toxoplasmoza, help!

toxoplasmoza, help! | Autor: margarita

Link direct la acest mesaj

salut! bine v-am gasit! sunt nou venita pe aici, v-am gasit cand cautam pe google informatii despre toxoplasmoza. am o mare problema. vreau sa devin mamica si am inteles ca avand toxo e foarte dificil, chiar periculos. as vrea sa stiu de la cele care ati trecut prin experiente similare, ce am de facut, ce medici sunt priecputi, sa disper, sa nu disper..
se pare ca am dobandit boala congenital, acum un an era negativizata...dar nu mai stiu nimic. luam daraprim, candva. sunt din tulcea. unde gasesc un medic bun care sa ma ajute?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Margarita, bine ai venit pe DC!
Daca vrei sa devii mamica vino alturi de noi la aspirante optimiste si de acolo vei afla mult mai multe
Cu privire la toxoplasma, nu-ti face probleme, nu-i ceva grav, eu am tratat-o cu Rovamicina

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Si eu am facut candva toxoplasmoza, nu stiu exact cand, mi-am facut analiza prima data anul asta in august si aveam IgM negativ si IgG pozitiv. Am fost la diferiti medici care fiecare avea parerea proprie: unii ca am avut boala si acum mi-am format anticorpi si am imunitate, altii ca ar fi de rau faptul ca am IgG pozitiv si ca ar trebui sa iau tratament. Imi doream sa am un copil dar sa fiu si sanatoasa inainte de a-l concepe. Eram intre ciocan si nicovala. Si am ales varianta ca sa iau tratament, ca daca nu am boala si iau tratament, si asa nu imi face rau, iar daca chiar o am, cu atat mai bine sa ma tratez. Problema e ca pe vremea aia nu stiam ce medicamente se prescriu pentru toxoplsamoza si am luat ce mi s-a prescris: Fromilid (claritromicina). Am luat timp de 3 luni tratament cu acest antibiotic ca mai tarziu sa aflu ca e complet aiurea, ca nu are a face cu toxoplasmoza! In fine, dupa ce intrerup tratamentul imi refac analiza de toxoplasma sa vad ce am "ispravit" cu acel tratament si... stupoare: in loc sa-mi scada titrul de anticorpi, asa cum au preconizat cei care m-au indrumat sa iau acest medicament, el a crescut, atat IgM cat si IgG! Si asta in conditiile in care am urmat un regim de viata foarte strict, cu igiena foarte riguroasa, fara contact cu nici un fel de animale (cu atat mai putin pisici - care sunt "izvorul" cel mai bogat in toxoplasma), cu alimente foarte, foarte bine spalate, carne gatita foarte bine. Spre norocul meu, IgM s-a pastrat tot in intervalul negativ ceea ce zic unii ca e de bine.
Dupa acest episod am mai apelat la un medic infectionist care mi-a spus ca atata timp cat IgM e negativ e de bine. Doamne ajuta sa fie asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

Margarita in Tulcea stii bine ca nu prea ai la cine sa mergi. Cel mai aproape ar fi Constanta, unde poti repeta analiza si poti merge la un ginecolog sa-ti dea tratament. Eu asa am facut ( de fapt sotul a avut si a luat rovamicine).
Acum am renuntat si la C-ta si mergem in Bucuresti, problemele noastre fiind mai complexe.
Bafta multa!

Mergi la inceput