La France (45)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Originally posted by Mik
Mi s-a pus o intrebare si nu am putut raspunde, asa ca v-o pun voua : cartea de sejur de 10 ani se da din oficiu sau trebuie facuta o cerere undeva, cuiva ?
Mik.

Cred ca se completeaza cerere (dosar-tip)la Prefectura in localitatile care au asa ceva, la sub-prefectura in cele care nu au prefectura, sau la primarie in celelalte localitati (orase sau sate).

Sint surprinsa sa aflu ca tie ti-a fost data din oficiu, cred ca trebuie macar semnata o cerere acolo la oficialitati, nu imi imaginez ca ar putea veni automat prin posta.
Eu am primit carte de rezident pe zece ani in 1998 si imi amintesc ca a fost usor (era in baza casatoriei cu un francez) dar tot a trebuit sa fac niste drumuri la prefectura + vizita medicala OMI + doua luni de asteptare.

------------------------
M-am intors cu fata spre Dzeu si EL ma astepta zimbind!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Dragele mele,

pentru fetele din Paris, un anunt poate interesant;imi pare rau ca nu vom fi si noi acolo, ca tare bine ne-ar fi parut...

Le samedi 10 décembre 2005 à 15h30 dans l’église Saint Augustin, Paris 8°

la Métropole Orthodoxe Roumaine, avec le soutien de la Paroisse catholique romaine « Saint Augustin »,

organise un concert extraordinaire de « Musique sacrée d’Orient et d’Occident », avec la participation de solistes et d’ensembles instrumentaux et vocaux de prestige.

Tous les fonds collectés lors du concert seront intégralement versés au bénéfice des sinistrés de dernières inondations en Roumanie.

Nous vous attendons nombreux et nous vous remercions de faire connaître cette manifestations autour de vous !

Va pupic,

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Merci, Mihaela.
Cartea de sejur de 10 ani am avut-o in 95 si depusesem actele pentru o carte de sejur "normala" de 1 an. Drumul la OMI il facusem cind am luat statutul de salariat, cu 1 an in urma. Si nu era prin casatorie.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

Dragele mele,

pentru fetele din Paris, un anunt poate interesant;imi pare rau ca nu vom fi si noi acolo, ca tare bine ne-ar fi parut...

Le samedi 10 décembre 2005 à 15h30 dans l’église Saint Augustin, Paris 8°

la Métropole Orthodoxe Roumaine, avec le soutien de la Paroisse catholique romaine « Saint Augustin »,

organise un concert extraordinaire de « Musique sacrée d’Orient et d’Occident », avec la participation de solistes et d’ensembles instrumentaux et vocaux de prestige.

Tous les fonds collectés lors du concert seront intégralement versés au bénéfice des sinistrés de dernières inondations en Roumanie.

Nous vous attendons nombreux et nous vous remercions de faire connaître cette manifestations autour de vous !

Va pupic,

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Multumesc mult Mirunda! O sa le trimit pe mail anuntul asta colegilor mei francezi. Noi avem biroul vis-a-vis de Biserica, asa ca cunosc drumul .

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

Freia si toata trambaleala de la aeroport la gara si luat trenul ca sa vii la Rennes te costa mai putin decit daca ai fi luat avionul pina la Rennes?
S-au tu iei TGV-ul pina la St Briuc???
Asta te intreb pentru ca varamea cind a venit ultima data la mine a venit in avion de la Paris la Rennes si a fost tare practic a ajuns in mai putin de o ora si jumatate la Rennes plus ca nu s-a mai ocupat de bagaje...........

Aura&Luca,3 ani jumate trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

TGV-ul pt Alex si pt mine cu locri pt amandoua dus din Montparnase pana la Rennes si intors de la Rennes pana in Aeroport a fost 125 de euro. avionul era mai scum ca platesc pt Alex 33% din bilet de avion. Daca as fi mers cu masina de la Paris pana in acasa era moca dar drumul il fac in 7 ore si am fi fost doar noi doua in masina si mie sa nu ma ia somnu si pe alex tre sa o tina cineva de mana cand merge cu masina si nu pot sa o pun pe scaunul din fatza... cred ca e interzis in Frantza chestia asta.

asa, in tren are loc de alergat de la Rennes pana acasa e moca drumul ca luam masina de la servici. oricum e un drum obositor pt mine. sper sa fie cooperanta Alex.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

OK Freia am inteles!!!
Pentru intrebarea cu cartea de sejour de 10 ani :
Da si mie mi s-a dat automat.
Dupa expirarea recipisei de 3 luni imediat dupa casatorie mi-au mai dat inca una de trei luni ,apoi mi-au dat una de 7 luni aplicata pe pasaport iar cind si aceasta a expirat mi-au trimis-o pe cea de 10 ani prin posta acasa ,asta se intimpla in 2002.
Elena tu ce faci pe unde te mai preumbli?
MIHIASIRO i-mi imaginez ce-a fost in sufletul tau ascultind colindele si cintecele patriotice ,i-mi aduce aminte de 2003 cind am primit si noi aici un grup de cintareti din Braila si au cintat intr-o seara la noi la biserica din comuna ,i-mi aduc si acum aminte cum ascultam :"Noi sintem romini" si-mi curgeau lacrimile pe obraz de se intrebau cei de linga noi (francezi) ce mi s-o fi intimplat de pling!
Rasuna biserica de vocile lor si mi se parea atit de straniu sa vad acolo pe podium oamenii aceia imbracati in costume nationale rominesti cintind de rasunau peretii in limba mea natala!!
Mine incep un nou stage la "Secours Catolique" si am emotii,de fiecare data cind merg intr-un loc de stage nou ma framint si am emotii ca un copil nu stiu de ce!
Aura&Luca,3 ani jumate trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

MIHIASIRO i-mi imaginez ce-a fost in sufletul tau ascultind colindele si cintecele patriotice ,i-mi aduce aminte de 2003 cind am primit si noi aici un grup de cintareti din Braila si au cintat intr-o seara la noi la biserica din comuna ,i-mi aduc si acum aminte cum ascultam :"Noi sintem romini" si-mi curgeau lacrimile pe obraz de se intrebau cei de linga noi (francezi) ce mi s-o fi intimplat de pling!
Rasuna biserica de vocile lor si mi se parea atit de straniu sa vad acolo pe podium oamenii aceia imbracati in costume nationale rominesti cintind de rasunau peretii in limba mea natala!!

Da, cam asta e problema, cu lacrimile...pentru ca sint de bucurie...iar noi ne-am pierdut obisnuinta de a mai fi fericiti asa cum numai sufletul ne poate face.

Cei de azi au vindut la sfirsitul slujbei un set de trei CDuri pentru un pret total de 15 euros(deci nici nu e scump). Le-am ascultat pe toate trei azi dupa amiaza si am regasit in ele multe din cintecele patriotice pe care le descoperisem cu Cenaclul Flacara.

Pentru 8 noiembrie cind e hramul bisericii, un preot din Timisoara a fost invitat, a adus o cruce din lemn sculptata care va fi depusa la mormintul lui Enescu. Au fost la cimitirul Pere Lachaise cu ea, unde au facut o slujba de pomenire si unde au cintat cintece patriotice (si imnul ro). Un motiv in plus sa nu merg, nu sint in stare in public sa cint fara lacrimi genul asta de cintece (desi acasa vecinii mei cred ca au invatat tot repertoriul nostru national ;-p)

Astazi au avut ca invitati si un preot maramuresean, care a participat la slujba alaturi de preotii de fiecare zi ai bisericii.

Au adus si bradul (vreo 5m inaltime) si il vor impodobi pentru duminica viitoare (cind e serbarea pomului pentru copii ! - AVIZ CELOR CARE AU COPII, CHIAR DACA NU VIN IN MOD OBISNUIT LA BISERICA, SINT BINEVENITI, la ora 14, duminica 11 decembrie, 9bis rue Jean de Beauvais, Paris 5e).
Am vazut anul trecut bradul, au niste obiecte de decorat foarte simpatice, niste Mosi Craciuni pe post de globuri, ceva haios, era un brad superb (imi imaginez ca anul acesta va fi la fel, abia astept sa il vad !).
Mirosul de brad se simtea deja astazi !

va urez o saptamina buna si...
spor in post in continuare (e dezlegare la peste toata saptamina asta, cu exceptia zilei de joi 8 dec)

Nu uitati, marti vine Mos Nicolae !
(cind eram mici gaseam bani sau ciocolata in cizme)

------------------------
M-am intors cu fata spre Dzeu si EL ma astepta zimbind!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

iata fetele cateva pozici din weekendul trecut cand mi-am facut de cap singurica la mare la soare!!! da, e weekendul ala cand a nins in paris!!!

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna,

Fetelor am nevoie de niste informatii destul de urgente.
Ati fost careva cu wizzair? Cum e? Care puteti sa imi dati detalii?

Tocmai am aflat ca trebuie sa merg in tara intre 9 si 21 ianuarie sa dau concurs pe postul de lector. Si cum trebie sa stau cit mai putin posibil (imi las fetele aici singurele cu taticul) nu m-as mai duce cu autocarul. Zborul cel mai convenabil mi se pare cu wizzair.

Cum trebuie sa merg la Timisoara, imi e mai aproape Budapesta decit Bucurestiul. Dar nu am mai fost niciodata pina in Budapesta. Stiu ca exista autocare care te iau de la aeroport. Ati fost careva pe traseul asta??
Astept cit mai rapid opiniile voastre si eventual si alte variante.

Merci,

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

quote:
Originally posted by pisik 4ever

iata fetele cateva pozici din weekendul trecut cand mi-am facut de cap singurica la mare la soare!!! da, e weekendul ala cand a nins in paris!!!

Ne faci ciuda, pisiko?! Vazut poze! Am vazut ca ti-ai pozat si suratele (photo 33 et 36). Super! Pe mine n-ai vrut sa ma iei... V-ati facut bine?

Fetelor, eu am fost azi la tribunal sa-mi iau lista cu docomentele pentru nationalitate. Acu' intrebare la cunoascatoare. Imi cer traduceri dupa cazier si cerfeticat de nastere... Daca traduc cazierul in Ro, mi-l recunosc? sau e musai sa trec prin traducator autorizat (lista cu nume am) sau prin consulat?! Traducerea din Ro poate fi recunoscuta/ vizata de consulat?

Si cu certificatul de nastere. Eu am din ala nou (e retranscris) in 3 limbi, stiti voi, ala pe bleu... mai e nevoie de traducere?!

Merci ca ma luminati!

A, si ca vorbeati de cartea de 10 ani. Eu mi-am renouvelat titlul de sejour a treia oara. Nimic deosebit fata de datile anterioare. Numai ca mi-au cerut poze alb-negru si m-a pus sa semnez intr-un chenar si sa nu depaseasca marginile... Acum nu stiu daca va fi tot de 1 an sau de 10... va spun cand m-or chema. Deocamdata am fost la prelungire de recipisa, ca expirase si ei nu se misca. Mi-a prelungit-o pana in februarie. Cum se zice la noi: "lungeste, Doamne, zilele omului!"

Va pupacim!

si Miron Radu (06 oct. 2004)

Frantzujii

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput