La France (45)
Raspunsuri - Pagina 14
pisik 4ever spune:
lorena, nu puteam mai sa rezist in fata pisicoaselor astora!!! cel mai grav a fost ca am avut soare, chiar daca cu dinti cand aici era ninsoarea!!!!!
ne-am facut bine cu raceala, azi am suspectat-o pe bursuca de febra ca toata ziua ca era fierbinte si bleaga rau, dar nu mi-a facut febra.
certif de nastere: eu l-am avut pe ala vechi, am fost nevoita sa-l traduc, dar cu cazierul stai linistita ca l-am tradus in ro si l-au primit. banuiesc ca daca au primit traducerea legalizata la un notar din ro a unui act, asa o fi si cu certiful de nastere, in caz ca trebuie sa-l traduci.
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
Mirunda spune:
Fetelor, ajutor, sper ca nu dormiti!!! Cum naiba traduceti voi "pour ceux qui ne vont pas dans leur famille petites agapes festives" ????????
Ca vont vine de la aller, si nu imi rimeaza deloc aici bine
Merci si pupic!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Fetelor, ajutor, sper ca nu dormiti!!! Cum naiba traduceti voi "pour ceux qui ne vont pas dans leur famille petites agapes festives" ????????
Ca vont vine de la aller, si nu imi rimeaza deloc aici bine
Merci si pupic!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
ie ciudat ce ne ceri tu sa traducem, Mirunda. La prima privire, ar suna asa "pentru cei care nu merg in familia lor (si aci as pune o virgula, desi nu e, ca sa se inteleaga ceva), mici petreceri festive"
nu cumva va organizeaza pe la spital ceva, pentru cei care nu merg in familie de sarbatori? ca numai asta imi vine-n cap ....
Toulouse, la ville rose
cait spune:
Si mie tot asta imi vine in cap dar agapes am auzit o data la biserica cand se faceau pomeni au zis k se numesc agapes..asa k imi imaginez k depinde de context.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
lu.more spune:
Si io tot ca Chatonel as zice, tot cu virgula de rigoare.
Sau mai am o idee: dac-a fost scris la calculator, poate e "erreur de frappe": "pour ceux qui ne font pas dans leur famille petites agapes". Cum F nu e departe de V...
Sanatatea mea face bine. Nu mai am dureri. Nimic sigur deocamdata. Pe 29 decembrie fac un scanner, pour en savoir plus.
Mirunda, aveai dreptate cu scannerul ...
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Cum naiba traduceti voi "pour ceux qui ne vont pas dans leur famille petites agapes festives" ????????
[paranteza : Cum vrei sa iti iasa traducerea :-)daca pui alaturi "agapes" (termen bisericesc pentru "masa", adica mincare servita) si "naiba" ?]
Da, asa cum ti-au spus si celelalte fete : pentru cei care nu se duc in familie (deci ramin prezenti, ori la spital - ca acolo lucrezi tu ; ori la fata locului - adica disponibili sa vina la biserica, daca la asta se refera fraza ta), se va organiza o masa festiva ("agapes" denota in inteles si notiunea de fraternitate si "partage", comuniune... notiuni specifice atmosferei de la sarbatorile de iarna ; chiar daca e termen de plural se refera la o singura masa).
------------------------
M-am intors cu fata spre Dzeu si EL ma astepta zimbind!
Mirunda spune:
quote:
Originally posted by mihiasiro
[quote]Originally posted by Mirunda
Cum naiba traduceti voi "pour ceux qui ne vont pas dans leur famille petites agapes festives" ????????
[paranteza : Cum vrei sa iti iasa traducerea :-)daca pui alaturi "agapes" (termen bisericesc pentru "masa", adica mincare servita) si "naiba" ?]
Mihaela, ai dreptate, mea culpa...de asta cred ca nu mi-a iesit :-))
Merci fetelor, ma gandeam ca am lipsit eu de la lectia asta de franceza :-)), m-ati linistit!
Era o fraza din nus' ce invitatie de la Biserica Ortodoxa din Nantes, unde mergem noi, secretara ma rugase sa i-o traduc, si cam aceleasi expicatii le-am avut si eu...MERCI!!
Va pupic, si am uitat : Mihaela, zbor placut cu Blue Air! Cand pleci? Nu cumva pe 22? Daca da, atunci vom fi tovarase de suferinta..caci asta e zborul pentru mine, noroc ca Mara nu e de aceeasi parere, macar ea se bucura!
Pupici,
Mirunda
frunzaverde2 spune:
Mirunda,
nu plec pe 22, dar pe mine nu zborul ma sperie ci sejurul care va urma (ideea de a ma regasi in Ro e pentru mine ceva de groaza : schimbat bani, mers la tara, circulat cu trenul, vizitele la oameni pe care ii vad o data la citiva ani, accentul meu de strain cind vorbesc ro, vorbitul tare al localnicilor, atitudinea vinzatorilor, notele de plata rotunjite, pazit geanta din mina, frigul, mersul prin zapada sau prin noroi... mai spun ?
mai bine ma gindesc la bucuria de a-mi revedea familia, de a spera sa maninc sorici proaspat, de a intilni copiii verisorilor, pe care ii cunosc mai mult din poze...)
drum bun si voua si Craciun fericit !
------------------------
M-am intors cu fata spre Dzeu si EL ma astepta zimbind!
liliprejbeanu spune:
Salut
Ati testat tirajul de foto numerice pe net?
Dati-mi si mie un site care merge si nu trage in teapa consumatorul.
merci
Liliana 22fix
spic de grau spune:
Lili imi intreb sotul unde le scoatem noi si iti spun. Stiu ca noi scoatem cate 500 de fiecare data, si ne aliem cu alti 2-3 amici; in felul asta iese f ieftin: 4centime cred poza. Si sunt simpatice.
Revin cu detalii.
Mihaela (Mihiasiro), ma bucur ca reusesti sa ajungi prin RO sa ii vezi pe cei dragi. Imi pare rau ca eu nu pot. Inca nu am reusit sa ne aranjam in noua casa. Bricolam in fiecare zi( pana la ora 20:00 evident - mai putin duminica).Dar cand terminam vom sarbatori.
Drum bun! si pupici!! Sper sa ajungem duminica la biserica.
Pupicei la toate fetele!
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT