FIV 50
Raspunsuri - Pagina 3
danita spune:
dragelor
sper ca trecand in noul an ... aducem speranta implinita mai aproape de noi ! va pup si va doresc ce imi doresc si mie !
danita
Floran spune:
Buna,
Va urmaresc zilnic dar scriu cand am noutati. La sfarsitul lui ianuarie voi face si eu FIV la dr. Protopopescu. Am terminat analizele de facut si urmeaza sa ma duc la dansa pentru reteta. Analizele au iesit bine doar la cele de cariotip a iesit la sot citez " in una dintre metafaze s-a detectat prezenta unui cromozom supranumerar cu dimensiuni si aspect asemanatoare cromozomului 19" ??????. Stie cineva ce poate sa insemne?
Multumesc, Floran
Kariris spune:
buna fetelor!
Floran, eu nu ma pricep deloc la genetica, habar nu am nici ce presupune cariotipul, dar din ce ai scris tu eu inteleg ca s-ar fi descoperit un cromozom in plus asemanator cromozomului 19. Nu stiu nici daca am interpretat corect si nici ce ar insemna asta. Dar cu siguranta te va lamuri doamna doctor cand vei merge la ea sau fetele de pe forum care sunt mai documentate decat mine. Stiu ca ZisaCami se pricepe mai bine la genetica.
Eu oricum iti doresc mult, mult noroc.
Fetelor care faceti la Medsana, inainte sa semnati contractul sau chiar inainte de a incepe tratamentul stabiliti cu exactitate la cate zile vi se va face ET-ul pentru ca in afara faptului ca de regula ei il faceau la 48 de ore (in loc de 72 de ore) au fost cazuri in care s-a incercat a se face ET-ul a doua zi dupa punctie ori asta este inadmisibil!!! Credeti-ma ca nu sunt inventii de ale mele. Este un caz concret.
Poate pe undeva ar fi mai bine sa se legifereze mai repede reproducerea umana asistata, ca poate in afara conditiilor de varsta, statut social, etc. s-ar gasi cineva care sa se gandeasca sa reglementeze si procedura in sine. Fertilizarea in vitro ar trebui sa se faca nu in functie de disponibilitatea embriologilor, ci respectand niste reguli medicale si de ce nu, ale evolutiei. Pentru ca nu poti forta un ovul fecundat care se afla in faza de pronucleu (ziua punctiei) sa se divida in 24 de ore in minim 4 celule. Iar teoria ca s-au prins si embrioni divizati in 2 celule, pentru mine e o minune si clar o exceptie. Sa nu-mi spuna nimeni ca de pe trompa el coboara in uter in faza de 2-3 celule. In 72 de ore cat sta pe trompa clar se divide in minim 6 celule. Ma refer la embrionii care ajung in final copii nu la cei care se opresc in evolutie. Si atunci daca tot sunt sansele de reusita prin FIV atat de reduse, mi se pare absolut normal ca transferul sa fie facut la o varsta la care embrionul acela e capabil sa nideze in endometru, nu se se faca pe graba, din diferite motive, mergand pe ideea ca au fost cazuri in care s-a reusit si la 2-3 celule.
Poate multe dintre voi ma condamnati ca am scris ce am scris,...dar cred ca niciuneia dintre voi nu i-ar conveni sa dea o gramada de bani sa se indoape cu tratamente si apoi se vada ca nu reprezinta decat "un numar din lot" care depinde exclusiv de cat vor sa stea embriologii in Romania. Pai frate, daca faci fiv la 50 de femei de la care iei o suma considerabila, trateaza-le cum se cuvine. Nu una care raspunde bine la tratament face pregnylul printre primele si beneficiaza de ET la 3 zile pentru ca inca mai au timp embriologii, altele fac ET-ul la 48 de ore, iar altele care au raspuns mai slab la tratament fac pregnylul pe ultima suta de metri si li se propune sa faca ET-ul a doua zi de la punctie. Asta deja mie imi suna a bataie de joc pe fata!
acum n-aveti decat sa aruncati cu rosii cat vreti!
andicu spune:
Buna fetelor.
Lachi, ai dreptate! Adevarul este ca dupa ce ati tot scris voi,m-am cam pus pe ganduri. Si ptr cele scrise de voi, nicidecum eu una nu dau cu rosii, ba dimpotriva, tin sa va multumesc tuturor celor care au pus in evidenta si aceste aspecte!!! noi n-avem de unde sa stim toate aceste amanunte, si din pacate, le putem afla cand este prea tarziu.
Ideea este, cum sa punem problema?! sper ca dna dr este o persoana cu care se poate discuta, ptr ca mi-e teama sa nu ma lovesc de vorbe de genul ; " nu-ti convine, incearca in alta parte ". Stiu ca unora dintre ei le este si greu sa creada ca noi putem sti si intelege atat de multe lucruri din activitatea lor, stiu ca a mea dr de aici a suras a neincredere cand i-am explicat ca stiu despre ce vorbeste...cred ca trebuie sa fii destul de delicata sa pui in vedere aceste conditii. Insa mie mi se pare normal sa cunosti atatea despre ce urmeaza sa faci, cand sunt la mijloc, sanatatea, fericirea,poate viitorul familiei tale si nu in ultimul rand atatia bani de care multi fac rost cu multe sacrificii !
Acum citesc si de urmarile FIV-ului si mi se pare cat se poate de logic sa vrei sa faca totul ca la carte, cand tu esti cea care suporta aceste urmari fizice si psihice. Vreau sa fiu pregatita sa-mi asum orice sacrificiu si raspundere, dar sa fiu convinsa ca ptr asta si ei isi fac datoria asa cum trebuie! oare e prea mult?!!
Si cand ma gandesc ca de maine intr-o saptamana ma duc la prima infatisare cu ea, am deja emotii.
Inca o intrebare si gata : am vazut ca multe fete si-au facut mai multe programari din cauza programului ei f. incarcat. Eu ce ma fac daca ma mai cheama peste o luna si nu mai e loc de programare ? sau in asemenea cazuri iti gaseste ea loc?
Fetelor, iertati-ma ca am mancat atata spatiu !!!
Vine si randul meu..
Pozele mele
Kariris spune:
Andicule eu iti spun cum a fost la mine: dupa prima consultatie eu nu mi-am mai facut programare la receptie sau prin telefon, ci am stabilit cu doctorita de la consultatie chiar cand ne vedem data viitoare pentru a-mi citi analizele, pentru eco, etc. Sau imi spunea cand am analizele gata sa merg direct la cabinet si sa spun ca am venit sa-i dau rezultatele la analize. Nu va mai fi problematic dupa ce intri "in schema". Bafta multa!
andicu spune:
Merci mult, Lachi !
Fetelor, nu v-am spus ca sunt fericita proaspata matusa si nasica a unui voinicel de 3.700 kg si 52 cm nascut vineri,18 nov.!
Sunt fericita ca am ocazia s-o ajut pe vara-mea, deci il vad zilnic si nu mai pot de dragul lui!
Vine si randul meu..
Pozele mele
alinuk spune:
Buna FetelorCrinuta,
Sunt Alina (nickul de pe DC este Alinuk). Nevoia, curiozitatea si disperarea m-au facut sa descopar acest forum, in urma cu vreo doua saptamani.V-am urmarit povestile cu infrigurare, mai ales ale crinutzei si a lui ceci....nu vreau sa vorbesc despre asta acum, vreu doar sa va spun o alta poveste, adevarata pe care o cunosc si care i-ar putea da poate Crinutei o idee despre "indoielile" din ultima vreme. Prefesoara mea de franceza, dupa lungi incercari nereusite de a avea un bb (se intampla cu multi ani in urma), pe la 39 de ani a infiat un copilas. La vreo trei luni de la aceasta decizie - pusa in practica, a aflat cu stupoare ca este insarcinata. Si a mai avut un baietzel. Ce binecuvantare!
Crinuta, sa stii ca nimic nu este intamplator. Eu am convingerea asta. Cum ti-ar sta la anu cu un bebic de manutza si cu unul in burtica???
Sunt novice in dicutii despre fiv. Probabil voi ajunge sa le aprofundez.Am la activ trei extrauterine (una acum doi ani - operata laparoscopic cu trompa stanga scoasa, doua anul asta - tratate cu metotrexat - cu trompa dreapta ..ea mai stie cum e biata). Am ajuns la herghelegiu, tutunaru, ancar, marinescu. M-am oprit la giulesti, chiar sapt asta, vineri, voi merge sa fac o histeroscopie si o histerosalpingografie, am emotzii cat casa... dar incerc sa fiu optimista si sa inteleg care-mi este "drumul" si care sunt obstacolele peste care mi-e dat sa trec pentru a fi suficient de puternica ca sa merit copilashul mult dorit.
Este pentru prima data cand mi-am luat inima in dinti si am scris despre mine. Povestile voastre m-au emotionat profund (mai ales a Crinutei) si cred cu tarie ca Dumenzeu ne va binecuvanta. Apropos de asta - sambata 26 nov este sarbatoarea sf Stelian - ocrotitorul copiilor. La bisericutza de pe str Log Udriste sunt moastele lui. Voi merge sa ma rog vineri pentru noi: pt mine,pentru toate fetele puternice de pe DC si pentru viitorii lor bebici.
Sper sa ma primiti in randurile voastre, fruntea sus si sa auzim de bine!
crinuta71 spune:
Lachi si eu zic ca ai dreptate. Normal ca embrionii trebuie sa ie transferati in faza de mai multe celule, deci macar la 72 de ore de la punctie.
Si eu a trebuit sa aleg cand imi face ET, dar in functie de cati embrioni lasam sa se dezvolate mai departe. Am obtinut 5 embrioni. Prima zi dupa punctie, dimineata, a trebuit sa sun, mi-au spus ca am cei 5 embrioni si a trebuit sa aleg cati embrioni congelez si cati las sa se dezvolte mai departe. Congelarea se putea face doar in stadiul in care erau in dimineata imediat urmatoare punctiei, mai tarziu sau in alte zile nu se mai putea, de aceea trebuia sa aleg atunci. Daca lasam doar trei sau mai putini se facea ET la 48 de ore, iar daca am lasat 5 mi-au facut ET la 72 de ore. Si asa m-am si gandit ca la 48 de ore nu au cum sa aiba suficiente celule. Daca lasam mai putini ii transferau la 48 de ore pentru ca la 72 era riscul sa nu mai am ce transfera in caz ca se opreau din evolutie.
Andicu e asa cum zici tu. Desi dai o multime de bani, daca spui ce nu-ti convine s-ar putea sa ti se spuna sa mergi in alta parte, asa cum am patit eu din pacate (dar nu dr. mi-a zis).
aylin_tarcan spune:
lachione,
analizele de care zici tu cam cat dureaza sa le faci? adica daca eu am prima intalnire cu denisa protopopescu vineri, cam cand crezi ca as putea face icsi-ul? oare ianuarie e prea devreme?
deja am inceput sa am emotii si sa mi se stranga inima cand ma gandesc la ziua de vineri.
va tin pumnii si citesc tot ce scrieti,
aylin
cristinici spune:
Are dreptate lachione cu ET.La Giulesti ET se face la 3 zile dupa punctie, nu am auzit sa se faca mai repede(acolo cel putin), pt ca embriologii sunt ai spitalului, nu calatoresc.
mishi, cami , danutza mult noroc.
la toata lumea cristinici