accident auto

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cezara, daca nu-ti convine avocatul, sa-mi spui.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Rufus,este problema sotului cu rezolvarea unui avocat.Iti multumesc pentru faptul ca te implici.A discutat aseara cu el,am inteles ca trebuie sa aiba dosarul pregatit cu toate dovezile si copiile dupa analizele lui,si ale victimei,in cazul in care se va ajunge la urmarirea penala.
Azi ma duc la spital,sa vad victima,mi-e putin groaza de ce voi vedea.Am sa discut si cu medicul.Inca nu s-a trezit,este tot la terapie intensiva.Nu este identificat,poate nu are familie,vai de el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Cezara, stiu ce simti si imi pare nespus de rau. Sper sa gasiti rabdarea, intelegerea si intelepciunea sa treceti cu bine prin incercarea aceasta. Mi-a prins bine sa citesc tot ce s-a scris aici pt ca ma ajuta si pe mine. In 21 noiembrie am trait o experienta asemanatoare. Accident, culpa comuna. Sotul meu era la volan si venea sa ma ia de la dr. Trecea pe verde, dar era pe linia de tramvai, langa refugiu. Femeia trecea pe rosu si a intrat in oglinda masinii, s-a dezechilibrat si si-a rupt piciorul. Nu a cazut, nu a patit altceva, dar ieri a fost operata. Problema mare la noi este ca fiii vor sa rezolvam totul in strada...N-as vrea sa intru in detalii, dar va multumesc pt tot ce scrieti aici si ma ajuta si pe mine. Nu stiu legile inca, dar probabil ca pana cosmarula cesta se va incheia voi fi citit mult. Ma gandesc acum, insa, ca se poate intampla orice..in continuare desi noi le-am spus ca vrem sa facem ce ne sta in putinta ca femeia sa fie bine, ca este dreptul lor sa ne dea in judecata, ca sotul meu isi recunoaste partea de vina si ca ne vom supune deciziei judecatoresti. Nu stim ce va fi si MI-E FOARTE FRICA.
Cineva spunea aici ca a fost o lectie de la Dumnezeu. Sunt foarte de acord, dar discutia asta o voi purta cu sotul meu cand lucrurile vor fi incheiate. Acum e important sa-ti sprijini sotul pt ca se afla intr-un impas din care singur nu poate iesi. Stiu ca este greu, stiu perfect ce simti, imi pare rau pt el, dar fiti apropiati acum. Am sa urmaresc in continuare discutia, iar daca imi permiti am sa mai intreb fetele una-alta cand ma impiedic si eu de greutati si am nelamuriri.

Mergi la inceput

babygirl, eu sunt cel cu lectia de la Dumnezeu. Am spus-o pentru ca eu cred ca mai ales in aceste momente ai nevoie de apropiere de Dumnezeu, pentru ca numai asa lucrurile se vor incheia cum trebuie. Dupa...Da, e bine si atunci, dar de ce nu si acum?
Sotul tau este in situatia senatorului Antonie Iorgovan, care a accidentat un copil care traversa pe rosu, dar masina mergea prin stanga refugiului. Probabil ca sotul tau nu e in aceeasi pozitie cu Iorgovan, dar probabil va trebui sa rezolve financiar, la fel cum a facut-o si senatorul. In afara de actiuni umanitare pentru femeia accidentata, de altfel de bun simt, va sfatuiesc sa asteptati calm mersul evenimentelor, sa nu cedati vreunui santaj in aceasta faza, in fond culpa este comuna.
Majoritatea facem zilnic manevra pe care sotul tau a facut-o atunci, dar numai intamplarea face ca unul sau altul sa o pateasca. Sau poate Dumnezeu, motiv pentru care am avut acea interventie la problema Cezarei.
(PS: Fetelor, nu sunt popa si nici pocait nu sunt...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Rufus.
Fetelor sunt sigura ca totul se va rezolva cu bine.Poate sa fie o incercare asa cum zicerufus, dar in aceste momente trebuie sa fiti alaturi se sotii vostri si sa credeti ca totul va fii bine,
Noi suntem alaturi de voi, si stim ca aceste momente sunt graznice,mai ales pentru cine a trecut prin asta, unde ma includ, dar se vor sfarsii cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

babygirl,imi pare foarte rau pentru nefericitul accident al sotului tau.Stiu ce simti,este foarte greu.Sotul meu este cu moralul la pamant.E irascibil,nu poti comunica cu el.Sunt sigura ca daca isi va reveni victima se va simti mult mai bine.
Intr-un fel la voi este altfel,in sensul ca femeia traieste,multumiti lui Dumnezeu,iar ce se va intampla cu voi,nu am de unde sa stiu,la fel cum nu stiu ce se va intampla cu noi.
Eu am fost sa vad victima ieri,am intrat in ora de vizita (de la 14),am vorbit cu medicul si mi-a spus ca sunt sanse ca el sa isi revina.Are traumatism cranio-cerebral(priveste ,dar nu intelege nimic ce se intampla),are fractura de sold,nu stiu daca va mai putea umbla vreodata,si operatia pe colon+pancreatita (asta din cauza alcoolului).Este in perfuzii si are un tub prin nas cu care se hraneste si ajunge la stomac.Deci,nu am cuvinte...
Daca isi va reveni,este posibil,in cateva saptamani,in sensul sa isi dea seama cine este,dar la fel de bine poate sa si moara...
Eu am un presentiment ca isi va reveni,de aceia am fost ieri la spital pentru ca sa ma linistesc.Nu este pe aparate din acelea sofisticate,deci poate avea sanse de supravietuire.
Nimeni nu l-a cautat,nu se cunoaste identitatea lui.Dupa cum arata este un om care a trait pe strada,era foarte neingrijit.
Duminica ma voi duce iar sa il vad,Doamne-Ajuta-ne sa fie mai bine,sa isi revina.Nu de altceva,doar sa nu il avem pe constiinta.Daca e intradevar sarac ,il vom ajuta.Asa suntem noi,cu suflet bun
Va multumesc tuturor pentru cuvintele de incurajare,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

cezara,este de inteles starea sotului tau, dar si datoria ta sa-l sprijini in toate privintele. chiar vorbeam ieri cu al meu si ziceam sa incercam sa mai reducem tensiunea. da, este un impas, clar ne macina cele intamplate, o lunga bucata de timp va trai speriat ca ar fi putut sa omoare un om, iar asta nu se uita usor, dar viata noastra nu se poate reduce la atat pt ca o luam razna. distrage-i atentia si cu alte discutii, nu lasa pe toti ceilalti din familie sa discute doar problema aceasta cand va intalniti. este si ineficient, dar si mareste tensiunea. cand va fi momentul in care va trebui sa va concentrati, sa luati decizii si sa fiti puternici, voi veti fi epuizati si vei face greseli. este greu, asta e cert, dar aveti nevoie sa va intariti resursele, nu sa va suprasolicitati nervos despicand firul in 4. fii alaturi de el. calda, blanda, suportiva. spune-i ca veti trece si peste asta. si asa va fi.

multumesc pt incurajari, rufus, cezara, olim! vorbeai de o despagubire, rufuz. da, cu siguranta ca ne-am gandit si noi ca ii vom da femeii, dar vezi tu, inca asteptam sa ne spune fiii cat. deocamdata suna..suna, il tot cheama pe mihai la intalniri, dar nu spun o suma. nu stiu daca am gandit bine, dar n-am vrea sa ne intalnim cu fiii in strada. putem asculta pretentiile lor si telefonic pt ca apoi sa acceptam sau nu. la cate amenintari am auzit cat eram toti la spital, nu stiu zau daca este prea intelept sa ne vedem cu ei. asteptam sa vedem ce pasi fac ei acum. sotul meu a dus-o la spital, se intereseaza de ea, dat declaratia, le-a lasat nr.lui de tel., si-a recunoscut partea de vina. ei ce au facut pana acum? au aparut la spital cu amenintari, iar dupa operatie au inceput sa dea telefoane fara sa spuna ceva concret, cerandu-i doar sa se intalneasca. ok, sa zicem ca ne intelegem cu ei la o suma. am inteles ca ea e bine sa fie data in fata unui notar, in ziua 59 ca sa nu ne mai poata da in judecata, dupa ce femeia a dat o declaratie in care scrie ca nu mai are nici o pretentie si nu il va da pe sotul meu in judecata? cum e mai bine? si daca este culpa comuna, ce sanse au ei cu un avocat bun sa-i faca sotului meu dosar penal? apropos de avocat, si aici suntem pe dinafara. care este onorariul unui avocat? cum se procedeaza? este bine sa gasim un avocat care rezolva asemenea cazuri sau doar un avocat bun? imi vajaie capul de cate intrebari am si cat sunt de nelinistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

am sa-ti povestesc un caz, mult mai dramatic ca al tau, asta ca sa-ti dai seama ca se puteau intimpla lucruri si mai grave...sor-mea a avut accident auto anul trecut, era la volan, incepatoare, ala din dreapta a murit pe loc, ea jumate de an nu a putut merge, de fapt la inceput nici nu credeam ca o sa mai traiasca. a suferit vreo 4 operatii la ambele picioare, nu iti mai spun de depresia in care a dat... ca sa va dati seama, in urma accidentului au ramas intregi doar portbagajul si rotile din spate, adica toata masina era pliata in portbagaj... urit de tot. in plus cei de care s-au ciocnit au gasit de cuviinta sa profite, tipa si-a facut rost, contra spaga si pile, de nr de zile de spitalizare necesar pentru a putea sa se pensioneze pe caz de boala. apoi expertiza, cel care a incheiat-o a dat buleala dupa lume, chestie stabilita ulterior de un profesor la care am ajuns, taticul manualului dupa care se fac aceste expertize...in fine, ca toate sa fie bune si frumoase, cei care lucrau in service-ul unde era depozitata masina au dezmembrat-o si deci contra expertiza in acest moment nu are pe ce sa se faca. culmea, politia nici nu a stiut de dezmembratul masinii... ca vorbeati de plata zilelor de spitalizare, nu stiu de ce, dar la sor-mea nu fost cazul... avocatul i-a spus lui sor-mea sa se astepte la pedeapsa cu suspendare pentru omor din culpa, in nici un caz la puscarie...multumeste-i lui Dumnezeu ca este teafar si nu s-a intimplat o alta nenorocire, pastrindu-ti calmul il vei putea sprijini moral si impreuna veti depasi acest impas...

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

In primul rand rufuspentru ca ai ajuns celebru.
Fetelor ultimul lucru ce se pierde in lume este speranta, asa ca o sa vedeti ca totul se va termina cu bine.
Carmenp imi pare tare rau pentru sora ta, trebuie sa fie graznic sa treci prin asa ceva.Dar spera ca cel mai important este ca ea traiaeste.Rusine ar trebui sa ii fie tipei aceleia, deoarece cred ca nu e omeneste sa mai profiti in astfel de situatii, dupa asa o durere mare.Dar mai sunt oameni care numai dupa asta umbla, iar problema e ca fac rau multor persoane nevinovate..
Draga kiwwy mi se pare norma ca are soldul rupt si traumatism cranio- cerebral datorita accidentului, dar operatia de colon si pancreas este din cauza alcoolului, asa ca nu inteleg de ce ati fi obligati voi sa o platiti, precum si acele zile de spitalizare.Mie mi se pare destul de absurd acest lucru, si cred va trebui sa discuti cu avocatul acest lucru.
Cat despre intelegere cu femeia aceea babygirl, orice cantitate de bani iti va cere, pe langa ca nu ai obligatia sa ii dai fa un act la notar, ca nu mai are pretenti.Ca daca nu pot sa te santajeze copii o viata intreaga, pana ajung fiecare sa isi cumpere cate o casa sau o masina, si neaparat discuta cu un avocat cu care ai putea sa stabilesti si o suma de bani, facand referire la caz si la gradul de vinovatie pe care l-a avut soferul.
Va doresc inca o data multa bafta tuturor si multa pace in suflete sa aveti.
Vorbesc ca un popa sau ca un pocait, dar nu sunt, ci doar cred in Dumnezeu.

Mergi la inceput

Imi cer scuze ca pe subiectul Cezarei ii raspund si lui babygirl.
Vreau insa sa-i spun din nou ca nu trebuie sa negocieze acum nimic, ci numai sa spuna ca se gamdeste, eventual, la o anumita suma de bani, asa ca un gest de bunavointa, pentru ca asa cum sotul tau i-a strambat picioarele femeii din vina lui, asa si ea i-a strambat lui masina din vina ei (culpa comuna). Mai ales daca sunt oameni de o calitate mai proasta, nu va lasati incalecati.
De asemenea, dupa stiinta mea, actiunea penala nu este influientata de eventuala renuntare a femeii la pretentii, acesta fiind latura civila (cea cu banii). Si nici avocatul lor nu poate influienta dosarul penal, procurorul fiind cel care decide urmarirea penala si cel care trimite dosarul in instanta. Daca as fi in situatia voastra, as consulta un avocat, nu neaparat cel mai bun din lume, pentru ca sunt aspecte care pot scapa celor neinitiati. Onorariu minim al unui avocat este de 500 lei, dar nu stiu care sunt tarifele uzuale. Poate fetele care lucreaza in domeniu sa te lamureasca.

Mergi la inceput