Ce gatim azi - pentru pitici (3)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aime/aime.jpg)
aime spune:
Mina, uite ceva retete:
BUDINCA DE MERE
2 oua, 50 g zahar, 20 g unt, 30 g faina, 250 g mere rase.
Se curata cateva mere, da-le prin razatoare si presara putin zahar. Separat freaca 50 g zahar cu unt, adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele, la urma albusurile batute spuma. Se coace trei sferturi de ora intr-o forma unsa si presarata cu pesmet. Se serveste cu sirop de fructe.
BUDINCA DE OREZ PASAT CU BRANZA DE VACI
1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare.
Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de minute.
Gris cu lapte caramel
100 g apa, 12 g gris, 150 g lapte, 12 g zahar, 1 lingurita unt, 1 lingurita dulceata de visine
Se arde zaharul caramel, se stinge cu lapte amestecat cu apa. Cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se fierbe 10-15 min. Cand s-a racit pe jumatate, se amesteca cu untul si dulceata de visine.
Branza de vaci cu galbenus de ou
150 g branza de vaci proaspata, 1 galbenus de ou, 2 lingurite zahar, 2 lingurite unt, coaja de lamaie sau vanilie.
Se freaca spuma galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat branza de vaci. Se freaca pana se obtine o crema, in care se adauga untul frecat separat, vanilia si coaja de lamaie. Se serveste ca desert sau la masa de la ora 10 (asta cand dr ne va da voie la ou crud)
Sos de vanilie
1 galbenus, 250 g lapte, 20 g zahar, vanilie.
Se fierbe laptele cu vanilie. Separat se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu laptele clocotit si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase, avand grija sa amesteci mereu. Se serveste rece.
Piure de gutui cu biscuiti
1 gutuie; 2 linguri zahar; pesmet din 4-5 biscuiti ; o gutuie taiata cubulete, 2 lingurite de zahar si apa cat sa treaca peste cu 2-3 degete. Se fierbe pana gutuia devine foarte moale, apoi se paseaza foarte bine, se adauga 4-5 biscuiti pisati si cateva linguri din zeama in care a fiert gutuia.
Se serveste piureul ca atare,rece.Puteti oferi copilului si zeama in care a fiert gutuia.
Mere umplute
2 oua; 100ml lapte; 2-3 felii de paine; 2 linguri stafide; 150g zahar; pesmet si unt pentru tapetat
Merele se spala si li se decupeaza deasupra un capacel.Se scoate cotorul si se scobeste restul de miez,care se amesteca cu ouale,miezul de paine (inmuiat in lapte si stors),stafidele si putin zahar.Cu aceasta compozitie se umplu merele,care apoi se aseaza intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Se dau la cuptor,la foc potrivit,unde se lasa aproximativ 30 minute
...si cred ca mai am retete.
Pofta buna la pitici!
aime si Vladimir
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianafedorca/adrianafedorca.jpg)
adrianafedorca spune:
meniul de azi:
dimineata la 4 laptic 200 ml
la 9- 230 gr mar ras+para +biscuiti
la 13 - o sa-i fac pt prima data mamaliga cu pou putin unt branzica si putin smantana, sper sa-i placa ca altceva nu am ,
pe la 5 o sa -i dau cereale cu lapte sau fructe
la 8 baita si lapticul 250 ml si nani
pupici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110&whichpage=1 br / " target="_blank">Ajutati-o pe Alinutza sa vada
![](images/user_woman.png)
MadalinaP spune:
Buna fetelor!
Edis de vreo saptamana nu mai vrea eternul piure de legume cu carnita/peste/ficat/ou si vrea ea cu manuta ei. Voi mancaricile pe care le faceti cum le dati mixate sau bucatele? Eu nu prea stiu ce sa ii mai fac sa mance ea singura. Eu mai reusesc sa var cate o lingurita cand si cand ...
.
azi avem la meniu:
7.15 - trezirea tzitzi
9.30 - pepene galben, mar, banana, iaurt mixate si bagate la biberon
15 - 16 cand se trezeste - i-am facut placinta de spanac si musaca de dovlecei cu carnita de pui
18 - branzica pe paine si 120 ml lapte
21 - 180 ml cereale cu lapte si tzitzi
Noaptea tzitzi la cerere
Madalina si Edis
mina spune:
Salut
Madalina, eu de cand a inceput distractia cu mancatul singur ii dau cam dupa cum urmeaza:
dimineata: paine unsa cu unt, branza cu smantana, unt cu gem(mai rar ca nu ne place). Ieri i0am dat cu branza topita de aia pentru adulti, nu e ok insa a urlat ca nebunu ca vrea, ce era sa fac...
ii mai dau prajituri de casa taiate cubulete cat imbuca el o inghititura
pranz: legume bucatele cu pui (e singura carne pe care o papa bucatele).
O alta varianta e sa scoti din supa sau ciorba adultilor, daca se preteaza, legumele si carnita si sa i le dai asa bucatele. Matei le papa tare bine, sunt si foarte gustoase fierte acolo cu toatele
ca desert de regula ajungem la biscuiti sau prajituri de casa
seara: la fel ca dimineata
O smecherie ca sa il mai fac sa pape la lingurita mancare pasata in cantitati mai mari e aceea ca nu il mai pun in scaunu de masa la masa de seara ci ma plimb dupa el prin casa cu castronelul si lingurita si ii bag din cand in cand. Asa il fac sa pape o portie bunicica. Nu aplic totusi chestia asta prea des ca nu vreau sa se invete cu mancatul asa in joaca dezordonat.
Bafta, e o perioada minunata insa destul de stresanta pt mamici . Daca mai ai intrebari, iti "vand" cu placere ponturile.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aime/aime.jpg)
aime spune:
Vladut azi a papat: dimineata laptic, la 10- eternul iaurt cu cereale, dar pe care le adora, la pranz-out cu legume si o felie de chec, la 18.30-un copanel si un Danonino cu caise.
aime si Vladimir
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianafedorca/adrianafedorca.jpg)
adrianafedorca spune:
azi cezarica al meu a papat
la 4 dimineata laptic 175 ml
la 8,30 mar, para si biscuiti
la 13 piure de legume cu ou
la 17 iaurt cu cereale
la 20 laptic 250 ml
maine ii dau dimineata branzica cu mar
la pranz salau cu legume la cuptor
restul la fel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110&whichpage=1 br / " target="_blank">Ajutati-o pe Alinutza sa vada
mina spune:
Mai nou Matei serveste prima masa (bibe de lapte cu cereale) la 4-5 dimineata. Asadar, azi a papat:
4 dim: 300 ml lapte cu cereale de orez
10 : 200 g cereale de orez cu fructe
14: friptura de pui (pulpe) la cuptor cu piure de cartofi iar ca desert 2-3 biscuiti
18: papanasi cu smantana si gem de fructe asortat
22: 350 mil lapte cu cereale de orez
Azi plecam la bunici unde nu vom avea net asa ca va dorim tuturor sarbatori fericite si un an nou plin de impliniri!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
BDana spune:
dimi: mar cu banana si cu biscuite;
pranz: ciorba de legume cu perisoare din carne de vita;
seara va manca iaurtel cu cereale.
Intre mese, laptic de la vacuta sa personala.
Craciun fericit si numai bucurii va dorim.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Poze noi...cu noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Noi am papat asa:
7 - laptic
11 - cereale cu lapte Milupa cu musli + jum banana
- putin cascaval Hohland
15- piure de carofi cu morcovi si brocoli + ficatel de pui
- o mandarina
19- iaurt cu fructe exotice Milli+ 2 biscuiti
- jum banana
21- laptic
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
danyce spune:
Pt Alma de Craciun: ruladute din piept de pui cu ciuperci si cu morcovi, plus diverse garnituri de legume.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei