Contract CAS individual

Contract CAS individual | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

In cazul in care o viitoare mamica are incheiat un contract individual de asigurari sociale si a cotizat la CAS lunar, noua lege o va afecta in vreun fel, adica va primi indemnizatia pentru cresterea copilului, chiar daca nu este angajata cu carte de munca?

Multumesc,

Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Va primi conform art.1(2) litera f din legea 148/03.11.2005.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Laura, merci... stai pe-aproape te rog.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Sunt in aceeasi situatie ca si tine tincutza.

"f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;"

Totusi nu inteleg sintagma "anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta".
Asta inseamna ca doar perioada cotizata inainte de 1 ianuarie 2006 se include in cele "12 luni"?
Prin urmare, daca eu am incheiat contract individual pe 15 iulie a.c. si inca nu sunt (dar speram in curand, in ciuda acestei agitatii legislative), am cotizate, pana la data cu pricina, 5 luni si jumatate. La care se adauga, sa zicem, si cele 84 zile prenatal (se pare ca "OU privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale" a fost aprobata de Guvern la 17.11.2005, insa nu a fost publicata si in Monitor deocamdata).
In total sunt 8 luni. Deci doar perioada asta se include in cele 12 luni necesare? Si pentru celelalte 4 trebuie sa obtin "venituri....etc?

Sau poate gresesc eu in interpretarea ordonantei.
Merci pentru lamuriri!
Gen si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Da, mamica gen. Asa am interpretat si eu. Se pare ca din 2006 nu mai este valabil contracul de asigurare la care se platea cas 31.5%. Nici banii nu mai vin de la bass ci de la bugetul de stat.

Mergi la inceput