Torturi si dulcuri pt masa de Craciun si Revelion
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Alinax spune:
bebitzu te poti uita dupa retete la deserturile nataliei...acolo sunt si poze sa vezi ce bine arata
e foarte talentata natalia!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Alinax spune:
reteta mea de bomboane raffaelo
- alune...pentru interior
- 1 pachet de unt
- 200g nuca de cocos
- 200g lapte praf
- 200g zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
untul si cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe foc, cand e topit zaharul se da la o parte si se adauga 150g nuca de cocos, laptele praf si zeama de lamaie
dupa racire se fac bilute cu cate o aluna la mijloc si se tavalesc prin nuca de cocos
mie mi-au iesit foarte bune....s-au mancat imediat si sunt si foarte usor de facut
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Alinax, multumim de reteta. am sa o incerc si eu in curand
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Alina, merci de reteta, chiar ca e foarte simpla.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adrienne12 spune:
Eu o sa fac pineapple upside down (vedeti aici cum arata http://www.naturesgardencandles.com/cgi-bin/category.cgi?item=rf-106&source=masws&kw=froogle), tiramisu (cu brinza mascarpone) si German fruitcake care e absolut o nebunie, un check cu gem de ananas, cirese si caise si tot felul de mirodenii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Adrienne, te rugam, pune reteta cu German Fruitcake. si
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Duminica am incercat o reteta cu merengue care a placut foarte mult celor din familie si ma gandesc sa o fac si de sarbatori .Se numeste Cea mai buna si o am de la o prietena maritata in Norvegia.
Blat 100 gr unt,120gr zahar ,4 galbenusuri,3 linguri lapte ,160 gr faina ,1 lingura praf de copt ,1 lingura zahar vanilat .
Umplutura :300 dl frisca ,500 gr crema de vanilie
Se freaca bine untul cu zaharul ,apoi galbenusurile ,faina ,praful de copt ,zaharul vanilat si laptele cate putin.Compozitia am turnat-o intr-o forma de cca 30/40 cm tapetata cu hartie .Peste compozitie am turnat un merengue facut din 4 albusuri si 200 gr zahar .am netezit bine ,am presarat cca 50 gr nuci maruntite si am pus-o la copt ,la 175 gr.E gata dupa 25',30 '.
Am lasat blatul la racit in forma ,l-am rasturnat cu hartia in sus si l-am impartit in doua pe lat ,Pe un platou am asezat jumatate ,dupa ce am scos hartia ,a m turnat umplutura si desupra am pus cealalta jumatate de blat .
A iesit o minunatie!
Iustina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adrienne12 spune:
Acum sint cam pe graba va dau tereta in engleza. daca aveti intrebari revin mai tirziu cu lamuriri. pt. conversii de gramaj folositi astahttp://www.theworldwidegourmet.com/general/conversion.htmGerman Fruitcake 3/4 cup butter or margarine 2 cups sugar 3 cups all-purpose flour 1/2 teaspoon allspice 1/2 teaspoon nutmeg 1/2 teaspoon cinnamon 1 cup buttermilk 1 teaspoon baking soda 2/3 cup cherry preserves 2/3 cup apricot preserves 2/3 cup pineapple preserves 1 cup chopped pecans (optional) 1/2 teaspoon vanilla Confectioner's sugar (optional) Cream together butter, sugar and eggs. Sift together flour and spices. Add flour mixture alternating with buttermilk to which the soda has been added. Gently fold in the preserves, nuts and vanilla. Pour into a greased and floured angel food cake (tube) pan. Bake at 325* about 1 1/2 hours or till cake tests done. Cool for 15 minutes after removing from oven. Sprinkle with sifted confectioner's sugar, if desired
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
bebitzu spune:
Balbina alias Natalia, saru mana mult pentru raspuns.M-am uitat cu jind si cu speranta ca voi reusi si eu sa fac cele trei minuni (de prajituri) acum de sarbatori.Daca reusesc, promit sa pun si poze.
Alinax, mare dreptate ai.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Adrienne, multumesc. Incerc sa traduc, si daca am nelamuriri, spun.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)