Retzeta galuste pt supa, va rooog!

Retzeta galuste pt supa, va rooog! | Autor: inaioana

Link direct la acest mesaj

Am cautat pe aici de mi-a venit rau si n-am gasit o retzeta de galuste de gris pentru supa. Stiam eu asa in mare cum se fac dar nu mi-au iesit de cateva ori si am renuntzat. Totusi imi plac foarte mult, mi-e pofta rau si mi-as dori sa aflu o reteta infailibila!
Daca se poate repede..ca am pus carnea la fiert Fie-va mila de poftele unei biete femei gravide...

Mersi mult de tot


Ioana 14 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ioana, nici mie nu-mi prea ies, dar nici nu ma prea omor cu ele (prefer taiteii de casa pe care ii prepara matusa-mea) Dar pentru ca te cunosc, am cautat si am gasit o reteta. Ulterior mi-am dat seama ca asa le face si mama mea. Cand imi trebuie o reteta dau rapid un telefon.

Uite-te aici:


http://www.reclamaaaa/forum/lofiversion/index.php/t8225.html

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Buna Ioana!

Eu le fac fara gres asa (dupa cativa ani de experimente desigur acum le fac de numa numa) : in fnctie de cantitatea de supa eu de obicei fac o supa mai maricica de vreo 4 l si pun 3 oua: se bat albusurile spuma bine bine de tot (eventual le poti face la mixer sa fii sigura) cu putina sare piper daca vrei, apoi se adauga incet galbenusurile se amesteca cu furculita usor de sus in jos si grisul ploaie la fel. Trebuie sa aiba consistenta aluatul dar nu foarte tare ca iti ies pietre. Si se adauga cu o lingurita sau lingura depinde cum le vrei de mari in supa care fierbe. Daca ti se oar tari cand le intepi cu furculita se adauga usor apa rece pe marginea cratiteti si se mai dau la fiert.
Sper sa fie de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Eu le fac ft. simplu: ou amestecat cu gris pana devine o pasta pe care o las 10 minute sa se intareasca. Apoi le pun la fiert in oala cu o lingurita(ca le vreau mici), nu se desfac.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Fetelor, multumesc muuult de tot!
Am facut deja amestecul si acuma strecor supa si voi face galustele. Ma intorc sa va spun cum mi-au iesit!
Pupici


Ioana 14 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Fetelor, mi-au iesit perfecte! Nu ma asteptam, serios!
Le-am facut cu albusul batut, le-am lasat la frigider vreo 15 min, apoi, dupa ce le-am fiert putin, am pus apa rece de doua ori si...sunt excelente. S-au fiert cat trebuie, nu sunt nici tari dar nici nu s-au raspandit prin supa...
Va pupicesc!


Ioana 14 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns esty spune:

fetelor stiti cumfac eu galustele am invatat din o reteta din revista practic...care stiti revistele practic in bucatarie....acolo scria asa si am incercat si nu au mai iesit niciodata tari am pus cate 3 linguri de gris la fiecare ou si apoi 1 lingura de ulei la toata compozitia si daca erau ouale mai mari mai puneam putin gris si le lasm putin sa stea si gata........le pui in supa si sunt super.

timmmy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

Fetelor eu fac uite asa galustele de gris:(portie de un ou)Bat spuma un albus dupa care adaug galbenusul si il bat si pe el bine.Pun o lingura de apa rece, bat iar bine, dupa care adaug grisul pana ajunge la consistenta aluatului de clatite.Se pun imediat in supa(nu trebuie sa stea deloc sa"se odihneasca", sfat de la bunica mea).Supa nu trebuie sa clocoteasca.dupa ce le-ai pus in supa le intorci de cateva ori dupa care poti da tare ochiul de la aragaz(daca vrei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

eu le fierb in apa cu vegeta nu in supa direct, pt ca se mai imprastie cate putin si nu-mi place. Asa ca dupa ce le fierb in apa, le strecor cu supiera si le pun in supa strecurata. E limpedeeeeee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Revin si eu cu o precizare. Galustile sint always tricky: prea putin gris ies sfarimicoase. Prea mult gris si ies gloante! Eu intii bat ouale intregi, 2 sau 3 depinde cita supa fac. Apoi pun grisul in ploaie si amestec cu furculitza pina iese cam ca o maioneza... eu stiu din ochi cum tre sa arate ca sa iasa galustile bune. dupa ce faci de doua trei ori inveti... apoi am o cana de apa rece alaturi de farfuria cu aluatul de galuste. Intr-adevar aluatul de galuste NU trebuie sa stea de aceea se prepara cind supa da in clocot. Deci, inmuiati lingurita in apa rece, luat aluat de galusca si puneti in supa clocotinda. Inmuiati din nou lingurita in apa rece, luati aluat, puneti in supa si tot asa. Inmuind lingurita in apa rece face ca galusca sa se desprinda imediat dupa lingurita cind o bagati in supa si nu mai ramin depuneri de gris pe lingurita decit f. putin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Ai mei sunt innebuniti dupa galusti si le fac destul de des ,fara sa mi se imprastie prin supa sau sa iasa pietroaie astfel ,2 oua batute bine ,cu 2,3 picaturi de ulei ,un praf de sare si piper ,un varf de lingurita bicarbonat ,2 ,3 picaturi lamaie si gris cam la ochi ,nu pot da o anumita cantitate ca nu am masurat niciodata si apoi le pun in supa ,cand clocoteste ,daca se imprastie cumva inseamna ca mai e nevoie de gris .Le dau in 2 ,3 clocote ,opresc focul si gata .Ies foarte pufoase .
Iustina

Mergi la inceput