Info. casatorie civila
Buna,
Dupa ce m-am uitat timp de mai multe ore pe mai multe site-uri are primariilor privind actele si conditiile necesare casatoriei cu un cetatean strain, sunt nelamurita in privinta catorva aspecte.
Sunt foarte recunoscatoare daca cineva cu mai multa experienta ma poate ajuta.
Iainte de a posta intrebarile mele, vreau sa va spun ca logodnicul meu este cetatean american, student la medicina in SUA (asta ca sa intelegeti ca timpul lui este extrem de limitat)
Dorim sa ne casatorim in vara anului viitor, si pentru asta trebuie sa ne pregatim amanuntit si foarte bine pentru a nu avea nici o surpriza neplacuta. Atat casatoria civila, cat si cea religioasa, va avea loc in Romania intr-o perioada de 15 zile.
Acum vin intrebarile:
1. Putem oficia cununia civila in localitatea unde eu am resedinta (domiciliul meu este in bucuresti, dar localitatea unde am resedinta actualmente este de 20 x mai frumoasa decat Bucurestiul si dorim sa ne casatorim aici)?
2. Logodnicul meu nu va putea sta in Romania mai mult de 15 zile, dar se pare ca atunci can vom completa declaratia de casatorie si depune actele necesare, trebuie sa ne prezentam impreuna. Exista vreo posibilitate ca el sa completeze declaratia de casatorie si sa-mi trimita mie celelalte acte necesare astfel incat doar eu sa ma prezint cu aceste acte si sa obtin programarea pentru casatorie?
3. Va trebui sa mergem impreuna la Ambasada SUA pentru obtinerea certificatului de cutuma care arata ca logodnicul meu indeplineste toate conditiile de fond pentru incheierea casatoriei?
4. Trebuie sa fac o programare prealabila la Ambasada in legatura cu obtinerea certificatului de mai sus?
5. Va trebiu sa sustin si eu (cetatean roman) un interviu la Ambasada Americii?
WOW, am o gramada de intrebari!!! Imi pare rau, dar sper sa ma intelegeti. Multumesc mult!
6. Dupa obtinerea certificatului de cutuma, logodnicul meu mei trebui sa obtina un alt document de la notarul pubic?
7. In privinta certificatului prenuptial, este posibil ca logodnicul meu sa-si faca toate testele necesare in State si sa-mi trimita mie rezultatele pentru a le prezenta medicului meu de famile care va intocmi certificatul?
Este legal sa facem asa ceva? SPER!
Multumesc mult celor care se vor incumeta sa-mi raspunda!!!
Crigreierasul
Raspunsuri
Bebe Beca spune:
Cred ca cel mai bine este sa te duci la un oficiu al starii civile si sa ceri de acolo toate informatiile.
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
olguttza spune:
Re-posteaza subiectul aici: http://desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=74 , pentru ca au mai fost fete in aceeasi situatie si poate experienta lor de ajuta!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Catalin spune:
Iata cateva subiecte asemanatoare, spre informare:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27999" target="_blank">Casatoria cu un cetatean strain
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=34942" target="_blank">Casatorie cu un cetatean strain
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
crigreierasul spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am gasit ceva informatii, dar inca sunt departe de a fi lamurita in multe privinte![]()
Voi urma sfatul Bebe Becai
, is voi merge la starea civila pentru mai multa documentatie.
As fi vrut mult de tot sa am cateva raspunsuri inainte de a ajunge sa merg acolo... cu toti stim cat de "amabili" si "dornici" de a-ti sta la dispozitie cu raspunsuri complete sunt unii ofiteri de pe acolo.
Asa, ca m-am gandit ca daca sunt persoane casatorite cu cetateni americani penforumul acesta, si imi pot ajuta cu mai multe raspunsuri, as aprecia foarte mult.
Multuesc mult!!!
mariana_1976 spune:
Crigerierasule,
Am auzit ca e mai complicat sa te casatoresti cu cetatenii americani,dar sunt sigura ca o vei rezolva intr-un fel
Eu in anii 90 m-am casatorit cu cetatean suedez,insa cind am auzit ce tevatura era cu actele am renuntat amindoi sa o facem in Romania.Asa ca ne-am casatorit civil acolo,nu ne-a costat nimic in afara de 2 traduceri si am organizat cununia religioasa in Romania.
Pe mine m-au chemat la interviu imediat si in 6 luni aveam deja viza de resedinta...
Nu ar fi mai usor sa te casatoresti acolo apoi sa organizati ceva in tara?Inca o data,nu stiu daca asa ceva este posibil in America...
numai bine
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006
crigreierasul spune:
Nu ar fi mai usor sa te casatoresti acolo apoi sa organizati ceva in tara?Inca o data,nu stiu daca asa ceva este posibil in America...
Draga Mariana,
Multumesc mult pentru incurajari si sfaturi
.
Ne gandim si la varianta sa facem cununia civila in America, ca mai tarziu, in cateva luni, sa o avem pe cea religiouasa aici. Incercam acum sa vedem care este varianta cea mai buna din punct de vedere al timpului si bugetului nostru. Marea problema este timpul lui liber - FOARTE limitat. Eu sunt gata sa fac orice si sa trec prin toata tevatura asta de aici, numai sa stiu ca ii pot salva lui timp. Daca ar trebui sa mergem impreuna sa completam declaratia de casatorie, asta ar ruina orice speranta sa facem cununia civila aici.
Maine merg la Starea civila si voi vedea cum stau o parte dintre lucruri. As fi vrut mult de tot sa pot lua legatura cu cineva care deja este casatorit cu un american, ca stii tu cum este sa inveti din experienta alora.
Ma bucur mult ca tu si sotul tau ati gasit metoda cea mai portivita pentru voi. Sper ca si noi... curand!
Oana_B spune:
Greieras poti sa vii la subiectul fetelor din America sa pui intrebarea:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61516
Si eu m-am casatorit cu un cetatean american, nu inteleg unele din intrebari cred ca au mai schimbat americanii unele lucruri, casatoria trebuie incheiata unde scrie pe buletin ca stai in prezent, eu aveam buletin de Bucuresti si mutatie in Cluj si ne-am casatorit in Cluj. Intrebarea 5, n-ai cum sa pleci daca nu te duci la interviu la ambasada, intrebarea 3 el cred ca se poate duce singur sa scoata ce are nevoie de la ambasada, al meu a venit cu declaratie de aici legalizata ca n-a mai fost casatorit si n-a fost buna, a facut alta in fata consulului acolo.
Stiu ca sunt doua vize K1 si K3 cu una te casatoresti in Romania si astepti aprobarea actelor si cu ailalta pleci ca logodnica si te casatoresti in trei luni de la intrarea in State.
Trebuie sa te uiti si pe site-ul ambasadei americane sa vezi ce zic acolo, sa intrebi si la primarie unde o sa va casatoriti.
Oana_B
Catalin spune:
Raspuns postat initial de krelia,
20/11/2005, 20:16:57
Spicuiri din www.mae.ro :
Încheierea căsătoriei între un cetătean român si un cetătean străin
Pentru a se putea oficia încheierea căsătoriei la ambasada sau consulatul roman, solicitantii trebuie să îndeplinească următoarele conditii:
- să fi împlinit vârsta de 18 ani bărbatul si 16 ani femeia;
- să nu fie deja căsătoriti;
- să prezinte documente de identitate valabile;
- legea tării cetăteanului străin să nu prevadă un impediment la căsătorie.
Acte necesare pentru cetăteanul român:
- declaratia de căsătorie, semnată de viitorii soti la sediul ambasadei sau consulatului;
- pasaportul românesc valabil sau alt document de identitate valabil;
certificatul de nastere în original;
- o declaratie scrisă si semnată personal, la sediul ambasadei sau consulatului, din care să rezulte situatia căsătoriilor anterioare, iar dacă este cazul:
- copia sentintei de divort sau a hotărârii de anulare a unei căsătorii anterioare, hotărârile judecătoresti pronuntate în străinătate trebuie, în prealabil, să fie recunoscute si învestite cu formulă executorie de către instanta competentă din România;.
- certificatul de deces al fostului sot;
- certificatul de căsătorie anterior, cu mentiunea desfacerii căsătorie.
- certificatul medical privind starea sănătătii, din care să rezulte clar dacă este sau nu apt pentru a încheia căsătoria; certificatul este valabil 14 zile de la data emiterii.
Acte necesare pentru cetăteanul străin:
- declaratia de căsătorie, semnată la sediul ambasadei sau consulatului;
- document de identitate valabil;
- certificatul de nattere în original;
- un certificat de celibat, eliberat de autoritătile competente ale statului al cărui cetătean este, sau de către misiunea diplomatică ori oficiul consular competent al acelui stat în țara în care se află;
- un certificat de cutumă privind condițiile de formă si de fond ale încheierii căsătoriei potrivit legii statului al cărui cetătean este. Acest certificat va fi eliberat, de asemenea, fie de autoritătile competente ale statului al cărui cetătean este, fie de către misiunea diplomatică sau oficiul consular competent al acelui stat.
- certificatul medical privind starea sănătătii, din care să rezulte clar dacă este sau nu apt pentru a încheia căsătoria; certificatul este valabil 14 zile de la data emiterii.
NOTĂ
Oficierea căsătoriei va avea loc după trecerea unui termen de 10 zile de la data depunerii cererii însotită de celelalte acte mentionate.
Pentru actele prezentate de solicitanti care sunt redactate într-o limbă străină este necesară traducerea legalizată în limba română.
PS..mie inca nu imi este clar daca este nevoie si de copie nelegalizata a certificatului de nastere pt tine, iar pt sotul tau, si tradusa si legalizata.....pe alte site-uri am gasit cum ca ar fi nevoie si de treaba asta.....so...mai intereseaza-te si prin alte parti
Bafta!
crigreierasul spune:
Multumesc Oana B si Catalin!
Catalin, este in regula daca ma transfer la "Fetele din USA"?
Scuze daca am facut ceva gresit ca am intrebat si la "Miresici". Asa ca mai bine intreb acum si voi astepta reaspunsul tau inainte ca sa ma transfer la pagina mai sus amintita.
Merci