predispozitie la sarcina gemelara
Buna fetelor,voi ati avut si in familie gemeni?eu am in famile din partea mea am 2 frati gemeni,iar sotul are verisoarele primare.Eu am o fetita si ne-am gandit" sa scriem la barza",si tot ca si la prima sarcina astept prima ecografie sa-mi arate ca este tot cu"fat unic".Ce parere aveti?,am sanse de gemeni?
Raspunsuri
pau spune:
sincer nu vreau gemeni,ca si la prima sarcina am tot spus "sa vina pe rand nu doi odata".pau
Mirupati spune:
Acum pe bune: nici la mine, nici la sotul meu nu au existat gemeni in familie ... am intrebat peste tot, nimeni din ambele familii nu a pomenit gemeni, nici pe la strabunici ... si cind colo eu m-am trezit cu gemeni ! In schimb am o colega care are o sora geamana si sora ei are acum gemeni ... Nu poti sa stii niciodata .
capsunica. spune:
La noi sunt gemeni in familie, de partea sotului, dar undeva mai departe, si se pare ca sunt mai multi. Dar nu am aflat asta decat tarziu, in ultimele luni ale sarcinii.
La primul eco, sotul ma astepta afara, iar eu am iesit razand si plangand in acelasi timp(ceva ce nu am patit niciodata), si i-am spus ca e o surpriza, si nu putem decat sa ne bucuram.
Practic, daca ti se intampla si tie, noi fetele de pe forum o sa ne bucuram pentru tine.
Sa ne tii la curent.
Capsunica34+
pau spune:
Nu am vrut sa par atat de dura,daca este sa fie doi,important este sa fie sanatosi,eu momentan am de facut cateva analize genetice,deoarece micuta mea s-a nascut cu o malformatie la degetute,care nu s-a vazut la nici un Eco,si din spusele medicilor nu este o pb ca si uratorul copil (2),sa aiba aceeasi pb.Spre siguranta noastra mergem sa facem analizele genetice dupa care vom scrie si la "barza"..mersi mult pt pareri,care este normal sa fie impartite.pau
mariamunteanu spune:
Pau, imi pare rau ca fetita ta are aceasta problema. Te-ai interesat daca nu se poate corecta chirurgical ? Am un prieten de familie (baiat foarte frumusel si destept) care are malformatie la palma stanga - are doar 2 degete - dar fratele lui mai mic e perfect normal. Acest prieten are 2 copii (si o sotie) o frumusete, ambii perfecti, sofeaza fara probleme si . Se pare ca la el nu e genetic.
Cand ai deja 1 copil, e foarte greu cu gemeni in "tura a doua".
Multa sanatate fetitei tale,
Maria
pau spune:
Maria,de la 3 luni am tot umblat cu ea la medici,de la care parerile au fost nici una la fel,am trimis radiografii la Szeged, la o clinica de pediatrie,la bucuresti,acum am facut ultima rad.in 10.11 pe care am trmis-o in Germania,am fost la Timisioara la o clinica de arsi care , se ocupa de asa ceva,si ne-a spus ca se poate interveni numai dupa ce se opreste cresterea la 16 ani.La unii dr. au spus da se poate.Atunci am cerut sa vad un caz anterior cum s-a rezolvat,chirurgical,sau chiar sa pot lua contact cu familia respectiva.In acel moment a spus ca nu se poate asa ceva.Atunci am spus ca "orice medic stie sa taie dar mai putini sa puna la loc",este copilul meu si nu il las sa faca ei scoala pe el.Cu dr de la TM cand am vb a spus ca daca se intervine chirurgical acum pana la 16 ani risc sa nu mai miste nici un deget.Degetutele micutei sunt functionale prinde se descurca atat ca nu sunt complete.DR DE LA tm A SPUS CA OPERATIE O RECOMANDA IN STAINATATE NU LA NOI IN TARA,el lucreaza atat in tara la clinica cat si in strainatate si stie ,a intalnit cazuri mai grave pe care le-a rezolvat.Multa sanatate copilasilor,si sa auzim de bine.pau
betty78 spune:
In legatura cu sarcina gemelara: nu are importanta daca aceste cazuri apar in familia sotului. Aveti sanse sa aveti o sarcina gemelara doar daca in familia voastra, au aparut aceste tipuri de sarcini.
betty78