accident auto
Raspunsuri - Pagina 5
olim spune:
Sunt sigura ca maine ne vei spune vesti si mai bune.Incearca sa obtii identificarea omului si sa platesti contributiile pe luna asta.Sau incearca sa faci o asigurare medicala privata, daca se mai poate.
Oricum important e ca sotului tau sa nu i se intocmeasca nici un dosar penal, caci restul trec mai usor.
Asteptam vesti de la tine.
Mii de pupici 
Rufus spune:
Eu nu inteleg deloc, acum aud prima oara: de ce trebuie platita spitalizarea omului ala, daca nu s-a stabilit nici o vinovatie? Si daca sotul Cezarei nu o sa fie scos vinovat, de ce sa dea bani? Ceva nu-i clar...
Si inca ceva...eu stiu ca asigurarea de sanatate (aia de stat, la care contribuim la servici) nu-i valabila in luna in care ai platit-o, ba mai mult, trebuie sa fie veche de 5 luni...Dar poate ma insel.
http://community.webshots.com/user/tora97
olim spune:
Si mie mi se pare putin aberant sa plateasca ea spitalizarea.Eu cred ca medicii i-au spus asta, nu?
Cel mai bine cred ca ar fii sa astepte sa se clarifice vinovatie, dar cred ca in Romania orice e posibil, cu toate ca nu vad de ce ar trebui sa o faca, mai ales daca e declarat nevinovat.
MII de pupici
kiwwy spune:
asa ne-a spus doctorita care l-a operat pe individ:spitalizarea trebuie platita de catre sotul meu.La naiba cu legile din Romania,aceasta lege stupida dateaza de pe vremea lui Ceausescu...poate victima cand se va trezi(daca se va trezi)va avea pretentia sa i se dea despagubiri,ma rog,bani de la sotul meu.Cum am scris si mai sus,sotul meu nu are nici o vina,absolut nici una,mai ales ca victimei i-au iesit analizele pozitive,adica asa cum am crezut/sperat noi-deci avea alcool.Astazi ni s-a confirmat adevarul.Avea 1,la mie alcool in sange,de unde rezulta ca era crita de beat.
Mi-a spus cineva ca stia o persoana care pur si simplu din asta traia:sa se arunce in fata masinii doar pt. a primii bani,despagubiri.Era sarac,vai de mama lui.Isi alegea masina,in functie de viteza pe care o avea,cauta mereu o masina care nu avea prea multa viteza,si se arunca in fata ei,fara nici o jena.avea grija sa nu moara si sa fie lovit doar din lateral.
Asta este Romania,cea mai cumplita tara,in care totul e posibil.M-as muta din tara asta si maine daca ar vrea sotul,suntem de toata groaza.
Din luna decembrie insa se modifica legislatia rutiera,in cazul in care pietonul nu este atent pe unde traverseaza,va fi gasit vinovat.
Am luat "legislatia rutiera' pe 2006,daca va intereseaza va pot spune exact ce scrie,in orice caz se modifica legea,in sfarsit.
olim spune:
Sunt sigura ca pana la urma se va rezolva totul cu bine.Daca aceasta lege intra in vigoare din 2006 nu cred sa fie retroactiva.
Dar eu cred ca e absurd sa platesti tu atat timp cat sotul tau a fost gasit nevinovat.Cat despre pretentiile lui de bani, asta chiar ar pune capac la tot.Ce vrea bani de tuica sau sa isi cumpere un loc de veci.Stiu ca am fost un pic rea, dar e absurd sa va oblige sa platiti voi spitalizarea cand vina e al lui.Eu cred ca ar fii bine sa vorbiti cu un avocat, pentru orice eventualitate.
Multa bafta sa aveti.

mamiFlori spune:
Ce-ar fi sa cereti voi despagubiri pt daune morale si pt parbriz?
Si din cite stiu eu s-a schimbat legea in ceea ce priveste accidentele cu pietoni, in favoarea soferului. Cu alte cuvinte, daca pietonul nu era pe trecere sau semaforul era rosu, atunci e vinovat.
Pietonii astia! (nu va suparati ne-soferilor!)
Florina
noemi marian spune:
Buna,Cezara,
Nu vreau sa par lupul moralist,sinteti intr-o situatie grea si imbecila,sfatul meu este sa mergeti la un avocat.Cereti o consultatie juridica si in functie de ce vi se spune il angajati sau nu.Iar consultatia nu costa mult,in schimb stiti la ce sa va asteptati si-ai sa vezi va veti linisti.Nu pot sa-mi dau cu parerea pt ca traim in tara tuturor posibilitatilor,dar sincer cred ca va fi bine.
A!iar avocatul va poate feri de multe:are acces la dosar,poate lua legatura cu procuratura si,nu in ultimul rind,va poate scapa de oportunistii pusi pe capatuiala.
Capul sus!Va fi totul bine,ai sa vezi.
,Noemi
Sfatul meu in privinta avocatului este valabil pt toata lumea.Sa dea Domnul sa nu aveti nevoie niciodata,dar daca se-ntimpla ceva,orice,fuguta.Eu am fost pusa in situatii in care nu m-as fi descurcat fara ei.
olim spune:
Sunt de acord cu tine noemi.
Si eu cred ca cel mai bine e sa consulte un avocat, caci ei stiu mai bine desre aceste cazuri.Sau poate este vreun avocat pe aici care o poate ajuta.
O zi buna tututror.
kiwwy spune:
Azi se intalneste sotul meu cu un avocat pt. a discuta situatia.
Am scris ca victima avea 1 la mie grad de alcoolemie.Rectific:avea 1,9 la mie,deci beat-mort.Diseara va voi da vesti.Va multumesc ca imi sunteti alaturi.

Alexa Ioana spune:
cezara, si eu zic ca e absurd ca voi sa ii platiti nu stiu ce ...
si da, legea s'a schimbat. daca nu era pe trecere de pietoni, unde are prioritate, sau pe trecere semaforizata la culoarea verde, clar e vina pietonului. (daca vrea neaparat, politistul poate gasi o vina si soferului, de exemplu ca nu conducea preventiv, sau te miri ce mai pot inventa. dar sa stii ca, dupa introducerea noii legi, asta se intampla mai rar)
acu putin timp, un prieten de'al nostru a vrut sa traverseze strada pe loc nepermis, si nici nu s'a asigurat. a iesit ca desteptu' dintre masini si a sarit exact pe o masina: i'a indoit bine capota si i'a spart si parbrizul. apoi a zburat pe asfalt, s'a ales cu o entorsa de toata frumusetea si cu o contuzie uriasa la cap.
si s'a mai ales cu ceva: cu amenda de traversare prin loc nepermis, plus cu plata parbrizului si capotei posesorului masinii...
asa ca, nu stiu ce sa zic...
oricum, aveti grija sa aflati exact care va sunt obigatiile, dar si drepturile.
mult succes !