La France (45)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna dimineata, dragele mele, n-am mai trecut de mult pe aici, v-a fost dor de mine?
Am fost bolnava, nici acum nu mi-e bine (de altfel diseara am rdv la dr.), alte vesti nu prea am, si desi am fost tot timpul cu ochii pe voi, a fost tot timpul pe fuga, deci nema timp sa raspund...
... de aceea urez sarbatoritelor multi ani fericiti, tarziu, dar din inima (Corina, Mara...), ani multi si o casnicie frumoasa Mariei si sotului ei.... Nu mai tin minte acum, dar va pup pe toate.

Anunt:
Asociatia de prietenie franco-romana "Nice - Timisoara" va invita sa participati la Super Loto-ul de Craciun organizat duminica 4 decembrie intre 14.30 - 18.30 la Hotel Novotel Cap 3000 (Saint Laurent du Var).
Aceasta actiune este realizata in favoarea populatiilor din zonele sinistrate din Regiunea Timis si a Spitalului Municipal din Timisoara.
Acum, eu nu-s banateanca, dar am cunoscut un om minunat, Dl. Jean Parigi, care nu e la prima actiune in judetul Timis, si in care am incredere ca are doar intentii bune pe care are puterea (relatiile) sa le concretizeze. De aceea eu voi fi acolo duminica, nu neaparat pentru a participa financiar (cu banii stransi se vor cumpara cereale pentru insamantarile viitoare), ci pentru a petrece cateva ore in compania unor persoane care iubesc Romania si fac ceva pentru cei napastuiti.
Asa ca, cine e prin preajma si are placerea, poate ne vedem acolo...
Fetele de aici, care cititi mesajul, dar ma gandesc si la Maria, la Cait, poate puteti sa veniti si voi...
Gata, am zis-o.

Acum, mesaj pentru cine se pricepe (Otilia, sotul tau?)
Anca vrea chitara de Craciun.
A mea, adusa din Romanica, aflu ca e chitara folk (fi'nca are corzi din metal). Mai aflu ca chitara clasica are corzi din nylon. Am incercat duminica la cumnatu', care are vreo 5-6, dar toate pentru stangaci, si e fantastica diferenta (mult mai usor de cantat, nu dor degetele). Anca a "gadilat" si ea un pic, si a fost incantata (facand diferenta cu chitara mea de acasa).
Acum, intrebare intrebatoare: ce dimensiune? Pe internet vad ca exista chitara "la jum'ate", pentru cei mici. Apoi, 3/4, pentru copii intre 9-11 ani, apoi 4/4 pentru adulti.
Anca are 11 ani si jumatate, pe format mai degraba mic. Sa-i luam una 4/4 (pentru adulti), stiind ca in cativa ani o sa creasca, sau la una mai mica i-ar fi mai usor sa cante, urmand ca peste 2-3 ani (daca-o mai fi tot asa incantata) sa o schimbam cu una mai mare?

Merci de sugestii
O zi placuta.

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Spic de grau, io o sa ridic o manuta virtuala deoarece practic nu am cum sa raspund la anuntul tau dar teoretic ma inscriu pe lista pt. mai tarziu. Si io si sotul programatori C#, el cu experienta de 2 ani programare C# si Sql. Intre timp ne-am inscris in teza si n-am mai activat pe nicaieri desi teza mea este in C#. Mi-e ciuda de mor ca n-am gasit de facut decat niste ore de programare sub Linux si de gestiunea documentelor.
Da' parca acum mi-ai mai ridicat moralul. Poate si peste un an jumate mai ai vreo oferta
Cu filmul n-am avut nici un succes deoarece mergem in grup si s-a hotarat ca e cam maricel pretul .

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Lu, motanul meu zice sa iti iei Ancai chitara pt adulti, ea va creste repede de-acum. Are si el niste referinte muzicale de copil, a facut pian, acu baterie.... deci are cam 15-18 ani de muzica in spate si fratele lui e cu chitara.... tot de atita timp.

fetelor, nu mai merge telerabais pe liniile degrupate free??????

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Lu, scuze pentru raspunsul intirziat, eu acum am terminat ziua (chipurile).

L-am intrebat pe sotul meu despre chitara Ancai.
A zis cam asa:
1. Pentru ce vrea chitara? Daca vrea sa invete, cu cine o sa invete? Caci daca o inscrii la o scoala de muzica sau un conservator, acolo ii pot spune mai precis de ce fel de chitara de studii are nevoie, in plus o pot ghida spre un magazin unde poate avea reduceri frumusele (preturi speciale pentru scoli de muzica). Dar daca vrea doar asa, in decoratie pe perete, orice chitara merge.
2. El a zis ca mai degraba ai putea sa-i iei o chitara 3/4 (guitare d'etude) pe care peste citiva ani s-o schimbi, in functie de pasiunea ei, cu alta marime "adulta".
3. Intr-adevar, cica e mai bine o chitara cu corzi de nylon (sau chitara clasica), suna mai bine...

Si noi i-am luam Adelitei o chitara micuta, e frumoasa foc... Are si flaut, si xylophon, si tamburina, maracasuri... a vorbit la un magazin de muzica si de o vioara (la pret special de scoala de muzica ;)) si vrea sa-i ia si pian... Fetita-orchestra, ce mai!!! Dar cica nu vrea sa devina artista, ar fi mai bine doctorita!!! Dar la anu' sigur o inscriu la o scoala de dans (e ceva, daca ati vedea-o ce show-uri da pe aici... are si microfon cu aplauze, tot tacimu', ce mai!)

PS: am uitat sa-ti spun ca pe la 12 ani cind m-am inscris eu la Scoala de Arta sectia chitara clasica mi-au cerut o chitara de adulti, 4/4... Cel mai bine e sa intrebi profesorul (sau scoala) cu care va studia.

Gata, va las ca incepe "cine vrea sa cistige milioane", si fac parte din cei care ar vrea...

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Chato nu mai merge telerabais-u de multtttttttttttt!
(voir 2 saptamini si mai bine)!!!
Eu m-am gindit sa ma abonez la skype , vorbesti cu 10€ 10 ore pe fix in rominia ,am incarcat programul dar nu si creditul caci mai am inca pe cartela de la france telecom ceva banuti ,cind o termin de tot ma gindesc sa icarc creditul de la skype ,voi ce ziceti merita?
A mai vorbit cineva cu skype de pe calculator pe telefon fix?
Cum merge?

Aura&Luca,3 ani jumate trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

offf, aurelia, ma oftic si mai tare!Multumesc!
Nu am nici un chef sa sun cu plata anticipata :(

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Midineata,
Auras, Otilia saru'mainile Merg pe mana voastra si nu-i mai cocolosesc. Aseara am fost la Botanic, dar am uitat de pamant, varsta, deh... O fi prea tarziu sa mai plantez cativa?
Lulu, sanatate multa Intreb ocupatul familiei ce program are duminica si in functie de te-anunt.
Si-acum, in alta ordine de idei, s-a uitat cineva aseara la stiri? Eu am prins o frantura de "veste buna" referitoare la obtinerea nationalitatii in 4 (patru) ani Infirmati, va rooog
Mai trec eu pe-aci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Maria,
eu nu pot sa infirm, dar nici sa-ti confirm, insa sotulmeu mi-a povestit ceva de chestia asta-a citit el "nu stiu unde".......daca e sa merg pe firul logicii: ori pe yahoo, ori intr-un ziar.

ana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Maria iti confirm eu, mare adepta a stirilor pe toate canalele.Noiel reguli:pt casatorie se trece de pe 2 ani la 4 ani asa k cine are 2 ani sa se grabeask sa-si epuna actele(cred k Sibylle era in acest caz), pentru regrupement familial iti cere k strainul sa fie de cel putin 2 ani in Franta in comparatie cu un an pana acum si ultima masuna control mai mare pentru casatoriile francezilor facute in afara tarii..
E drept unele vesti sunt cam proaste dar asta e..sunt sunt rea dar anumite categorii aterizau prea usor aici si nu unul si cate 5 o data.
Lu merci de invitatie, sa vedem programul pt k noi vroiam sa ne ducem la solon d'habitat la Avignon dar sa vedem.
Chatonel tu ai intrebat dak mai merge telerabais pe liniile degrupate free;cred k Aurelia ti-a raspuns k nu mai au tarif local ceea ce difera un pic de intrebarea ta din cate am inteles eu.Dia zicea k, chiar dak esti degrupata merge sa accesezi, asta knd va reveni la tarif local.
Aurelia eu am utilizat skype pe calculator si uneori se auzea bine alteori deloc asa k nu stiu dak se merita sa dai 10 euro.poti face o incercare si apoi vezi, poate depinde de la caz la caz.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Maria I

s-a uitat cineva aseara la stiri? Eu am prins o frantura de "veste buna" referitoare la obtinerea nationalitatii in 4 (patru) ani Infirmati, va rooog

Am dat o cautare cu Google actualitati si uite ce-am gasit:

http://www.fratmat.net/content/detail.php?cid=pSi4Ha8d00m

LA FRANCE SE BARRICADE

REGROUPEMENT FAMILIAL, MARIAGES, ÉTUDIANTS ÉTRANGERS

Les récentes vagues de violences en France ont amené le gouvernement à envisager de nouvelles mesures.

Le Premier ministre français, Dominique de Villepin, a annoncé un net durcissement du contrôle de l’immigration en France. Consécutif à la vague de violences survenues il y a 15 jours et qui ont fait de nombreux dégâts aussi bien dans la banlieue parisienne que dans certaines localités de l’intérieur du pays, ce resserrement porte sur les mariages à l’étranger, l’accueil des étudiants étrangers et le regroupement familial.

Matignon a, en effet, annoncé que le gouvernement renforcerait le contrôle des mariages à l’étranger (34.000 en 2004 hors Union européenne) et de l’accueil des étudiants étrangers.

C’est pourquoi, le délai à l’issue duquel un étranger qui a fait un mariage avec un Français peut demander la nationalité passe de deux à quatre ans si le couple réside en France. Ce même délai passe de trois à cinq ans si le couple ne réside pas en France.

Sorry ca n-am putut sa infirm. Am auzit si eu aseara la actualitati. Am gasit cam o suta de articole care vorbesc despre asta.

O zi buna!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput