Fete din Lisabona/Portugalia, rog sfat
In martie anul viitor voi petrece cateva zile la Lisabona. Va rog dati-mi sfaturi ce e de vizitat, de ce sa ma feresc etc. Hotel nu mi-am rezervat inca, dar am vazut ca nu sunt scumpe de ex. camera dubla in hotel de 4 stele in centru - 66 euro/zi. Cum e vremea la inceput de martie ?
Multumesc,
Maria
Raspunsuri
cipcipcip spune:
Buna Maria,
cel mai bine e sa-ti iei un ghid despre Lisabona si acolo gasesti pe larg ce te intereseaza. Eu n-am din pacate rabdare pentru ca e mult de scris, cel mai simplu e cu ghidul.
Sintem numai 2 fete din Lisabona aici pe forum, deci nu astepta prea multe raspunsuri. Sper ca nu te-am descurajat prea tare.
Vremea in martie e caldicica, cam vreo 15 grade as spune.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
mariamunteanu spune:
Cipcip, inteleg ca nu e timp de povestit despre tot ce ar fi de facut in Lisabona, dar ai putea macar sa-mi spui pe scurt daca centrul orasului e sigur seara ? Mergem 3 fete si vrem sa ne plimbam, dar nu stiu daca e indicat. daca vrei, poti sa-mi dai PM.
Multumesc,
Maria
goanga23 spune:
Draga Maria,
ma bag si eu in vorba desi nu locuiesc in Portugalia...insa, impreuna cu sotul meu, am fost in vacanta in Portugalia si Spania acum vreo 2 ani. Noua ne-am placut enorm de mult Lisabona (ne-am si propus sa gasim o casa de vacanta in oras sau prin imprejurimi). Ne-am plimbat in zona veche a orasului( Alfama )unde sunt o multime de stradute medievale inguste si case decorate cu faianta apoi si unde poti vedea Castelo Sao Jorge si Romanesque Se ( cea mai imp catedrala a crtierului), apoi Bairro Alto (cartierul inalt) de unde poti admira privelisti minunate ale orasului (cred ca tot acolo sunt si ruinele Manastirei Do Carmo), Torre de Belem (simbolul maritim al Lisabonei), Manastires Sf Jeronimo,apoi ...trebuie tramvaiul cu cablu (alta atractie turistica), ...din pacate nu prea imi amintesc exact nume de starzi si locuri insa cu cel mai amre flux turistic este relativ mica deci poti sa te descurci cu un ghid.si cu ..daca iti place sa mergi pe jos...Lisabona este locul potrivit..
Imi mai amintesc ca din piata cu dechidere la
goanga23 spune:
...scuze..am apasat gresit...exista un autobuz care te duce intr-un interesant tur al orasului (de fapt cred ca sunt mai multe optiuni depinde daca vrei un tur mai larg al Lisabonei sau nu...
in orice caz , noi am inchiriat o masina asa ca am facut excursii si in afara Lisabonei , in Cascais , apoi atat in nord (desi nu am ajuns in Porto) cat si in sudul Portugaliei, in Algarve (absolut minunat). Am un singur regret...nu am apucat sa mergem sa vedem Fatima, locul unde fecioara Maria s-a aratat celor trei copii...dar sper din toata inima sa merg in excursia viitoare..
iti recomand din tot sufletul fructele de mare (daca iti plac!!...nu prea le am eu cu scoicile dar imi place la nebunie crevetii, pestele si crabii) insa, pentru restaurante cere recomandari serioase de la hotelul unde vei sta.In general zonele cu multi turisti nu au neaparat resturante bune , cea mai gustoasa mancare noi am mancat-o la resturantele din zonele mai putin turistice sau din micile localitati portuare de langa Lisabona. Iti doresc numai bine si distractie placuta!
Andreea
PS. Din pacate aici este tarziu si nu pot sa iti scriu un "roman"despre Portugalia dar daca doresti mai multe informatii ti le ofer cu cea mai mare placere (despre hotelul unde am stat)...si ai grija daca luati un taxi de la aeroport la hotel...noua ne-a luat 35 E atunci ...TEAPA!!!...deci sunt specimene de taximetristi si la ei. nu cunosc firme de taximetrie serioase din Lisabona dar da-i o cautare
cipcipcip spune:
Mai sa fie Goanga, in San Francsico am stat si eu 3 ani si inca mai pling dupa locurile alea. Pe mine Portugalia nu m-a cucerit de nici o culoare, poate si pentru ca eu trebuie sa TRAIESC aici, de-aia nici nu ma bag sa fac pe ghidul Lisabonei, pentru ca s-ar vedea imediat lipsa de entuziasm si nu vreau sa influentez pe nimeni. dar ma mir ca cineva care sta in California e atit de pasionat de Portugalia, pentru mine e exact invers
goanga23 spune:
Buna cipcipcip! ...noua ne-a plcut mult Portugalia si, asa cum am mentionat, ne-ar place s avem o casa de vacanta , de preferat in sudul Portugaliei.Nu am spus ca vreau sa traiesc in Portugalia, nici nu pot sa imi exprim o parere despre viata de zi cu zi de acolo pentru ca nu stiu cum e, am petrecut doar 2 saptamani in Portugalia.
In ce priveste San Francisco, este un oras superb dar...noi tocmai l-am "tradat" cu Santa Barbara!...si nu regretam mutarea pentru ca Snta Barbara este un orasel superb, cu o clima mai calda decat SF, mult mai verde, mai linistit..mai ales acum cand o avem si pe fetitza noastra.
Apropo, ai vizitat Santa Barbara?
Numai bine,
Andreea
cipcipcip spune:
Pai Santa Barbara este orasul meu de vis! Fericito ce esti Ce poate fi mai bun decit atmosfera europeana (center europe) combinat cu comfortul american?! M-as duce acolo si maine daca s-ar putea! Sa vizitati neaparat Mojavi desert, este super! (trebuie mers iarna ca vara e prea cald).
Daca mai veniti in Portugalia sau va hotariti cu casa sa-mi dai mail sa ne intilnim. Sotul meu e portughez si va putem ajuta in nebuneala asta Te pup.
(mariamunteanu, scuze pentru off topic)
mariamunteanu spune:
Dragele mele Cipcip si Andreea, ma bucur ca v-ati gasit, inseamna ca e bun si topicul meu la ceva (glumesc). Andreea, am bagat la cutiutza informatiile tale si inca ceva in plus - am de gand sa vizitez san Francisco (oricum era pe lista) si Santa Barbara. Cipcip, de ce nu-ti place Lisboa ?
Maria
cipcipcip spune:
Nu-mi place Portugalia in general, nu numai Lisboa. E vorba de sistem si de cultura, nu-mi place ptr ca sint nepunctuali, neseriosi,neprofesionali, lasa-ma-sa-te las, superiori cu est-europenii (dar nu-si vad mizeria din curtea proprie), totul e in constructie si darapanat tot timpul, dureaza cu lunile cind fac ceva, masinile parcate pe trotuare si peste tot, traficul timpit (mie mi-e frica sa conduc aici), cresele scumpe si nasoale, viata stresanta, birocratie cit cuprinde, saracie. Dar astea pe tine ca turist n-o sa te afecteze, deci stai linistita. Pina una alta eu (inca) mai sper sa ne mutam intr-o tara civilizata (eu am stat 10 ani in Suedia si ala e punctul meu de referinta in descrierea de mai sus ).
cipcipcip spune:
Maaaama, ce le-am facut, acu mi-am citit postarea, praf i-am facut. Dar tu m-ai intrebat . OK, are si Lisabona un charm anume, dar eu nu vreau sa-l vad pentru ca sint prea frustrata in momentul de fata