Sezatoarea canadiana (36)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by Donia
Emilly, pana acum m-am zbatut cu doua servicii, dar am renuntat la cel vechi, mai am doar un week-end acolo si am scapat. Sunt atat de fericita ca de acum nu voi mai lucra decat un week-end pe luna! Parca duceam vieti paralele, eu la servici, ai mei se distrau si ei cum puteau.
Roxana e obosita tare de cand a inceput scoala, adoarme saraca pe unde poate, in masina cand o luam de la scoala, pe canapea asteptand masa de seara, in magazine la cumparaturi... noroc cu carucioarele din supermarket!
Si gaza voastra? Ii merge bine la gradi?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mercic de intrebare da, Ilincai ii merge bine la gradi.Sper sa nu mai avem probleme prea curind.Am avut otita pe care am tratat-o, normal, cu antibiotic iar acum ma rog la Dumnezeu sa nu mai avem probleme prea curind.In rest ii place tare mult cu copii, incepe sa se impuna si daca nu faci ca ea e scandalul cit casa.Incerc uneori sa-i rezist dar nu prea am succes.In general cind nu are voie la ceva anume stie din tonul vocii mele ca nu-i rost de joaca si se indeparteaza.Deocamdata ne "intelegem" bine.

Am pus de curind 2 poze cu ea in albumul ei, iti pun si tie link-ul ca nu ne-ai mai vazut de mult
http://community.webshots.com/album/488247125yjLIlZ

Ma bucur pentru tine ca ai renuntat la jobul de we, personal n-as fi rezitat atata timp.
Ce planuri de sarbatori aveti?noi, cred, pe linga casa...

pupicei si zi frumoasa tuturor!!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

quote:
Originally posted by rosa

Laura, referitor la antena - Daca esti in zona Toronto, cumpara Faptul Divers si vezi ca sint acolo oferte de instalare. Noi ne-am pus in vara si functioneaza perfect de 5 luni, si nici pe altii care au nu i-am auzit sa se plinga.

rosa

Timpul le rezolva pe toate

Rosa, noi cumparam in fiecare saptamana Faptul Divers dar nu stim ce firma sa alegem, ca sunt vreo 3 in ziar . Ne poti spune ce firma ai ales tu si cat te-a costat ? Ce fel de antena ti-ai luat si ce canale romanesti prinzi ?

Votarea motiunii de neincrdere am vazut-o live luni seara, asteptam pe City Tv sa inceapa Sex and the City si ei au intrerupt totul, si au dat rezultatele votarii .Dar vreau sa zic ca Paul Martin era asa vesel si zambaret ca initial am crezut ca a picat motiunea . Noroc ca un coleg de serviciu mi-a explicat ca a picat guvernul, urmeaza alegeri anticipate, dar mai intai campania electorala .

Khristin, am intrat pe site la French Immersion School Board dar nu ma lasa sa vad de care scoala apartin . Sa inteleg ca daca ma mut din zona si Ioana merge la French Imm Scool, scoala din noul cartier e obligata sa o primeasca pe fata ?

La noi a inceput de ieri Christkindl, adik Craciunul nemtesc si e o feerie la primarie, am mancat turta dulce, am ascultat concerte ( Transylvania Band ) , am vazut procesiunea candelelor aprinse...ninge si chiar vine Craciunul !!!!

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Laura, din cate stiu eu trebuie sa contactezi direct scoala respectiva sa vezi daca strada ta este trecuta sau nu pe lista lor. Asa merge aici. Multa bafta,

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

laurajr, pt programe tv romanesti mie mi-a recomandat cineva de incredere
Thomas Hook communications inc.
tel. 604-521-1590 sau 1-888-521-1590
email: csr@thomashook.com

Au si alte servicii pt romani(long distance, net, transfer de bani). Telefonul cu ei e ok, mai ales daca vb mult (ai reducere). Mie nu-mi tb deocamdata programe romanesti, poate daca vin ai mei incoace.

22 fix

KIM & p’tit bout d’chou

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am intrat de curiozitate pe French Immersion School Board... si nu inteleg un lucru, poate ma lamuriti si pe mine: French Immersion School e scoala catolica? Eu am inteles din ce scriati voi ca exista doua feluri de scoli bune: catolice si franceze. Dar de pe site-ul lor inteleg ca sint unul si acelasi lucru. De exemplu, St. Cecilia in Toronto, ar putea sa-mi spuna cineva unde vine (un link spre o harta sau ceva de genul acesta... E French Immersion School sau scoala catolica? Scuzati-ma ca intreb poate o prostie, dar eu locuiesc in Montreal si nu prea stiu cum stau lucrurile in Toronto. Ce alte scoli bune cunoasteti si unde anume sint (in Toronto sau imprejurimi)? Ca sa intri la French Immersion School trebuie sa stii franceza (pentru 5 ani)?
Pentru cei care studiaza la universitate, cum va platiti cursurile? Tot cu imprumut si bursa? Se poate? Ca am inteles ca exista diferente foarte mari intre Quebec si Ontario? Daca vrei sa faci un certificat sau chiar un BAC, cam cit ar costa? Ma multumesc si cu link-uri... as putea sa caut, dar timpul meu liber e atit de limitat cu cele doua maimutele ale mele, ca prefer sa ma duc la sigur. Din domeniul umanist, ce meserii au perspective bune? Cam multe intrebari, dar ma gindesc ca si voi sintei multe si cu experiente diferite.
Multumesc!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Nelia, incerc eu sa te lamuresc...scolile sint publice, catolice si private. Programul de imersiune in franceza il poti avea si la o scoala publica, si la una catolica. Nu toate scolile publice au un program de imersiune, la fel si cele catolice. Daca optezi pt. scoala catolica pt. copil, cel putin unul din parinti trebuie sa fie catolic, sau sa aduci scrisoare de la parohie ca frecventezi slujba catolica de duminica on a regular basis. Nu am facut o investigatie amanuntita asupra scolilor "bune" din Toronto (cred ca e o notiune relativa), deoarece noi mai avem pana la scoala si apoi am criterii personale in ceea ce priveste invatamantul in general. Nu e obligatoriu ca elevul sa stie franceza intr-un asemenea program de imersiune, totusi aparent parintii trebuie sa-i acorde suport copilului in privinta temelor. Spun aparent pt. ca nu mai este o conditie de baza ca parintii sa vorbeasca limba, asa cum era inainte. Uite site-ul scolii catolice de care intrebai: http://www.tcdsb.org/schools/stcecilia.asp.

Eu fac BEd pt. un an la U of T, si ma costa $5,000 si ceva, dar exista alte universitati din Ontario unde poti sa ajungi si la 10,000 pt. acelasi degree (ciudat insa, concurenta e acerba - in grupa mea 99,9% sint nativi). Fireste ca poti aplica pt. ajutorul respectiv daca te califici (trebuie sa dovedesti ca ai dificultati financiare, majoritatea colegilor mei practica un part-time job pt. a se intretine, personal nu cred ca poti face programul, si familie si job, trebuie sa te limitezi oarecum din cauza solicitarii imense, dar merge perfect cand esti tanar si fara obligatii suplimentare). Domeniul umanist e o notiune cam larga, la ce anume te referi cand spui asta? Nu stiu despre alte certificate sau undergrad programs. Tot personal, n-as mai avea nervii necesari invatarii in ritmul canadian timp de 4 ani, care este departe de cel romanesc ....nah c-am zis-o, nu sariti . Tot respectul pt. cei care o fac.

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by khristin
Nu stiu despre alte certificate sau undergrad programs. Tot personal, n-as mai avea nervii necesari invatarii in ritmul canadian timp de 4 ani, care este departe de cel romanesc ....nah c-am zis-o, nu sariti . Tot respectul pt. cei care o fac.

Cristina

Cristina, ce mai faceti voi la fac ? Eu am inceput sesiunea si deadline-urile pentru disertatii...si sunt cu nervii la pamant . E tare greu, recunosc. Si eu voi face tot posibilul sa-mi iau permisul pe vioara si pian de la minister - la vara, ca sa termin odata cu scoala.

...intr-un moment de relâche, ieri, ti-am admirat pozele, sunt atat de frumoase.....mai ales cele de iarna trecuta, mi-au placut mult. Frumoasa Mississauga !

ps.

Laurajr, felicitari pentru job !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Kim

...bine te-am regasit...

Khristin

...si eu ma uitasem la pozele tale, ce coincidenta, si mi-au placut mult...

Rosa,

...multumesc pentru urari!

Ieri am depus actele si pentru cazier...e gata in trei saptamani...cica e valabil 6 luni dar in actele pentru emigrare - prin sponsorizare -se spune ca 1 an...

Weekend placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

French Immersion: nu trebuie sa stie copilul franceza deloc. Nu-i testeaza, e scoala publica, sunt obligati sa te primeasca, la cea de care apartii bineinteles (doua prietene ale mele au copii la french immersion. Au insa o perioada de gratie, sa-i zic, in care daca copilul nu da semne ca e capabil sa asimileze limba franceza este mutat la o scoala engleza.
Ceea ce mi se pare mie ciudat, este ca in functie de regiune, proportia engleza-franceza difera. De exemplu in regiunea Halton in clasa I proportia e 50-50, in timp ce in regiunea Peel proportia in cls. I este 10-90, iar in cls.II e 50-50.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Emilly
Am pus de curind 2 poze cu ea in albumul ei, iti pun si tie link-ul ca nu ne-ai mai vazut de mult
http://community.webshots.com/album/488247125yjLIlZ

Ce frumoasa e Ilinca, ma bucur mult de tot ca ai pus pozele! E dulce de tot... ah, cred ca e o nebunie sa o aveti pe langa voi! Eu m-am indragostit
De Craciun nu am planificat nimic, vrem sa facem bradul peste vreo saptamana, azi am decorat putin casa, dar de abia mi s-a deschis apetitul. Cred ca maine mai dau o tura prin magazine ca de abia acum am vazut cate imi mai trebuiesc.

Fetelor, voi trimiteti felicitari de Craciun acasa? Noi vrem sa ni le facem la Walmart, anul trecut am facut felicitari cu noi, am pus si textul in romaneste si toata lumea a fost incantata.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput