Ia-ti mireasa ziua buna...
Raspunsuri - Pagina 2
Divine girl spune:
Tocmai ma pregateam sa va spun ca ... DACA va exista momentul asta la nunta mea, am citit si ce a scris Nushulica. Adica si eu voi lasa doar partea instrumentala cu toate ca, Slava Domnului, ai nostri sunt toti si sa le dea D-zeu sanatate sa se bucure si de multi ani de acum incolo!!! ... asa ca nu m-ar deranja versurile dintr-un anumit punct de vedere. Dar ... mie una mi se par total nepotrivite in cazul meu avand in vedere faptul ca eu mi-am cam luat ziua buna de vreo 5 ani (pana atunci vor fi 6). Plus ca nu voi pleca din casa alor mei, ci din cuibushorul in care stam noi cu chirie de vreo 4 ani ... asa ca ... ma mai gandesc. Cred ca pana la urma voi sari peste faza cu gatitul, iar toate pregatirile de acasa se vor face pe muzica de petrecere pusa la calcularetz. Iar lautar sa-mi cante acasa si in fatza blocului N-O SA EXISTE!!! ... Parerea mea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc... Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
anangel_lexi spune:
Eu pana in ziua nuntii n-am reusit sa ma hotarasc daca vreau sau nu dezgatitul miresei, gatitul nu avea cum sa aiba loc ca la mine nu urmau sa vina decat domnisoarele de onoare sa ma ajute sa ma imbrac. Cand a venit momentul dezgatitului, DJ-ul a pus melodia asta. Nu as avea nimic cu melodia in sine, dar am ramas socata cand am auzit textul, ma refer chiar la pasajul cu "sa urasti pe mama ta" etc. Eu nu stiam textul, nu ascultasem niciodata melodia pe de-a-ntregul inainte, asa ca am avut o surpriza...neplacuta. Dar asta e, mi-am zis ca e doar un cantec si n-o sa-mi stric ziua dintr-o prostie. In rest, dezgatitul in sine a fost hazliu, mi-a placut.
I wish I were an angel...
"Hai sa divortam, ca sa mai facem nunta o data!" (din jurnalul unui proaspat ginere)
Poze de la nunta (22.10.2005) aici:
http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
ratoiul spune:
Personal, si mie mi se par nepotrivite versurile, cu conceptiile actuale ale societatii noastre. Dar poate le luam noi prea in serios. "Sa urasti pe mama ta / Sa iubesti pe soacra-ta" etc., etc., nu e decat un fel de a exprima o stare de fapt care sa sublinieze cat mai mult importanta iubirii dintre viitoarea mireasa si familia in care va intra. Adica, la modul ideal, mireasa isi va iubi foarte tare soacra, socrul, cumnatii. Poate mai mult decat pe proprii parinti. Evident, nu e intotdeauna asa, sau poate niciodata nu e asa dar... hei... e doar un cantec! Eu nici n-am realizat pana acum...
Alternativa e "fara versuri".
m_monique spune:
fetelor, ce aveti cu melodia asta. nu trebuie sa o bagati in seama. amuzati-va la dezgatitul miresei, ca cu atat ramaneti.
eu am vrut sa fiu dezgatita, ca vroiam sa pun voalul unei prietene. vroiam sa le dau un impuls sa se hotarasca odata. i-am spus nasei sa ma dezgateasca, i-am pus prietenei voalul in cap, iar la o luna m-a anuntat ca anul viitor vom juca la nunta.
http://photos.yahoo.com/micumonica
m_monique spune:
in Ardeal nu este obiceiul cu dezgatitul miresei, si nici nu se canta acest cantec.
cand au venit sa ma ia de acasa, de la mama, mireasa, lautarii mi-au cantat "Decat in casa cu socrii/Mai bine-n cotet cu porcii". lautarii au cantat doar melodia, dar noi care stiam versurile ne-am distrat teribil.
asa se canta pe la Tg.Mures.
se mai canta si "Decat nora in casa voastra / Mai bine in casuta noastra"
http://photos.yahoo.com/micumonica
olim spune:
Si eu am auzit mai multe variante la aceasta lalaitura.
Eu am ales o alta melodie, adica nu eu ci baiatul care mi-a filmat nunta, ceva de genul Iarba verde de acasaa, care suna mult mai bine, mai ales ca noi nu suntem in tara.
Cat despre aceste traditii, eu cred ca multe sunt tampenii, mai ales ca suntem in anul 2005, cand nici printii nu isi iau printese ci se casatoresc cu fete de rand.
Eu cred ca depinde de fiecare persoana in parte ce amintire vrea de la nunta ei.
La noi nu au fost nici lautari la biserica, nici cerutu la mireasa acasa, ca ave-am aproape 8 ani impreuna,si nici pusul baticului si chestii de acest gen.
O seara placuta.
pepenash spune:
Ma alatur si eu clubului "NU Ia-ti mireasa ziua buna". Nu-mi plac versurile, locuim impreuna si voi pleca din casa mea, nu din casa parintilor mei, iar pe socrii mei ii iubesc, dar, in nici un caz, mai mult decat pe parintii mei! Si nici nu ma va gati sau dezgati cineva. Nu vreau! Ma va "gati" coafeza, adica ea imi va aseza voalul, florile, coronita sau ce voi avea in par, ma va machia cosmeticiana, iar de dezgatit... Bogdan in dimineata nuntii
Ileana Cosanzeana spune:
,etc....Cam asta imi provoaca "traditia" asta...e o "melodie" pateticaaaaaaa
http://community.webshots.com/user/elenas21
SunSmile spune:
Eu m-am rastit la nenea ala cantaretz (whatever) si i-am zis de sambata ca la mine la nunta sa nu aud cum tre' sa-mi urasc parintii. Si apoi de 8 ani nu mai stau cu ei, deci ziua buna.....
Chiar daca am plecat de la ei din casa, pt ca asa am vrut, nu mi s-a cantat. Canta altceva...ceva fani....habar n-am pt ca muzik aluia era ultima mea grija!
Pupici si faceti totul asa cum va doriti!
Nunta noastra
Honey
O minune
a.cicel spune:
Eu am vorbit cu baietii care canta la nunta la mine si le-am spu ca nu vreau "melodia" asta. Si mi-au spus ca vor canta doar instrumental, nu si vocal (dar melodia asta deloc). Si e mai bine asa. Sa isi pastreza vocile pentru restaurant.
Si eu stau cu iubi de 2 ani (ne cunoastem de 3), dar voim pleca de la mama mireasa.
POZE