Am gasit un aluat foarte bun si rapid pentru placinte,saleuri,pateuri cu branza ,cu carnaciori.O minune.
Daca vreti incercati,uitati aici:
340 gr faina(exact atat)
250 gr margarina
100 ml apa in care se adauga 1 lingura otet.
-se amesteca bine faina cu margarina si cu apa.se formeaza aluatul,se pune la dospit cateva ore,sau chiar d epe o zi pe alta.Cand se prepara se intinde si se foloseste dupa preferinta.
poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
cum adica dospit, daca nu are drojdie?
chiar aseara am facut o placinta cu spanac: adica 2 straturi de aluat, si intre ele umplutura. aluatul a fost: faina, apa, ulei+unt (si putintel praf de copt). a iesit BETON! si nu beton adica f bun, ci beton adica tare de tot, ca abia l-am taiat cu cutitul. noroc ca umplutura a fost zemoasa tare si a mai inmuiat foaia, dar nu destul. ce-i drept poate nu am pus asa multa grasime, comparat cu reteta ta. (eu le fac ochiometric de obicei)
Eu aluatul asta il fac deseori, retzeta mea e scrisa la celalalt subiect despre placinte! Iese foarte bine daca e lasat la rece de pe o zi pe alta!Aproape la fel ca aluatul pt placinta americana!
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78
ca si in cazul clatitelor, pentru a iesi pufos, aluatul trebuie sa stea, sa se umfle (hidrateze) faina, iar margarina in combinatie si la frigider il face fraged, il "sparge", nu-l lasa sa se compacteze, sa devina "beton". la aluaturile fragede se foloseste margarina sau unt, pentru ca la temperatura frigiderului sunt solide, spre deosebire de ulei.
RECLAMA
Eu ma impac foarte bine cu aluatul de la Linco. in rest, cand fac vreo reteta, respect aluatul ei. Eu sunt innebunita dupa branzoaice, dar nu prea am voie ... ingrasa
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b