Chist de plex coroid
Buna!
Am facut echo morfologica la 20 saptamani si am aflat ca fetita mea are un chist de plex coroid drept de 5,5 mm.
Ma puteti ajuta cu mai multe informatii?
Medicul echografist nu mi-a zis nimic (desi l-am intrebat daca e totul ok cu bebelina)dar am citit pe foaia cu rezultate. L-am sunat pe doctorul meu si m-a chemat la el sa vada rezultatele, dar e greu sa stai si sa astepti cand esti foarte ingrijorata.
Va rog sa-mi raspundeti daca stiti ceva in legatura cu acest subiect.
Raspunsuri
kikiriki spune:
Am o prietena f buna care tocmai a nascut un baiatel pe 17 noiembrie si care a avut aceeasi problema descoperita la eco de dr Herghelegiu. S-a agitat si ea cu intrebarile si a mers si la alt ecografist (dr Iosup). Dar disparusera... Asta pe la 30 saptamani... asa ca stai linistita dar urmareste atent la eco si atrage-i atentia la fiecare eco sa le analizeze atent.
Daca mai vrei detalii o sa vorbesc cu ea si te mai informez.
Ai grija de voi! O sa fie bine!!
Kikiriki
25+ si
Luanna
Kikiriki
mygirl spune:
Nu-ti face griji...ca si eu mi-am facut destule. Acum aproape un an, am postat la subiectul "clinica virtuala" urmatorul mesaj: "Buna Arian,
fac parte si eu din clubul femeilor insarcinate care-si fac o gramada de griji, de cele mai multe ori neintemeiate(sa speram), care au nevoie de parerea unui al treilea medic pentru a sta linistite. Eu ieri am implinit 27 ani, sunt insarcinata in 22 de saptamani si trebuie sa recunosc ca am o sarcina usoara, fara probleme. La 11 saptamani mi-am facut analizele uzuale de sange, care au mi-au iesit in limite normale. La 17 saptamani am facut o ecografie morfologica la "celebrul pe acest forum" Dr. Iosup, care mi-a masurat si analizat copilul pe toate partile, concluzia finala fiind ca totul este ok, cu exceptia a "cateva chiiste de plex coroid- bilaterale". Mi-a spus sa nu ma alarmez ca de obicei acestea se resorb odata cu evolutia copilului si sa ma mai duc inca o data la eco peste 6 saptamani.
Problema mea acum este ca nu mai pot merge la acest eco la Bucuresti, ptr ca nu mai imi permit financiar sa dau banii pe deplasare si pe ecografia care costa enorm(2 mil.), dar nici nu pot merge sa ma lamureasca medicul meu ginecolog, ptr ca mi-a spus clar ca nu accepta sa vin cu rezultatele unor ecografii facute in alta parte decat in cabinetul propriu(chiar dc ecograful lui nu este atat de performant).
Vreau doar sa-mi spuneti ce pot sa fac, daca e cazul sa fac mai multe investigatii".
Din pacate, ginecologul de serviciu din perioada aceea n-a mai lucrat. Dar asa am luat legatura cu alte gravidute care au avut acelasi diagnostic. Se pare ca nu este ceva anormal in etapa asta de sarcina. Daca nu sunt si alte semne ca bebelusul ar suferi cu ceva si daca restul parametrilor sunt normali, e totul ok. Eu am fost urmarita de ideea ca fetita mea ar putea avea ceva pana am nascut-o, dar m-am linistit cand am vazut-o prima oara, asa frumoasa si perfecta. Incearca sa fii calma, sa vorbesti cu ea, sa-i canti, sa o plimbi si te va rasplati cu cel mai frumos zambet cand va veni pe lume. Sarcina usoara.
Oana,
de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre
NLC spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Ieri a fost cea mai cumplita zi din viata mea. Mi-am dorit atat de mult un copil si am asteptat mai bine de doi ani cele doua liniute pe testul de sarcina. Din fericire spre seara am reusit sa ajung la medicul meu ginecolog si m-a linistit destul de mult. Mi-a explicat despre ce este vorba, mi-a zis ca inca nu este nimic alarmant, ca vom urmari evolutia acestor chisturi si nu are nici o legatura cu vreo eroare cromozomiala. Parea foarte sigur pe el si stiu ca nu e genul care sa-ti vanda sperante, iti spune intotdeauna parerea lui fara sa te menajeze. Un morcovel a mai ramas si va ramane pana cand Daria va fi in bratele mele si voi sti ca e bine.
NLC spune:
Am uitat ceva.....
Mygirl, ai o fetita dulce foc si frumusica....nu ca n-ar avea cu cine semana....Sa fie sanatoasa si sa aiba noroc cu carul!!!
dea0277 spune:
Salutare ...
si au am acelasi diagnostic de la doctor ... un chist de 3mm cand am fost sa fac echo la 19 saptamani. Doctorul nici nu mi-a spus de el, dar am vazut analizele si scria acolo, dar in acelasi timp scria ca sint normale pe perioada dezvoltarii copilului si mai ales intre 19-24 de sapt, asa ca am decis sa nu ma ingrijorez. Nu are alte semne ca ar fi handicapata si din cite am citit pe internet, sansele sunt foarte mici ca, copilul sa fie handicapat daca asta este singurul semn. Daca nu exista alte malformatii, eu cred ca e bine sa nu te ingrijorezi... eu asa m-am decis ... Nu poti face nimic in legatura cu asta, deci nu are rost sa te stresezi ... O sa fie bine, ai sa vezi ....
Eu asa imi spun in fiecare zi!!!
Andreea 23 sapt. +
Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos