Per. de CIC= vechime in munca?

Per. de CIC= vechime in munca? | Autor: clubb

Link direct la acest mesaj

Perioada de CIC se ia in calcul la sporul de vechime, in institutiile bugetare? In baza carui temei legal?

Cei de la Resurse umane mi-au comunicatca acest concediu se ia in calcul doar pentru varsta de pensionare.
Au dreptate?

Multumesc.

Claudia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da au dreptate. Perioada de maternitate si/sau CIC este considerata perioada asimilata la determinarea drepturilor ce deriva din asigurarile sociale dar NU confera vechime neintrerupta la locul de munca pentru sporurile aferente prevazute in fisa postului. Motivatia este destul de logica si se rezuma la faptul ca persoana aflata in maternitate sau CIC nu lucreaza pe acea pozitie (post) iar juridic contractul de munca este conform legii in stare de suspendare pana la revenire si nu produce efecte juridice.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clubb spune:

Marius, exista un temei legal in care se specifica asta?
Unui coleg de-al nostru i-au luat in calcul la sporul de vechime perioada de satisfacere a stagiului militar. Ma gandeam ca, daca in ambele cazuri contractul de munca este suspendat, ar fi vorba de aceleasi beneficii.
Multumesc

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Au gresit in cazul colegului tau.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matti spune:

HOP si eu !
Dar in conditiile in care contractul de munca prevede:
"Prin vechime neintrerupta în sistem se intelege vechimea în munca a personalului care a fost încadrat .

Perioada efectuarii stagiului militar de catre salariatii XXXXXXX S.A. constituie vechime neintrerupta în sistem, precum si orice alta perioada de care salariatii XXXXXX S.A. beneficiaza conform legii recunoscuta ca vechime în munca."
atunci perioada de CIC este considerata vechime in sistem ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matti spune:

Marius te rog poti sa-mi raspunzi care este parerea ta in cazul meu (am scris mai sus ce prevede contractul colectiv de munca)din punct de vedere legal ?

Mergi la inceput