Torturi si dulcuri pt masa de Craciun si Revelion
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Danyce, pune-ne si noua niste retete din Franta cand ai timp, sau fa cate o poza ceva pe la ce ti se pare mai interesant, plz.
Baby-boom cauta si pe la pozele mele sa vezi un soi de cosulet de ciocolata, n-a iesit extraordinar, dar merge.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Crinia spune:
Danyce te rog mult pune reteta tortului blaturile caruia sunt din beze cu crema din ciocolata cu alune. Plzzzz Karina mamica lui
LUCIAN (23 februarie 2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Baby-boom, pt cosuletul de ciocolata ma inspir de pe pe reclamaaaa si de la Liliana. Retete de trufe am mai multe: si in romana, si in engleza si in franceza (trebuie sa fac o alegere pana la urma). Cand am mai mult timp o sa aleg cateva si le voi traduce. Pt Raffaello o sa incerc reteta lui Alinax ca suna ff tentanta si e super simpla.
Liliana (Lgireada), o sa traduc ceva retete, dar numai sapt viitoare ca acum sunt super busy cu o traducere super tehnica a unui manual.Sa imi spui cam ce te-ar interesa:rulade, torturi, fursecuri sau idei de aperitive (sunt super faine si usoare majoritatea).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Danyce, daca ai timp pana la sarbatori e super! Pune ce retete ti se par tie mai interesante. Eu ma gandeam sa faci niste poze daca ai la indemana o camera digitala si sa faci pe undeva upload, sa le luam si noi ca ne-om descurca cu traducerile si unde nu, cerem ajutor. Asta ca sa-ti fie tie mai usor, sa nu stai o gramada sa traduci. Ma intereseaza de toate, mi-e greu sa aleg ... si habar n-am ce contin revistele alea
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Vreau si eu o reteta buna buna de fursecuri.Am gasit niste forme frumoase,stelute,inimioare,braduti dar nu am reteta.Ma ajuta cineva?
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
baby-boom spune:
Liliana, dupa multe cautari am vazut cosuletele....a fost ultimul album accesat, da' nu-mi pare rau, ca mi-am scaldat ochii!!!!!
se pot pune bombonele rafaello in ele???...nu-mi dau seama din unghiul acela cat sunt de mari....stau pe staniol, nu? cu ce ai facut "atele" de cioco???....am ceva pistol da' prefer pt. creme intotdeauna punga!
....sper sa ai timp sa raspunzi la toate intrebarile mele!!!!!
Mersi mult!!!
Danyce, pliiiz, tu cum faci cosuletele???
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
O prajitura pe care nu am mai facut-o de multa vreme si oricum nu o mai facum niciodata singura ( ci mereu sub directa supraveghere a unei matusi ):
Albinita
Blat: 400 g faina ,1 ou ,150 g zahar ,30 g unt ,2 linguri miere de albine (incalzita),2 ½ linguri lapte 1 lingurita bicarbonat
Crema: 170 g unt ,1 plic vanilie ,200 g zahar ,250 ml lapte ,2 linguri gris ,1 gem ( de caise )
Glazura:3 linguri apa ,3 linguri zahar ,2 linguri cacao
Se freaca oul cu zaharul si untul dupa care se adauga mierea , laptele si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intind foile folosind multa faina pe masa si pe facalet ( altfel se lipeste coca). Se coc 4 foi la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina, dupa prima foaie se presara doar faina pe tava .
Cind am terminat de copt foile se prepara crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu crema de unt.
Se unge prima foaie cu crema, se pune foaia nr 2 care se unge cu gem apoi a 3 a foaie unda cu crema si in final ultima foaie . Se acopera cu hirtie de copt si se aseaza deasupra un fund de lemn si peste el o greutate ( eu am folosit 2 funduri de lemn ). Se lasa pina a doua zi cind se poate pune glazura.
Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia.
Cind glazura s-a racit se poate taia prajitura .
poze :
in tava inainte de a o taia
si taiata pe farfurioara
ps1 : eu nu am avut gem destul si am amestecat acele citeva linguri gsite pe fundul borcanului cu crema de gris.
ps2 : am folosit un gem care seamana mai mult a marmelada
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
baby-boom spune:
ooopppss, Danyce, scuze...nu vazusem ca mi-ai raspuns mai sus!
....Liliana, si inc-o intrebare, pe langa alea de mai sus: folosesti cioco menaj sau de asta ambalata???
Crista, nu pot vedea foto, imi cere sa ma loghez!!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Baby-boom pt cosulete de ciocolata eu folosesc cioco de menaj, dar banuiesc ca se poate folosi si din asta mai buna, etichetata. O topesc intr-un aparat de topit ciocolata, care de fapt nu face altceva decat sa mentina temperatura constanta. Daca nu ai asa ceva si pe baie de aburi de foarte bine. apoi pun intr-o punga de unica folosinta, o tai oleak pe un colt si arunc ciocolata pur si simplu, nu am reusit sa fac un model ceva. trebuie sa lucrez destul de repede cu ea, ca se intareste. Si se poate umple cu orice vrei tu. Tine bomboane, daca asta vrei sa pui in cos. Zilele ce vin am sa incerc un cos din bezea, ca bezeaua e mai usor modelabila, in schimb cred ca nu are forta necesara sa-l umplu cu trufe, poate doar tot cu bezele, ca astea is mai usoare.
Zilele trecute am aruncat un oki prin mall si am vazut un cos de trandafiri din zahar superb si ma gandeam oare cum au reusit sa-l faca? E o culoare tare lucioasa, seamana cu acadelele, poate intra si cofetari pe aici sa ne indice trucuri
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
baby-boom spune:
Liliana, mersi mult, esti o scumpa!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)