Aici, in Olanda (13)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , ce activitate este aici , ma bucur mult .
Subiectul este unul oarecum trist insa nu total , ei bine au am nascut aici in Olanda cu cezariana . Totul s-a petrecut destul de dureros si cu gust amar insa nu vreau sa sperii pe cineva ca nu e d.... asa de negru .
Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am nascut in Romania , aici macar a fost curat si fara complicatii . Fetita e sanatoasa si totul a fost orecum frumos .
In afara de durerile care erau cum erau totul a fost binisor , eu nu ma plang prea tare de sistem caci mi se pare si drept , ma bucur ca Mandy nu poate sa mearga la farmacie sa cumpere antibiotice si mai stiu eu ce , ma bucur ca totusi ti se da ce iti trebuie daca chiar esti in problema .
In fine depinde si de tine cum esti tu invatata sa vezi lucrurile , depinde mult de fiecare , eu nu sunt asa de negativa in general , mie imi place viata aici si sunt multumita aprope din toate punctele de vedere .
Daca vreti vorbim pe msn , cine vrea va dau adresa pe pm.
O seara buna !

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 1 an

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Alina, cezariana ai facut in urgenta sau stiai dinainte ca o sa faci? Sunt curioasa pt ca si eu am nascut aici in Fr tot prin cezariana, si noroc ca am fost monitorizata si eu si bebe non stop de cand aveam dilatatia 2, ca altfel nu stiu ce se alegea de mandra mea... Si de asta sunt un pic cam confuza cu sistemul medical olandez, pai daca nasteam acasa cum am fi putut lua masuri si preveni ceva ce putea fi detectat doar de un monitor??
In fine, este un subiect delicat si nu are rost sa intru in panica deja, ca abia am nascut si inca nu am in plan un alt bebe:)

Despre pediatri ce imi puteti spune? Ca uite, de ex, aici mergem sa vedem pediatrul o data pe luna acuma cat suntem mici, si ma gandesc ca daca incepem de exemplu vaccinul antihepatic care trebuie facut in mai multe reprize, va trebui sa il continui in Olanda, nu?

Dar hai sa schimbam putin subiectul! Spuneti-mi voua ce va place in Olanda? Ca prea vorbim numai de partile mai putin atractive, dar sunt sigura ca sunt si chestii faine, nu?
Uite, eu am vazut Haga pe fuga, intre 2 ploi, cativa fulgi si un soare anemic, si mi-au placut casele din cartierele vechi, amabilitatea chelnerilor la restaurant ( aici in sudul Fr lipseste cu desavarsire), si...surprinzator poate, am mancat super bine la un restaurant pe malul marii, am mancat peste ( sol) foarte bine pregatit, cu un gratin de cartofi frumos ornat, iar in desert un crumble de mere cu frisca de imi ploua si acuma in gura! Asta contrar a ceea ce se zice ca bucataria olandeza lipseste in mare parte

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi mar 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Bb_alinus, la mine chiar a fost caz de super urgenta (aveam deja dilatatie 10 si impingeam, dar capul fetitei era deja blocat intre oase si a trebuit sa ma fortez sa nu mai imping) si de aceea s-a recurs la cezariana (cand epidurala nr 2 nu a mai prins si s-a recurs la narcoza).Alma a avut 4250g la nastere.
Si a doua chestiune: pai e buna mancarea la restaurante si ai de unde alege, mai ales peste. Se spune despre olandezi ca nu gatesc elaborat si scump acasa, ceea ce e in mare parte adevarat in randul olandezilor pe care-i cunosc.Nu inseamna insa ca nu e nimic bun din ceea ce gatesc.
Despre pediatri:noi am fost in primele luni la pediatrul din spital in mod regulat din cauza unei alarme false (ginecologul care m-a luat in primire dupa sapt 40 si care mi-a facut ecografii in fiecare zi aproape de atunci - eu nascand la fix 42 de sapt dupa ce mi s-a indus nasterea- a presupus ca a vazut ceva chist ovarian la micuta).Ei bine, dupa nastere i s-au facut Almei mai multe ecografii pt a se exclude ipoteza initiala si, din fericire, nu avea nimic (probabil era o vezica plina ce se vedea pe monitor cand ea era inca la mine in burta).Asa am avut ocazia sa ajungem pe la pediatru. La acelasi pediatru am ajuns in noiembrie cand am aterizat la urgenta din cauza febrei bruste mari (40,5)cand Alma lesinase pt 2 minute.
In rest, aici merg bebelusii la Consultatiebureau (un centru de consultare/vaccinare/monitorizare a sugarilor), unde asistentele sunt cele care vad copilul si dau o parte din vaccinuri si unele sfaturi (nu mereu complete si uneori le mai poti si bloca cu unele intrebari), dar din 2 in 2 luni pana la jumatate de an, apoi din jumatate in jumatate de an parca, bebelusii/copilasii sunt vazuti de un pediatru din cadrul aceluiasi centru. Acesta face vaccinurile mai importante si pare-mi-se ca tot el face si vaccinul hepatic.Sper sa te fi lamurit cu ceva.Ideea e ca aici nu are fiecare copil un pediatru anume.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miana spune:

Buna!
Amonar pt. ca urmeaza sa nasti peste ceva timp poate te mai incurajez eu in ceea ce priveste epidurala. Eu am nascut in oct. anul trecut. In sapt. 37-a de sarcina am avut un bevalling gesprek cu moasa la care a participat si sotul si unde am fost intrebata cum vreau sa nasc, unde etc. Am spus ca la spital si ca incerc natural, dar daca durerile mi se par de nesuportat as vrea epidurala. Mi-au promis ca o sa primesc asa ceva, dar probabil o sa nasc in cazul respectiv in alt spital unde este un anestezist prezent 24 din 24. Bine ca moasele ma si cunosteau ca pe iapa breaza din cauza ca eu de fiecare data veneam cu cate o temere care se dovedea a fi nefondata si le innebunisem cu in Romania se face asa si pe dincolo ca mi-a zis una mai in gluma mai in serios ca de ce nu ma duc sa nasc acolo daca olandezii sunt asa de nepriceputi. In fine in ziua sorocului am avut parte de o surpriza adica membrane rupte si contractii ioc sau f. usoare si rare. Dupa cca 12 ore au dat navala cu o asa forta ca am crezut ca o sa ma rup in doua. Am sunat la moase si imediat mi-au gasit un loc intr-un spital unde cand am ajuns aveam deja dilat. 6 cm. Pana a venit anestezista cca o ora cred ca am ajuns la 8, nu prea mai avea sens sa o fac, dar nu mai puteam eram la capatul puterilor. Ajunsesem sa strig epidurala ca pe o lozinca sa ma autostimulez. Nici nu stiu cum am reusit sa ma abtin din tremurat si cum de nu a venit o contractie chiar in momentul anesteziei, dar cert ca apoi m-am simtit in al 9-lea cer de fericire ca simt asa numai putin durere. Si ca o paranteza tocmai atunci a sosit si mama din Romania, ea nestiind ca pe mine ma luasera durerile, fiind pe drum, a fost si mai coplesita de emotie cand s-au dus socrii mei sa o ia in locul sotului. Asa ca am nascut cu mama in stg. si sotul in dreapta mea.
Concluzia, epidurala o primesti dar dupa ce vorbesti cu moasele cu o luna inainte de DPN. Hai ca am facut fara sa vreau istoria nasterii fetitei mele.
Mult succes. Stiu ca ti se pare total aiurea cum e sistemul aici. Si eu gandeam la fel. Acum le exasperez pe alea de la Consultatiebureau.
Apropos, imi spune si mie cineva dintre fetele cu bb sau copii mai mici ce tip de vaccin ati primit in primele trei luni. Noi am facut infrarix-ul si apoi Pediacelul si ma gandesc de ce nu au continuat cu primul? Si v.antituberculoza au facut bb vostri?

La multi Alina ca parca am citi ceva de genul asta sau fetitei tale daca nu am citit eu bine. Citesc cam printre randuri ca Sarei mele nu-i place de nici o culoare cand ma asez la calc., parca stie. Si acum am intrerupt de cateva ori sa merg la ea.

Cam atat, Miana

Mergi la inceput

Miana, bine ai revenit!E interesanta si emotionanta povestea nasterii tale. Cat despre vaccinuri,eu habar n-am cum le zice in romaneste (adica stiu pt ce boli sunt daca ma uit la denumirile in olandeza, stiu numele bolilor in romana, dar nu stiu echivalentul numelor de vaccin).Noi vaccinul antihepatic a trebuit sa-l facem neaparat. O sa ma uit cand am timp pe lista cu toate vaccinurile si iti raspund mai detaliat.

poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , multumesc inca odata pt. urari , intradevar Miana a fost ziua mea duminica trecuta .
Alina eu am facut cezariana de urgenta nu ma dilatasem mai mult de 6 cm. in 24 de ore de travaliu . A fost foarte foarte greu dureros si de neuitat insa important e ca s-a terminat cu bine , dupa ce mi-au facut injectia aia in spate a fost totul o.k. chiar frumos , am auzit primul tipat a lui Mandy , sotul l-a capul meu tot timpul , apoi el a mers cu fetita de au curatat-o putin si i-a taiat cordonul . Dupa o ora de stat in o.k. am venit in camera ea unde am regasit-o pe Mandy cu sotul si am pus-o la san si a supt foarte bine si precis chiar puternic de la inceput .
Eu am stat doar 2 zile in spital si am plans sa ma lase acasa , eram foarte obosita de viteza cu care veneau si plecau femeile cu bebicii si noaptea mai plangeau unii bb. de o trezeau pe Mandy , in sf. ne-au lasat sa plecam acasa unde totul a fost super o.k. liniste si pace , cald si frumos . Eu o saptamana insa nu am coborat de sus . unde mancam , faceam dus , o alaptam pe Mandy care a dormit in camera mea 2 saptamani ca imi era greu cu opetatia sa tot plec din camera noaptea .
Acum cand ma gandesc a fost super fain , am amintiri foarte placute .
Hai ca ia uite ce m-am intins .
Va pup !

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 1 an

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Buna fetelor!

Multumesc pt ca ati impartit experientele voastre cu mine. Vad ca pt fiecare este altfel ceea ce ma sperie mai tare pt ca acest lucru imi doveste inca o data ca sistmeul este un mare KK. Locuiesc aici de 16 ani deci stiu toate dedesubturile, de unde provin tot felul de idei si mentalitati.....am sperat ca vorbind pe viu cu persoane care au trecut prin asa ceva mai pot sa-mi formez o alta impresie. "Het voordeel van de twijfel".....tja.....pt mine nastera in Olanda e ceva de genul "ruleta ruseasca". Merge bine pana nimeresti glontul....
Stresul meu pe toata peioada sarcinii nu a fost altul decat ca trenuie sa nasc aici, in conditii de facilitare extraordinare care nu mi se vor oferii doar pt ca banul merge inaintea omului.
Chestia cu vorbitul cu moasa samd...am facut- o din prima zi!!! Cunoscand sistemul si avand in vedere ca nu sant o oaie care se lasa dusa de nas am intervenit din timp. Cu primul centru de moase m-am certat la cutite....le-am zis sa-si vada mai departe de treaba lor ...dar fara mine....M-am mutat la un alt cabinet unde le-am avertizat ca am cerinte foarte clare si ca nu ma targuiesc ce si cum. Au incercat si la mine cu chestii...ce risc mare imi as\um cu epiduala....Eu am zis ca e ALEGEREA mea si ca nu au ele nimic de comentat. Relatia este f. rece si are caracter de platitor-incasator, ca sa merg in aceasi linie cu sistemul.....Mi-au dat trimitere la spital, la un ginecolog, pt a aranja chestia cu epidurala. Ginecolocul cu care am vorbit, a zis ca el gandeste liberal, ceea ce mi-a dat o bucurie nespusa ca......in sfarsit am dat de un om NORMAL! Problema e ca ginecologii nu asista la nasteri!!!! Deci tot ce am vorbit cu el...se duce pe apa sambetei....la a doua programare ginecologul nu a fost prezent si am vorbit cu un asistent care studiaza..deci ei invata pe animale de proba....acest asistent, mi-a luat si cel mai mic faram de speranta ca lucrurile vor decurge asa cum vreau eu. Mi-a tot zis ca NUMAI IN CAZ MEDICAL voi primii epidurala. Si eu stiu dupa acesti ani de Olanda ca acest raspuns este un raspuns POLITIC, adica esti tinut de fraier..si daca mai crezi esti si mai fraier.....Concluzie cum v-a arata scenariu: eu voi ajunge la spital cu un "x" nr de contractii (probabil c anu ma vor primii la numai 3 cm) ma vor duce intr-o camera fara aparate sau alte cele si o moasa sau un asistent ma va asista la nastere fara alte brizbrizuri cum ar fii: monitor, epidurala, ginecolog, samd.
Intre timp am sunat la un spital din Belgia si m-am interesat daca pot sa nasc acolo (eu locuind aproape de belgia). No problem..si mai ceva....in "pachetul" standard ce se foloseste acolo intra"monitor, epidurala, ginecolog, moasa,medicatie si....doctor pediatru care este imediat chemat in caz ca este nevoie!!! Eeeee.....si mai zicem ca noi ca Olanda este "avansata"....bineinteles ca nu compar Olanda cu Romania....ar trebui sa fiu inconstienta....dar o compar cu alte tari CIVILIZATE.
Oricum am luat legatuara cu doctorul meu de casa si i-am spsu sa-mi dea o trimitere la un ginecolog din Belgia. El mi-a spus ca imi da, nici o problema dar mai intai sa incerc un alt spital aici din Eindhoven care este ceva mai mic si se pare ca are o alta cultura unde nu exista atatia asistenti si unde nasterile se fac de catre ginecologi. Daca nu voi fii multumita, imi va da o trimitere pt Belgia. E, m-am cam lungit eu la vorba...dar poate din cauza frustratiei si starii mele de gravida..am avut nevoie de usurare...la stresul pe care mi-l face sistemul de aici...ma scuzati daca v-am impuiat capul
Ma bucur pt cele care pot sa uite gustul amar pe care l-au avut in experienta nasterii dar eu am trecut prin prea multe aici ca sa mai inchid ochii si sa zic"las ca trece..".

Va pup

(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coranima spune:

Ramona, tu ai dreptate cand spui ca banul trece inaintea omului , dar ceea ce nu inteleg eu este urmatorul lucru:de ce cand tu alegi sa nasti la spital fara pretioasa "ïndicatie medicala" si platesti costurile, de ce nu iti ofera epidurala care se face peste tot in tarile civilizate daca gravida doreste ???
In facultate eu invat acelasi lucru, ca nasterea este un proces natural la care nu trebuie sa intervii cu medicamente, anestezii.Bineinteles ca imi spun parerea in aceste cursuri .
Da, Ramona , tu ai primit un raspuns POLITIC, pentru ca prin aceasta politica se economisesc bani.Anual se nasc aproximativ
180 000 copii in Olanda, daca la fiecare nastere aplici anestezia ai nevoie de un medic specializat care trebuie sa supravegheze gravida, monitoare, cresterea duratei de spitalizare,etc, etc.E mai simplu sa spui ca e proces natural, gravida se zvarcoleste in pat de durere pana naste .Asa nu costa nimic.
Cred ca varianta cu Belgia este una buna.Mult noroc

Mergi la inceput

Amonar, mult succes si nastere usoara in Belgia!
Am mai vrut sa spun ca eu am ales de la bun inceput sa nasc in spital, ca posibilitatea asta exista atata ca trebuie sa platesti daca nu e considerat caz de spitalizare.Pt ca am ales asta am avut parte de o camera separata, de monitorizare permanenta,sotul a putut asista la nastere si a primit si el de mancare si de baut (a se citi cafea, suc, nu alte cele).Aveam si o incapere cu cada si cu dus pt a-mi calma putin durerile cu dusuri sau bai cu apa foarte calda/aproape fierbinte.Era chiar televizor si o instalatie audio in camera respectiva.Tin sa precizez ca eu nu ma plang de conditiile de spitalizare, doar de aceleasi probleme care te dor si pe tine, anume aplicarea epiduralei doar in momente extreme, absenta anestezistului si a ginecologului.Am prins 3 schimburi de moase. Ginecologul a aparut doar la final, strigat de urgenta, ca sa constate daca e 100% caz de cezariana (am avut contractii de la 9 dimineata- la 8 imi fusese indusa nasterea - pana la ora 1.30 noaptea cand mi s-a administrat narcoza pt a se efectua cezariana.)Epidurala mi s-a facut pe la ora 9 seara si...Doamne ce bine a fost pt vreo 2 ore...dupa aceea am avut iar parte de dureri pana m-au anesteziat de tot.Conditiile de spitalizare de dupa nastere au fost iar super OK.Macar acum stiu ca daca o sa vreau sa mai nasc o data am dreptul de a merge direct la ginecolog dupa saptamana 20 si tot acesta va asista la nastere, in spital.
Inca o data, multa, multa bafta!Si sper sa citesc in curand o poveste frumoasa a nasterii minunii tale

poze yahoo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Danyce si Coranima
Va multumesc pt incurajari si pt raspunsurile voastre clare!!!

Coranima, asa este cum descrii tu si cred imediat cand imi spui ca inca din bancile scolilor se perpetueaza un Calvinism care va murii odata cu Olanda probabil....Doctorul meu de casa tot imi spunea: moasele din Olanda sant cele mai bune din "EUROPA"..la care eu ma tot intrebam..la ce or fii astea asa de bune? alea din belgia nu stiu cum sa atinga o burta, sa ia tensiunea si sa astepte pana iese capul copilului....cred ca am sa-l intreb o data...

Danyce, ai avut totusi parte de aspecte pozitive la nastere. Din cate inteleg tie ti s-a indus nasterea deci nu a fost chiar spontana...In aceste cazuri lucrurile sant totusi din inainte stabilite, deci se planifica unele lucruri. Daca ai parte de nastere naturala ti se spune sa astepti acasa pana cand contractiile sant bine simtite si sant contractii de nastere. De aceea nu poate fi vorba de un ginecolog al tau (in caz spontan) pt. ca de fapt tu vii acolo sa nasti si ti se pune la dispozitie un tratament standard pe care toate gravidele il primesc. Adica poti sa nasti cu moasa ta care vine cu tine sau sa alegi pt personalul spitalului cu care de fapt nu ai facut cunostinta pe parcursul sarcinii. Cu ginecologul tau poti sa nasti in caz ca sant complicatii pe parcursul sarcinii si esti urmarita de un ginecolog. Cel putin asa stiu eu...se poate sa ma insel si sa fie ceva de genul "cate bordeiuri atrea obiceiuri"...

Am sa va spun cum a decurs pana la urma....

Va pup

(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)

Mergi la inceput