Incredintare minor
Buna tuturor ! Daca cineva a auzit sau a trecut printr-un caz similar, il rog sa ma ajute : sunt divortata si am o relatie cu un barbat divortat deasemenea. Din prima casatorie, eu mai am un copil, el nu,iar din aceasta relatie a rezultat un copil al nostru. Lucrurile nu mai merg asa cum trebuie si imi spune ca se va intoarce la fosta lui sotie si imi cere sa isi vada copilul impreuna fiind cu ea. Ma ameninta ca mai devreme sau mai tarziu imi va lua copilul si il va creste cu ea. Mie imi va da drept de cauza vreo instanta, daca voi cere interdictie asupra legaturilor lui cu copilul ? Are dreptul sa imi ia copilul, atata vreme cat amandoi locuiesc si sunt educati in cele mai bune conditii ? Ce pot face eu ca sa imi apar interesele ?
Raspunsuri
marius spune:
Daca situtia ta materiala este precara atunci exista probabilitatea de a i se incredinta copilul vostru tatalui acestuia.
Dar eu personal nu am auzit pana in prezent de astfel de cazuri.
Sincer? Desi legea admite posibilitatea de a incredinta copilul si tatalui din punct de vedere practic in 99.99% din cazuri copilul a fost incredintat mamei acestuia, tatalui revenindu-i obligatia de a plati pensia alimentara conform deciziei judecatoresti.
Amenintarile lui nu au valoare juridica. Nu prea trebuie sa faci nimic. Este suficient sa soliciti custodia copilului a carui mama esti. Iti recomand sa vorbesti cu un avocat pentru a-ti organiza solicitarea. Dar sa faci asta doar atunci cand va fi cazul.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
voikami spune:
Multumesc tare mult ! Situatia mea materiala este mult departe de a fi precara, a lui insa este si mai buna. Mi-a lasat de inteles ca, cu bani se rezolva orice. Cred totusi in justitie in astfel de cazuri, si sper ca pot fi luate si decizii cu "capul pe umeri " si ca nu va considera nimeni ca e spre binele copilului sa il desparta de mama si sa il lase spre crestere tatalui ce-i drept, dar cu o mama vitrega.
aquariusrpro spune:
Daca nu ai o problema psihice , nu prea poate sa obtina custodia copilului, chiar daca situatia ta materiala ar fi muuuult sub a a lui. NU situatia materiala conteaza in instanta cat binele copilului, stiu ca suna ciudat in Romania. Am un prieten care a obtinut custodia sugarului in detrimentul mamei dar pe baza unor probleme psihice. Avocatii comentau la inceput ca-i greu de obtinut chiar daca mama are o problema psihiatrica.
Iti trebuie un avocat bun ( bun nu inseamna si scump !), care sa gandeasca toate detaliile si copilul ramane la tine. Spre deosebire de parerea lui Marius .. eu as deschide procesul de custodie si as solicita stabilirea programului de vizitare cat mai curand. Sa fie toate in ordine! Inclusiv partea de pensie alimentara. Daca iti permiti sa nu folosesti banii de pensie alimentara , depune-i intr-un cont strict pe numele copilului ( sau o asigurare de studii etc ) asa incat sa nu fii acuzata ca folosesti banii de la tata si pentru celalalt copil.
Nu as cere interdictia vizitelor tata - copil pentru simplul nmotiv ca probleme TALE cu tatal nu trebuie sa se rasfranga asupra copilului. Sa nu-l vorbesti de rau pe tata, copilul trebuie sa creasca cu ideea ca este iubit si de tata si de mama. Altfel o sa ai un pui cu o singura aripa !
Dumnezeu cu tine!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro