa faci analizele din secretie, ca nu cumva ceea ce este in vagin sa se raspandeasca spre col, trompe........
catty spune:
M OANA esti o adevarata enciclopedie. Te felicit.
Fetelor, am uitat sa va intreb ceva. Pe 19 noiembrie, adica sambata, am avut temperatura de 37.0, adica era ziua 17. Ovulatie in ziua 17 a avut careva? Cu o zi inainte am vazur semnele de ovulatie. Sa sper ca foliculul meu de 22 de mm in ziua 13 s-a facut unul gigant de vreo 24-26 mm in ziua 17 si ca am vreo sansa luna asta?
MADANA nu ma uit la asemenea emisiuni pt ca mi se face greata cand vad cum gandesc elevii de liceu. Parca traiesc pe alta planete.
SIMONETTE sa va ajute Dumnezeu si sa iasa asa cum vreti voi.
LUCKY din cate stiu eu este vorba despre o hotarare a Consiliului General al Capitalei aceea la care te referi tu. Paote te ajuta daca ai vreo cunostinta la ei, ca nici eu nu am apucat sa o citesc. Oricum asa cum ti-a zis si M OANA lege nu este inca.
catalina
Kariris spune:
Multumesc mult de tot Catty. Din moment ce deja s-au aplicat amenzi contraventionale, in mod sigur se bazeaza pe ceva care e deja in vigoare. Nu poti aplica o amenda bazandu-te pe principii morale, ci doar avand un temei legal. Merci inca o data, o sa ma interesez. Oricum mi-ai dat o pista buna.

, sper ca nu esti suparata pe mine de ieri!?