Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (69)
Raspunsuri - Pagina 11
Noki_Lara spune:
Lavinus, nu prea sunt exacte...nu-ti pune mare baza in ele. Avem un contraexemplu clasic deja - fetita lui Ripley trebuie sa aiba muuuult peste 3 kg, in viziunea ecografului, parea dolofana si mare rau. De fapt, nu a fost asa, a iesit in jur de 3 kg, deci foooarte OK. Mai sunt si alte exple, dar asta e deja clasic...

Ana i-a pacalit pe toti!

Poze cu mami si BB
Varsta
Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
alexandrina spune:
Am fost azi in vizita la maternitatea in care voi naste...
Salile de travaliu si nastere sunt dragute, in rest tot atmosfera aceea de spital comunist. Brr...
Prietena mea pe care am vizitat-o a nascut la 39 de saptamani si neonatoloaga a zis ca puiul ei e prematur (i-a calculat 37 de saptamani) chiar daca a avut 3300 gr si peste 50 cm. Astia mai sunt si batuti in cap...
Rog o cunoscatoare (lavi2 daca poti) sa aiba de grija pana maine de lista pentru ca plec din localitate. E ultima iesire din acest an. Voi fi in afara zonelor de net, telefonie mobila ori asistenta medicala... Va pup.
Cine zicea ca o sa ne asalteze cu mesaje? Atena, Mirela?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
anda77 spune:
bebe are trei rinichi!
azi am fost si la gine si la ecograf, la iosup. toti mi-au zis ca sunt nebuna cu numarul mare de ecografii, cel putin pe asta, ultima, si Badiu mi-a spus ca nu mai este nevoie s-o fac, ca exagerez. Uite ca abia acum au observat! bebe are trei rinichi. Mi-a cazut lumea in cap cand mi-a zis iosup (tembelul ala de pop, ca altfel nu stiu cum sa-i zic, n-a observat luna trecuta ditamai rinichiul). bineinteles ca m-a umflat plansul, am sunat jumatate din medicii din bucuresti, de toate specialitatile. toti ne-au zis sa stam linistiti, ca nu e nici o problema, ca in plus n-are nimic, in minus e problema. am ajuns acasa si pe internet am vazut foarte putine cazuri de 3 rinichi si si mai putine cu probleme, dar nu stiu care e incidenta. doctorii astia spun ca au pacienti si cu 4 rinichi bine merci, dar am vazut eu pe net (ei nu mi-au spus, doctorii zic ca nu trebuie operatie, probabil va fi foarte bine toata viata) cazuri care au necesitat operatie pt. extirparea unuia dintre rinichi, pt. ca facea probleme. Chiar la Cluj a fost extirpat recent rinichiul nr. 3 al unei fetitze de 2 ani. bine macar ca se face si-n romania. m-am mai linistit putin, dar pana nu se naste sa vad ca functioneaza bine aparatul urinar, nu pot sa stau linistita suta la suta. Doctorii astia au mai facut si glume, ca sa zica merci, face si el un ban cinstit, 25.000 usd una bucata...sa faca la ei glume din astea ca mie nu mi-au picat bine.
acum sunt surescitata, tot caut pe net in lb. engleza, dar nu prea gasesc multe date. as face un subiect separat pe forum, dar cred ca il fac degeaba, cine sa-mi dea informatii, sunt foarte rare cazurile.
http://community.webshots.com/user/anda1977
Gandacel spune:
Buna, fetelor!
Revin si eu pe forum, odata cu prima zapada...
Am plecat la spital fara sa mai apuc sa scriu nimic, pentru ca totul s-a intamplat pe neasteptate. Duminica noaptea, pe la 3, au inceput durerile, am luat un no-spa! BIneinteles ca degeaba. M-a apucat o durere de cap cumplita, am luat si pentru aia ibuprofen, dar tot degeaba. Durerile de buurta erau tot mai mari, asa ca la 5 mi-am dat seama ca treaba devine serioasa si trebuie sa-i spun si barbatului. Nu prea stiam cum... L-am trezit incetisor, sa nu aiba socuri, i-am spus de cap, i-am zis ca as vrea sa imi fac o ceafea sa vad daca imi trece si sa mergem la doctor. Dupa ceea i-am zis de contractii. Bineinteles ca nu m-a crezut, ca eram prea calma. Asa ca incepand cu ora 6 m-am gandit ca ar fi bine sa cronometrez. Erau cam la 8-9 minute. La ora 7 erau la 7 minute. Am sunat doctora, desi mi-am dat seama ca era imprudent de tarziu! S-a zis cu cezariana mea programata! Plecare de urgenta la spital, facut internare, mers la control, pus pe monitor de contractii. Deja ajunsesera la 4 minute, deja erau cam nasoale. Insa colul era inchis, dopul am inceput sa-l pierd chiar la control. Nu prea mai stiu exact orele si evolutia, pot doar sa spun ca a fost cumplit. Au nascut fetele pe banda la Municipal luni, nu am realizat inca pe ce criterii se intra in ordinea in care se intra la asa la operatii, s-a mai deschis inca o sala, ca nu faceau fata. Fapt este ca pe seara (7 pm) contractiile erau continue, cumplite, iar eu ma apropiam la modul real sa nasc natural, cu tot tacamul de simptome si super dilatatie. Asa ca mi s-a propus sa ma opereze de urgenta medicul de garda. Era o femeie foarte placuta, care ma tinuse sub observatie si pana atunci, de la internare. Asa ca am spus ok. Intre timp, a ajuns si doctora mea, care de dimineata cand m-a vazut a crezut ca mai am vreo doua zile pana as naste natural. Insa, gaina batrana... Eh, m-am grabit. Sau bebe se "copsese" suficient. M-a linistit ca e timp pentru cezariana, ca ar cmai fi cam 2 ore... Deja nu mai puteam! Asteapta medic mana a doua, asteapta anestezist, pregateste mamica pentru operatie, pune-i sonda etc. La ora 21:30 (sau 35) s-a nascut bebe Bogdan Nicolae, frumos de nu se poate, fara nici o cojita pe el, colorat superb, cu mare pofta de supt. 49 cm si 3,450 kg. La 22:30 se termina si cu operatia, ajungeam in salon, dupa care bebe curat, infasat, vioi, la miezul noptii era pus la san, pe care l-a apucat puternic imediat si a supt 3 reprize timp de o ora si 10 minute. A doua repriza, spre surpriza mea s-a uitat dupa sfarc, l-a impins in gurita si a inceput iar sa suga disperat! Mi-au dat lacrimile. Precoce baiatul! Am intrebat daca chiar vede. Se pare ca da. Eu habar n-aveam! Dar aseara, cand implinea 4 zile, statea si ma analiza. A facut asta fara intrerupere cam 10 minute, dupa care a trecut la tati. Este superb. Nu am cuvinte sa spun cat de fericita sunt. Miercuri dupa amiaza am adus acasa un inger.
Va sarut pe toate. Probabil voi intra foarte rar pe net, pentru ca Bogdanel suge cam la o ora acum, trebuie schimbat si imbaiat, mamicile deja au vazut cum este... Si mai trebuie sa si mananc.
Daca vreuna din voi vrea detalii mai multe, poate sa-mi dea PM, ca voi urmari mai greau cea scrieti direct pe forum. Vad ca in lipsa mea s-au ascris adevarate romane!
joy04 spune:
ANDA...nu dispera, te rog....adica stiu ca ce spun eu acum nu te incalzeste prea mult, dar incearca sa te linistesti....Cum bine ai spus, pana nu se naste sa vezi ca este ok aparatul urinar, nu-ti face ganduri negre.Au spus si doctorii, poate fi bine merci bb-ul...iar daca acest al 3-lea rinichi i-ar face probleme..ai vazut se opereaza si la noi

Nu sunt de acord cu glumele lor, dar poate s-au gandit ca te vor mai linisti un pic.
Sa fii tare si sa ai speranta ca or sa fie toate bine
joy
+ bocanila
38
EU
silvia_d spune:
Of,Anda,iti scrisesem un ditamai mesajul,dar netu'asta ma omoara!
Nu vroiam decat sa te-mbarbatez, noi iti tinem pumnii aici,si sa stii ca si medicii au dreptate,daca au spus ca nu sunt pb,si ca se opereaza aici in Romania,atunci e in regula.
Ar fi bine daca ai putea discuta sa te mai linistesti cu un chirurg pediatru de la Gr.Alexandrescu,asha ca aviz mamicilor care cunosc pe cineva acolo.
Eu iti doresc toata sanatatea din lume,si stiu ca suna a cliseu,dar incearca sa nu mai plangi,sa nu-i faci rau puiutului din burtik!
Silvia si Stefanel,38+
corap spune:
anda, si eu zic ca n-ai motive sa te stresezi chiar in momentele astea. concentreaza-te asupra nasterii momentan, si apoi vezi cum merg lucrurile si te orientezi. eu sunt convinsa ca bb o sa fie bine si n-o sa aiba probleme. poate ca s-a scris putin in domeniul asta tocmai din cauza ca nu-s probleme.
curaj si
.
sa raspund acu la intrebarile laviniei:
eu am simtit tot, mai putin senzatia de durere. deci: am simtit fiecarecontractie, simteam si cand "venea" si cand era la apogeu, stiam cand trebuie sa imping, puteam sa imping (bine, la faza asta era moasa toata deasupra mea la ultimele contractii). am simtit cum trece bb, cand m-a taiat am simit asa o senzatie de caldura inlocul ala, am simtit cand a iesit capul. sincer, corpul nu stiu cum a iesit, banuiesc ca foarte usor dupa cap.
dup-aia am simtit cum doctorasul coase, fiecare nod (si-ar putea schimba meseria, in cusator de covoare, 2000 de noduri pe cm patrat
.
dar, repet, nu era nimic dureros in toate astea.
si se pare ca am avut parte de o conjunctura astrala favorabila, cu cel mai bun doctor, cea mai buna moasa si cel mai bun anestezist, toti adunati in acelasi moment, in acelasi loc. ma simt norocosa.
in ceea ce-l priveste pe doctoras: in ziua aia chiar a muncit non-stop. tipa cu nasterea de la 2 a nascut superusor, in 5 minute, cat am dat un telefon de pe hol. da' dup-aia doctorasul a mai intrat in "ceva" (operatie, chestii, nu stiu ezact).
in ultima vreme a fost foarte laconic. i-am dat si eu tel. la spital in leg. cu picioarele umflate si cu lohiile (chestia e ca la mine au disparut aproape total), si a fost foarte expeditiv. pacat ca e asa de aglomerat...
am pus si io pe yahoo poze cu bbandrei proaspat iesit in lume.
C si andrei, aproape 5 zile
Noki_Lara spune:

Anda, pleease, nu te stresa inainte de a stii daca e de rau sau nu. Gindeste pozitiv! O sa vezi ca o sa fie bine! Asa ti-au zis si doctorii - crezi ca le-ar fi ars de glume, chiar asa nepiperate, pentru gustul tau - daca nu stiau ca nu e nimik grav? Fii optimista, BBle va fi in regula, numai nu te mai nelinisti ca nu face bine!
Haide, fruntea sus!
Gindacel, sa-ti traiasca odorul! 
Asta da nastere cu peripetii... pai io cred ca ai vrut sa experimentezi putin din ambele moduri de nascare...![]()
Poze cu mami si BB
Varsta
Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
corap spune:
a... referitor la ecograf - a zis ca e prima data cand ii "face figura". da' dup-aia mi s-a parut ca vrea sa evite subiectul. si nici eu n-am insistat.
probabil ca, daca ar fi stiut, am fi vorbit de ceazariana. si cred ca si eu as fi fost inclinata catre asta la momentul respectiv.
una peste alta, sunt fericita ca ecograful l-a pacalit, sunt multumita ca am nascut "pe jos" si ca n-am facut cezariana, si ca toate lucrurile s-au aranjat asa bine.
PS: moasa mi-a zis, de cand a pus prima data mana pe burta mea: "pfui, ce treinouasute? asta are 4 kile jumate"
. jmekera moasa. noroc ca n-am crezut-o, ca intram in panica.
C & andrei
tania-z spune:
Anda
si eu iti scriu sa te rog sa stai linistita, pentru ca toate celelalte lucruri legate de aparitia lui bebe sa se petreaca cu bine. Stiu ca vei face tot ceea ce depinde de tine si chiar asta e de facut acum. Dupa nastere vei vedea exact cat e de grav si atunci vei putea consulta medicii de specialitate pentru a lua o decizie. Proate glume, ce sa zic, cele ale medicilor, dar au in ele un singur element bun: daca si-au permis sa glumeasca, inseamna ca nu e atat de grav, ca e o chestie remediabila. Te pup si fii tare!
Corap multumim pt raspunsuri, le-am asteptat si eu cu sufletul la gura, pentru ca si eu fac epidurala. Andrei e un aios de copil si e atat de roz...parca s-ar fi nascut prin cezariana, nu prin "canalul de invinetire". Poti sa-mi spui (eventual pe PM) cat se da anestezistului?
Fee l-am vazut pe Daniel in poze, blondutzul de el
, chiar ca parca e frate cu Sarah a lui Noki!
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 36+
Varsta BB Stefan
Poze