Torturi si dulcuri pt masa de Craciun si Revelion

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Liliana, personal nu stiu cum se traduce allspice in Ro. nutmeg e nucsoara, cinnamon e scortisoara, butermilk e lapte batut dar merge si iaurt. In rest cind pui gemurile (ananas, cirese si caise, amesteca incetisor ca se lasa. Confectioner's sugar e zahar pudra. In afara de astea eu mai pun si coaja de la o lamiie si zahar vanilat. O sa-ti miroasa bucataria innebunitor si are un gust f. bun. Se pare ca ac. prajitura este una din traditiile nemtilor de Craciun (sau asa am citit). Poti sa il pui in forme de check sau ce ai. Personal il coc intr-o forma din aceea rotunda cu gaura in mijloc. In loc de pecan eu pun nuca taiata dar e optional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adrienne, reteta e foarte interesanta, e cumva renumitul Stollen nemtesc? Ala care se face cu citeva saptamini inainte de Craciun.. de mult sint tentata sa fac asa ceva.
Allspice mi se pare ca sint cuisoarele, sa ma corecteze cunoscatorii de engleza, daca e cazul.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Adrienne, multumim mult!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Fetelor cu intarziere va multumesc.
Indraznesc sa va mai cer cate o favoare:prajiturelele micute gen:alba ca zapada,prajiturele cu lamaie si cele din aceasta categorie stiti careva cum se fac?_
multumesc







poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Devyla
uite www.romania-italia.net/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=6091&FORUM_ID=25&CAT_ID=4&Forum_Title=Pofta buna %21 Buon appetito %21&Topic_Title=Sa ma laud%21%21%21" target="_blank">aici o Alba ca Zapada cu explicatii cu tot .


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

[quote]Originally posted by devylla

Fetelor cu intarziere va multumesc.
Indraznesc sa va mai cer cate o favoare:prajiturelele micute gen:alba ca zapada,prajiturele cu lamaie si cele din aceasta categorie stiti careva cum se fac?_
multumesc




Prajitura cu crema de lamaie


3 oua,7 linguri de zahar,7 linguri de ulei,1 lingurita de amoniac stins cu zeama de lamaie, coaja de la o lamaie,faina cat cuprinde.Se face o coca potrivit de tare.

Crema

Jumatate litru de lapte,4 linguri de faina,un pachet de unt,250 de grame de zahar pudra,lamaie.

Mod de preparare.
Foi; se bat ouale cu zaharul,se adauga uleiul,amoniacul, coaja de lamaie,faina.Coca se imparte in 3 si se coace pe fundul tavii.

Crema; se desface faina in putin lapte rece si se adauga la restul de lapte care fierbe si se face o ciulama care se lasa sa se raceasca.Separat se freaca untul(2oo gr) cu zaharul ,coaja de lamaie.Cand ciulamaua e racita se amesteca cu untul si se stoarce zeama de la o lamaie.Crema se pune intre foi si se lasa cam 2 zile.








,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Eu voi incerca sa fac anul asta fursecuri pe care sa le poata papa si Alma, domnisoara mea care va avea 1 an si 2 luni la Craciun.Asadar: limbi de portocale (unite cate doua cu marmelada de portocale facuta ad-hoc), inimioare cu miere unite intre ele cu gem de fructe (probabil macese), braduleti glasati cu verde (glazura alba colorata cu spanac) cu nuci macinate (uniti intre ei cu budinca de vanilie) si stelute cu nuca de cocos (unite intre ele cu frisca si un strop de ciocolata de gustibus). Na, sa nu va inchipuiti ca o sa aiba Alma un platou numai al ei, dar din cele mentionate mai sus va putea gusta fara probleme.Pe langa acestea, eu mai voiam un tort tip buturuga (asa ceva e tipic in Franta de Craciun si eu tocmai am venit din vacanta de acolo cu o traista de reviste cu retete de Craciun) - o reteta mai speciala, umpluta cu fructe si mai ma tenteaza un tort cu blat de bezea si umplut cu crema de cafea si alune (reteta e tot din revistele frantuzesti).
De Rev plecam la o petrecere si o sa duc gazdei un tort cu capsuni si crema de sampanie.
Mai ma tenteaza sa fac si un cos de ciocolata umplut cu bomboane Raffaelo si cu trufe (testez de ziua soacrei peste 2 saptamani). Tot de ziua soacrei voi incerca sa-i fac un tort Tiramisu in forma de cos cu fructe si daca-mi iese damblaua voi pune poze sa vedeti ce a iesit, poate va inspirati.Ultima data am facut Tiramisu sub forma palariei magicianului cu iepurele iesind din ea pe partea cealalta, dar din cauza piscoturilor umflate, palaria mea semana mai mult a cusma ruseasca (daca nu ma credeti, puteti vedea pozele din ultimul link de la semnatura, albumul Alma 1 anisor)

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alona spune:

Buna!
Allspice este enibaharul,cuisoarele sint cloves.
Adrienne, suna tare fain reteta de German fruitcake, cu atitea spice-uri cred ca e tare buna la gust, cred ca incerc si eu.
www.uni-graz.at/~katzer/pictures/pime_01.jpg" target="_blank">Asa arata enibaharul sau allspice


Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Danyce, cum faci cosuletul de ciocolata????? Suna tare tentant...umplut cu trufe si bomboane rafaello!!!!!
...mersi mult!!!!

Eu ma gandesc de Craciun sa fac: cozonaci impletiti cu nuca si mac(de fapt astia cred ca o sa ii faca nashica elisei), rulada de salam de biscuiti cu cocos, ceva praji cu foi si miere...sper sa existe asa ceva...si cam atat stiu sigur...ca restul sigur ma inspir de aici....suna f. tentant si cake-ul acela nemtesc dat de Adrienne!!!!

Tort voi face doar de Revelion si va fi ceva cu fructe si frisca multa...anul trecut am facut tort de piscoturi cu fructe si mi-a palcut mult!

Abia astept sarbatorile!!!!!!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi


"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Eu inca nu stiu ce dulciuri voi face pentru Revelion,voi incerca tortul buburuza de ziua fiicei mele,pe 27 decembrie,reteta o am de la Natalia(Balbina).Sexy,scrie reteta prajiturei polare daca vrei ,te rog.Vom avea siguri praline,martipan si coji de portocale trase in ciocolata,cumparate bineinteles,ca bomboane nu am incercat sa fac.

Mergi la inceput