Aici, in Olanda (13)
Raspunsuri - Pagina 13
danyce spune:
Alina, sigur ca 25 de ani e o varsta superba si e frumos sa sarbatoresti!Ma bucur ca ti-ai revenit putin si mergi mai departe!Bravo!Si torturile sunt frumoase.
Coranima, ai dreptate.
Anky, pe unde ai disparut, draga?Sper sa fi petrecut frumos in minivacanta voastra. Ai primit pachetul de la mine si e OK? Vezi ca inauntru e o scrisoare mica pt ai tai, ambalajul nu trebuie trimis la Ro, doar rucsacelul din punga, cu ce e in el.Te sun maine.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Amonar spune:
Buna fetelor din Olanda!
Ma bag si eu putin in seama la voi.....cu o intrebare. Nu stiu cate dintre voi ati nascut in Olanda. Eu trebuie sa nasc peste vreo 6 saptamani. Stiu cum e sistemul de sanatate aici deci nu asta vreau sa-mi explicati dar sa va intreb daca ati nascut vreuna cu epidurala, sau daca ati cerut-o?
Eu va spun pe scurt ca am "onderhandeld" sa mi se faca dar nu stiu de ce nu am incredere ca se vor tine de cuvant. Azi am fost la spital si imi vine sa de ciuda. Asistentul la care am fost m-a dus cu zaharelul si am plecat de acolo cu mare semn de intrebare daca voi primii epidurala.M-am gandit sa ma duc sa nasc in Belgia sau Germania. Aveti experienta cu chestia asta?
Sper sa ma ajutati cu experientele voastre.
Ramona
33+
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
danyce spune:
Amonar, s-ar putea sa-ti faca daca insistati tu si sotul/partenerul tau, mai ales daca vei avea dureri mari.Mie nu au vrut sa-mi faca de la bun inceput, doar cand n-am mai putut de durere si al meu sot a amenintat-o pe moasa ca o strange de gat daca nu apare un anestezist in 10 min (nu era nici unul in spital la ora aia, noaptea, erau acasa la caldurica).Asta a fost experienta mea.Mult succes!Oricum eu iti doresc de pe acum o nastere usoara!Aici se incearca sa se evite epidurala.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Amonar spune:
danyce
Mersi pt raspuns! Tocmai pt ca stiu cum e sistemul asta de kk aici am apelat la experientele voastre. Se pare ca tot asa merge... cu amenintari si cu emotii rabufnite la maxim.....Sper ca nu va fii nevoie dar daca altfel nu se poate vom apela si la acest tratament. Ne-am gandit si noi la posibilitatea aceasta...
Mersi pt urari dar nu ma astept eu sa fiu aceea care in 10 minute "eruit poept" un bb-u... Tja...
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
liris spune:
Ramona niciodata nu stii ... poate merge repede. ma incolonez si eu la urari de nastere usoara si baietel sanatos si incearca sa nu te stressezi! Doamne ajuta!
Amonar spune:
LIRIS
Mersi pt urari!!!
Eu sper ca nu va fi nevoie de nici un fel de inteventie complicata..dar nu se stie niciodata.
Si intr-adevar....doamne ajuta....
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
bb_alinus spune:
Salutare la toata lumea!
Alina Maria, cu intarziere iti urez si eu La multi ani si...sper ca tortul a fost bun ca tare bine arata!
Amonar,si eu iti doresc sa ai o nastere usoara si un bebel sanatos, voios si mancacios!
Mai fetelor, eu sunt foarte revoltata cand citesc ce sistem mediacal de kk exista in Olanda! Cum e posibil in secolul nostru, cu atatea progrese in medicina, la ei sa fie totul asa de primitiv? Pai si pt o epidulara trebuie sa te bati ca sa o ai?? Aici e primul lucru pe care ti-l recomanda, si zau ca merita sa nu te chinui atata!
Sincer, nu inteleg cum o tara cotata ca fiind pe locul 5 in lume ca nivel de trai sa aibe astfel de servicii! Chiar nu inteleg.
Sunt revoltata pt ca eu mai vreau un copil si cand tot citesc despre cum e la voi, deja sunt pe cale sa ma decid sa vin sa nasc tot in Franta!
Spuneti-mi si mie, da' spitale/ clinici private nu sunt? Unde platesti nene dar poti sa si ceri ce vrei?
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi mar 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Amonar spune:
bb_alinus
Clinici private sant pt chirurgie cosmetica si eco-uri.....in rest nimic. Totul de stat si merge prin asigurare...Au technica avansata dar o folosesc in scopuri foarte speciale. Femeile aici au o frica paranoica de epidurala si alte cele. Sant invatate sa se trateze cu ceaiuri si lamaie si alte produse naturale in caz de raceli, dureri de cap.samd...ceea ce nu e rau...si eu am preluat acest lucru. In rest pt tot ce te doare ti se da paracetamol iar sa ti se faca analize trebuie sa stai tare pe pozitie sa-i convingi. Motivul, cred eu, este sistemul financiar care se afla in spatele sistemului medical....trebuie sa aduca castig si nu pierderi.
Mentalitatea este alta deci intr-adevar cantareste serios posibilitatea de a naste in Franta. Si eu as face-o daca as putea dpdv logistic. Aaaaa..si ce am uitat ..dupa ora 18:00 anestezistul pleaca acasa si spitalul ramane fara....Nici nu stiu daca trebuie sa plang sau sa rad...
In final iti doresc o viata placuta in Olanda si mersi de urari!!!
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
coranima spune:
Amonar, epidurala nu se face nu pentru ca femeile olandeze sunt speriate, ci pentru ca asa e politica.Totul se reduce la bani si trebuie sa aduca profit.Sarcina se supravegheaza de moasa, nu de ginecolog, ca asa e mai ieftin.Aceeasi moasa indoctrineaza femeile sa nasca acasa "ïn mediu familiar" , fara epidurala(iti insira o groaza de efecte adverse ce apar f.rar, de parca ele ar fi la ordinea zilei).Deci de aici e frica de epidurala .
bb alinus, aici asigurarea iti plateste doar nasterea acasa cu moasa , la spital iti plateste doar daca ai complicatii.Poti sa nasti la spital, dar trebuie sa platesti.OK, ai platii daca macar te-ar trata omeneste pe banii tai.Dar nuuuu, stai acasa ca asa trebuie (durerea apartine nasterii)pana ai dilatatia de 6 cm, abia apoi poti merge la spital unde nasti cu aceeasi moasa si fara epidurala ca iti spune ca la 6cm dilatatie e prea tarziu pt epidurala. Dupa aia primesti frumos nota de plata ca ai folosit pentru cateva ore patul spitalului.
Privat nu exista nimic in afara de chirurgie plastica pt ca nu e rentabil(logic, cand se vehiculeaza pret maxim pe consultatie nu poti concura tu cabinet cu spitalul statului care primeste finantare).
Amonar, eu zic sa-ti sustii tare drepturile, ce naiba doar platesti spitalizarea aia, ai grija sa ajungi la spital cand ai dilatatia de 3cm si cere sa primesti epidurala.Nastere usoara si un bb sanatos!
coranima spune:
Amonar, am uitat sa-ti spun ceva, daca poti , e bine sa nasti intr-un spital universitar ca acolo exista 24 din 24 ore anestezisti.