problema sanatate
Am si eu o problema si m-am gandit sa o postez aici, poate ma ajutati cu vreun sfat
ca eu sunt derutata si nu mai stiu ce sa fac.
A inceput in martie 2004, cand eram gravida in doua luni (nu cred ca are legatura
cu asta, dar, ma rog...) M-am trezit ca aveam o zona pe pulpa piciorului drept, cu care
simteam mai putin. E destul de greu de explicat, nu e ca nu simteam atingerea, dar era
diminuata fata de restul piciorului. Se delimita clar o zona de sensibilitate redusa.
Cu timpul s-a intins pe toata partea dreapta si acum se extinde si pe stanga.
In plus se inrautateste si ca intensitate. De unde la inceput era o diferenta lejera,
acum de exemplu nu simt cand bag mana in apa, ca e alta densitate. Doar daca are alta
temperatura sesizez schimbarea.
Cam asta e ce se intampla cu mine. Acum sa va spun reactia medicilor. In prima faza au
spus ca e legat de sarcina, dar nu a fost asa pentru ca problema nu a disparut o data
cu nasterea, dimpotriva a avansat.
Am facut o rezonanta magnetica la cap si nu se vede nimic care ar putea explica simptomele astea.
Am facut si un examen de potentiale evocate (care verifica daca impulsul ajunge la scoarta cerebrala,
daca nu e un 'dop' pe traseu) a iesit si asta bine.
Am fost si la doi neurologi, care au zis ca nu li se pare nici o boala cunoscuta,
atata timp cat eu ma misc bine si totul e la nivel de sensibilitate 'tactila'.
Mai ales ca asta e ceva dificil de demonstrat.
Eu nu stiu ce sa mai fac, pe cine sa mai intreb, in ce directie sa o iau.
Daca cineva are idee despre ce poate fi vorba, daca e normal, sau ce as putea
sa fac sa descopar, sa rezolv problema, va rog mult spuneti-mi si mie.
Sper ca am fost suficient de coerenta ca ma ia frica de fiecare data cand ma gandesc la asta.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
Raspunsuri
ingridnen spune:
Draga Crini,
am suferit si eu vreo 2 ani sau mai mult de simptome asemanatoare.. au inceput putin inainte de sarcina, s-au accentuat in timpul sarcinii si au persistat luni bune dupa nastere. Prima data o "pata" amortita pe piciorul drept, pe urma funicaturi, senzatii ciudate, senzatia ca nu ma mai pot tine pe picioare (parca nu mai aveam putere in muschi) si aveam probleme asemanatoare si la mana dreapta. Am fost la mai multi neurologi, am facut RMN la cap si coloana cervicala, nu s-a descoperit nimic. Am luat calciu, magneziu, antidepresive (!!) - pt. ca in final medicii au zis ca e pe fond psihic. In timpul asta o prietena de-a mea care a avut simptome asemanatoare (dar mai grave) a fost diagnosticata cu scleroza in placi deci iti dai seama ca m-am speriat si mai rau.... Cert e ca aceste senzatii au disparut in timp si nici acum nu stiu, din ce cauza au aparut. Crede-ma ca mi-e teama sa nu apara din nou...
Daca tu spui ca la tine senzatiile sant numai la nivelul picioarelor, s-ar putea sa fie ceva la nivelul coloanei (zona lombara/sacrala) poate o hernie de disc... ar trebui eventula si acolo un RMN.
Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva.. eu cel putin am fost disperata la vremea respectiva si avem impresia ca nici un medic nu ma ia in serios. RMN-ul l-am facut fara recomandare de la medic si l-am platit, evident...
Sanatate si curaj!
Ingrid si Cristi 2 ani si 8 luni
crini spune:
Ingrid, iti multmesc mult pentru raspuns, nici nu-ti dai seama cat inseamna pentru mine sa stiu ca a mai trecut cineva prin asta si s-a rezolvat.
Problema nu e doar la nivelul picioarelor, ci pe tot corpul, si pe fata, peste tot. Dar la rmn nu se vede ceva ingrijorator, de-aia ei au exclus scleroza.
Si cu mine se poarta la fel, de parca mi-as inventa simptome. Unul chiar mi-a zis ca daca intr-adevar am ceva el ma publica. Ca sa vezi aciditate!
Eu nu sunt amortita, in sensul de ceva care vine si trece, e permanent aceasta senzatie de simtit ca de departe, ca printr-o imbracaminte.
ingridnen spune:
Draga Crini,
si la mine era permanenta senzatia... de parca intre corpul meu si obiectul care ma atingea ar fi fost ceva... nici acum nu sant convinsa ca n-am avut nimic !
Tin minte ca un neurolog mi-a spus ca daca aveam scleroza multipla, de cand ma cunoaste el, eram deja de mult "la pat".. ce stiu ei, daca nu traiesti pe propria piele senzatiile astea nu ai cum sa intelegi.
Am facut si cateva sedinte de psihoterapie, bani dati degeaba, nu m-a ajutat cu nimic, probabil ca nici n-am nimerit la cine trebuia.
Iti doresc sanatate ! Poate e intr-adevar ceva psihosomatic si te-ar ajuta o psihoterapie... nu ti-au propus asa ceva ?
Unele persoane mai sensibile si cu subconstientul permanent "in lucru" reactioneaza asa la stresul si stimulii din jur..
Ingrid
asi spune:
Am citit mai demult undeva de simptomele unei boli foarte rare numita sclerodermie.Erau asemanatoare cu ceea ce descri tu dar eu nu sunt medic.
Sanatate multa!
Familia mea
Razvan
crini spune:
Asi, am cautat pe net boala de care spui tu, dar din cate am inteles e ceva care
se vede, se schimba consistenta pielii. La mine nu e asa.
Sper sa fie cum spune Ingrid, sa treaca de la sine.
Oricum va multumesc pentru raspunsuri, si ca ati aratat interes.
Sanatate si numai bine!
iulia_b spune:
M-am confruntat si eu cu aceste probleme, acum doar in f mica masura. Acum vreo 3 ani am inceput sa am senzatia de amorteala in zone diferite ale mainilor, picioarelor, fetei. Plus senzatie maaaare de oboseala, uneori simteam ca pic jos din picioare parca imi fugeau picioarele de sub mine. Am facut RMN cerebral si au iesit modificari - in mare sunau ceva de genul "microangiopatie degenerativa".Au urmat o serie de analize si dupa "indelungi" deliberari aceste modificari s-au pus pe seama unor pusee hipertensive pe care le-am avut la prima mea sarcina (fetita are 4,3 ani)si ca restul sunt in capul meu. Buuun...mi-am luat gandul zic eu, dar sinptomele eu persistat...dar daca au zis doctorii asa...
Am ramas insarcinata a 2 oara (baiat de 2,8 ani)...simptomele s-au agravat....analize peste analize, inclusiv biopsie musculara...concluzie vasculita sistemica...iar analize...LES... am fost sfatuita sa renunt la sarcina...dar am dus-o la bun sfarsit. Baiatul este bine...dar starea mea a fost fff rea, mai ales pe perioada sarcinii, am fost la un pas de insuficienta renala..Acum sunt bine sunt in faza stabila a bolii...
Am scris nu pt a speria pe cineva pt ca sunt sigura ca in cazul lui crini nu este acelasi lucru pt ca la ea RMN a iesit fara modificari, am scris pt ca am vazut si aici ca si in cazul meu ca medicii uneori sunt superficiali si categorisesc un om intr-o clipa fara a-si bate prea tare capul. In cazul meu...de ce oare primilor doctori nu le-a venit prin cap sa faca analize mai complexe, imunologice?
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
In cazul meu...de ce oare primilor doctori nu le-a venit prin cap sa faca analize mai complexe, imunologice?
iulia_b - Nu trebuie sa te superi foarte tare. Medicina actuala este o “medicina statistica”..... daca cineva are simptomul X, Y si Z atunci probabilistic 78,3% are boala A. Ca sa o dovedim avem nevoie de analizele acelea.....
Daca nu se dovedeste a fi boala A, mai este probabilitatea de 12,1% sa fie boala B....... si tot asa, pana la boala cu probabilitatea de 1 la 1 milion.
Trist este ca pentru un pacient, chiar daca o boala este cu probabilitate de 1 la 10 milioane, pentru acel pacient ea este 100%. Si tot trist, poate chiar mai trist, este ca diagnosticarea unor boli rare este foarte grea datorita necesitatii de a face investigatii care nu sunt uzuale.....
Sa revin la subiect.
crini - cred ca pot sa te ajut cu ceva tehnici simple de medicina complementara. Daca vrei, trimite un PM in care sa-mi mai spui cate ceva:
Daca este bilateral. (am inteles ca e si la maini si la picioare) Daca e simetric (adica daca o mana simte mai bine “apa”). Daca sensibilitatea la durere a ramas (am vazut ca cea termica e pastrata).....
Stii, astept ceva de genul (evident, selectezi varianta care corespunde):
Mana dreapta:
Tactil – pastrat / scazut / disparut
Termic – pastrat / scazut / disparut
Dureros – pastrat / scazut / disparut
Mana stanga:
Tactil – pastrat / scazut / disparut
Termic – pastrat / scazut / disparut
Dureros – pastrat / scazut / disparut
Si la fel pentru membrele inferioare. Orice altceva poti sa-mi spui poate fi de ajutor – daca te-a ajutat ceva, daca e stabil sau vezi imbunatatire sau agravare, daca s-a pastrat mobilitatea, daca ai arsuri, jena, daca temperatura locala in zona afectata e scazuta....
Astept sa-mi scrii.
Pana atunci, sananate tuturor !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
crini spune:
Iulia, ti-am trimis un mail. Nu stiu de ce, nu am reusit un pm.
laureta spune:
Si io sunt nelamurita.
In vara asta am inceput sa ma simt rau ca niste stari de lesin.Luat calciu magneziu facut analize toate bune.
In septembrie m am simtit din nou rau si cu ameteli mari si amorteala a 2 degete de la mana stanga plus obrazul stang.Am fost la neurologie controlul a iesit bine.Ma trimis la tomografie si ala a iesit bine(fara substanta de contrast).Diagnostic- NU ai nemek doar tensiune mica (9 cu 5) si deshidratare.Mi a dat Sermion(vasodilator) si vitamina B1.
Dar vad ca iarasi ma simt rau acum imi amorteste si picorus stang(gamba si usor peste genuchi).Ce poate fi doamne??Io sunt tare speriata.O fi coloana?A mai avut cineva asa?Ce faaaac??![]()
Laureta si galusca Inisa
(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">