La France (45)
Raspunsuri - Pagina 10
Otilia spune:
Uite alt articol si mai explicit:
http://www.boursier.com/vals/all/feed.asp?id=7429
Les mariages et les étudiants étrangers sous contrôle
Le gouvernement français a donc décidé d'agir par la loi pour soumettre à vérification préalable et non plus postérieure le contrat conclu entre les deux conjoints.
Les autorités ont aussi allongé le délai à l'issue duquel un étranger qui a fait un mariage avec un Français peut demander la nationalité. Ce délai était aujourd'hui de deux ans s'il résidait en France. Il passe à quatre ans. Il était de trois ans si le couple ne résidait pas en France. Il passe à cinq ans.
Désormais le parquet de Nantes, qui traite de ces questions, pourra agir en amont et s'opposer à un mariage à l'étranger si l'audition des futurs conjoints par le consul a révélé des éléments de doute.
La mécanique de la transcription de l'acte de mariage qui était automatique au bout de six mois deviendra elle aussi plus rigoureuse.
Plus généralement, le gouvernement français veut exercer un contrôle accru sur les actes d'état civil rédigés à l'étranger, dont certains sont parfois frauduleux.
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
cait spune:
Se va aproba pana in iunie 2006 cel tarziu..asa am inteles eu.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
lu.more spune:
Buna, fetelor,
Chatonel si Otilia, multumesc pentru sugestii.
Otilia, scoala de muzica sau conservatorul ies din calcul, fiindca fii-mea nu e sortita sa ajunga vreo vedeta. Nici nu vrea, de altfel. Deci chitara i-am lua-o pentru ca si-o doreste, si-mi amintesc cum mi-am dorit eu cand aveam varsta ei, cum tata mi-a cumparat-o, cum am primit-o cu lacrimi in ochi, cum am buchisit singura acordurile dintr-o metoda de chitara... si cum incalzeam serile cu cantece ale cenaclului flacara mai tarziu, cand eram pe la liceu. Deci se poate si fara scoala si profesor, daca e sa fie doar pentru placere. Profesor o sa-i fiu eu, intr-un fel, care mai misc inca degetele repejor, desi nu adesea, si am oaresce notiuni de teorie muzicala (eu cica eram sortita sa ajung 'fo vedeta, am facut cativa ani de percutie, i mi se prezicea un viitor luminos, dar nu m-a lasat mama sa merg mai departe. Acum, cum zice William, as fi cantat in orhestra simfonica de la Mocano... ca trebuia sa fim tot impreuna...).
Am vazut ca pe Ebay gasesti la toate preturile, deci o sa luam una de acolo. Nu ne trebuie cine stie ce chestie pro, doar sa zgrangane o jumatate de ora pe zi (mai bine decat sa se zgaiasca la TV), ca si asa-si face basici la degete incercand sa cante gama Do major la a mea, cu corzi de metal. Macar sa-i fie oleaca mai usor. Deci tot nu stiu daca-i iau una mai mare sau una mai mica, eu inclin pentru formatul adult, cum zice Chatonel, pentru ca intr-un an si ceva o sa-i fie tocmai buna si oricum nu suntem obligati sa obtinem ceva performante pana atunci.Mai vedem, merci de sugestii.
Fetelor, mi-e teama sa nu fi dat de naiba. Ies de la ecograf. Stiti ca eu nu mai am decat ovarul si trompa stanga, si vreo treime din uter. In dreapta, au scos tot. Doctorul ma intreaba adineauri "sunteti sigura ca vi s-a scos ovarul drept?!?" Mi-a cazut tavanul in cap. Cica vede o formatiune (...) de 2/3 cm, care nu e lichid, nu e gaz, e tesut. El putea sa jure ca e un ovar care... nu e legat de nimic. Nu e nici lipit de uter, nici de vreu intestin, nici de vezica urinara... "pluteste" in abdomen, in partea dreapta. Si doare la atingereeeee!!!! Ca urmre trebuie sa merg la gineco, sa-mi fac o celioscopie (daca am retinut bine numele), o analiza mai indeaproape cu o camera introdusa, si prelevare de tesut pentru analiza. Bonjour la nouvelle.
Mi-e teama de mor (a se citi de moarte) am moralul zero si imi ocup timpul cu prostii, ca sa nu ma gandesc, ca bineinteles ma gandesc la ce-i mai rau.
Ginecologul, il vad maine seara. Pana atunci, sper sa nu fac vreo criza de inima, nervi, lacrimi si alte alea.
Asa ca nu pot sa va spun decat: aveti grija de voi, fetelor, ca nu-i de joaca!
Pentru duminica, Maria, Cait, daca ati putea fi prezente, mi-ar face mare placere.
O dupa amiaza placuta!
Va pup
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
anka-maria spune:
lu.more, cred ca este vorba de o coelioscopie.
"COELIOSCOPIE
Définition
Il s'agit d'une voie d'abord chirurgicale, c'est à dire une technique opératoire pour accéder à un site anatomique. On peut accéder au même site par d'autres voies : laparotomie, quand on ouvre le ventre, ou la voie vaginale, en passant par les voies naturelles par exemple.
Comment procède le chirurgien ?
Sous anesthésie générale, l'abdomen est gonflé par un gaz (création d'un pneumopéritoine), le CO2, à l'aide d'une aiguille introduite en général par l'ombilic mais d'autres sites sont utilisables. Un trocart, un tube creux, de 10 mm est introduit à travers l'ombilic. on s'en sert pour glisser un instrument composé d'une fibre optique. Une caméra vidéo capte les images de l'intérieur qu'une source de lumière froide éclaire.
Le chirurgien regarde sur un moniteur vidéo son champ opératoire, et non pas directement la patiente.
"
Cam asta e coelioscopia si am vrut sa te linistesc ca se efectueaza sub anestezie si pleci acasa chiar de a doua zi.
Cam asta ma asteapta si pe mine din cauza endometriozei si din ce am citit eu este o interventie fara nici un risc, in scop de prelevare de tesut.
Deci interventia in sine nu trebuie sa te sperie.
Mult curaj si bafta sa-ti revii repede.
just me
lu.more spune:
oh, Anka, esti o draguta, nu interventia in sine ma sperie pe mine, ci ce as putea afla in urma ei...
Multumesc!
Dragii de noi
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
chatonel spune:
quote:
Originally posted by cait
Chatonel tu ai intrebat dak mai merge telerabais pe liniile degrupate free;
Cait
da, exact asta era intrebarea. Eu foloseam telerabais pe orice tarif, adica intre 2.8 centime si 12 cred ca a fost cel mai scump. Ei, ieri am incercat un numar nou - ca le-au schimbat iara- si robotul imi spune ca de pe reteaua pe care o folosesc nu am acces la acest numar. Si s-a intimplat si la coucoutel si la bonnesminutes.
Sa fi fost doar o problema de retea? Am sa mai incerc azi, sper sa mearga....
Toulouse, la ville rose
chatonel spune:
lu, operatia asta am facut-o si eu acum vreo 9 ani, pt un chist. In timp ce au bagat camera, au mai bagat si un alt tub si chistul l-au "aspirat". Avea 8cm lungime, era cit o sarcina mica. Nu tre sa te sperii dinainte, ca zona e propice la asa ceva.... si nu e neaparat canceros.
Toulouse, la ville rose
cait spune:
Chatonel parerea mea este k nu merge dar mai inceark poate se intampla miracole.mai ales k ti-a spus pe toti operatorii la fel.eu de asta am ramasa la wanadoo k stiam k nu trebuie sa te degrupezi.
Oricum inceark poate cine stie.
Imi dauc aminte k intr-un mesaj Dia_codat a spus k merge dar nu mai stiu dak incercase sau nu.
Cait
Mirunda spune:
Lu, intraba pe ginecolog daca nu ar fi mai bine sa te trimita la un scanner inainte, pentru a isi da seama mai bine despre ce e vorba. Asa, ca o idee, care nu ca i-ai da-o tu, dar e dreptul tau sa te lamuresti un pic in sensul de....stiti, si prietena x a avut asa ceva, oaaaaaare nu s-ar putea face un scanner inainte? daca zice ca nu, nu te zbuciuma, te rog, fii optimista, noi facem de cateva ori sapt coelioscopies din astea, de diagnostic, si de CELE MAI MULTE ORI, cam in 90% din cazuri, nu e nimic rau, ci numai chisturi sau chestii inofensive. Sa dea Dumnezeu sa fie si la tine asa...Sti care e principiul meu, cand se intampla sa ma cuprinda vreo frica din asta, groaznica? mai bine sa nu imi fac ganduri negre, ca daca E sa fie, tot sa am timp pe urma...Eu zic sa incerci sa iti pastrezi optimismul si calmul, stiu ca e greu, dar eu, zau, cred ca nu ai de ce...
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!