Ce gatim azi - pentru pitici (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salutare si la multi ani tuturor!

De sarbatori Matei a mancat diverse delicatese:
- snitele de piept de pui dezbracate (adica doar carnea, s=a ocupat singurel sa le dezbrace)
- dovlecei pane (dezbracati, evident)
- tarta cu mere si dovleac
- un pic de cozonac
- a furat din friptura de porc de la mami din farfurie, dar numai o inghititura
- cascaval
- cartofi tzaranesti

Voi??
daca vrea cineva retete pt cele de mai sus furnizez cu placere, mai putin cea de cozonac. A fost adus de o anumita bunica

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mina, vrem si noi reteta de la tarta cu dovleac.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Tarta cu Dovleac:

Se curata dovleacul de coaja si de samburi si se taie lamele (nu foarte subtiri). Se pun la cuptor, in tava in care urmeaza sa faceti tarta, sa se rumeneasca cu o lingura de zahar adaugata in ploaie.
In timp ce dovleacul se rumeneste se face aluatul:
4 albusuri se bat spuma cu o cana de zahar, peste ele se adauga 4 galbenusuri frecate cu un praf de sare. Apoi se adauga un pachetel de praf de copt si jumatate de pachetel de amoniac pentru prajituri, stinse cu un pic de otet. Se adauga apoi o cana de faina si se mai mixeaza o tura.
In acest timp probabil ca dovleacul de la cuptor s-a inmuiat binisor si chiar s-a rumenit. Daca a lasat zeama se scurge. Se adauga aluatul peste dovleac si cu o lingura se amesteca astfel incat feliutele de dovleac sa fie repartizate cat de cat uniform in masa de aluat (ma rog, asta nu prea e tarta, dar asa mi-a venit mie sa o numesc....).

Se da apoi la cuptor pana e rumenit aluatul, la cuptorul meu inseamna vreo jumatate de ora.

La fel se poate face si cu mere si cu gutui, asta de gutui e super aromata. Eu cand am facut pt bebu nu am mai pus amoniac si doar putin praf de copt.

Pofta mare, sper sa placa la pitici, al meu e disperat dupa reteta asta.

Mina si

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Merci mult, Mina!Suna interesanta reteta ta. Cred ca saptamana viitoare o voi pune si eu in aplicare pt Alma. Credeam ca e vorba de Tarte Tatin cand am citit primele randuri. Eu fac tarta Tatin cu mere sau alte fructe in felul urmator:pun fructele (cu partea bombata in jos) direct in tava de copt (daca nu e detasabila/cand folosesc o forma detasabila pt tarta , atunci pun mai intai fructele intr-un vas termorezistent sau intr-o cratita) dupa ce am caramelizat cateva linguri de zahar+zahar vanilat+cateva cubulete de unt in prealabil. Daca e tarta de adulti, se pot trec fructele printr-un sirop de vin inainte de a le pune in tava (se serveste calda cu inghetata in felul asta). Las tava in cuptorul incins pana se patrund bine fructele cu sosul de caramel (cel mai mult am folosit mere sau pere), apoi le las sa se raceasca, daca e cazul le pun in tava detasabila, le acopar cu un strat subtire de aluat fraged pt tarte si pn tava iar in cuptor..pt cam 30 min.
Aluatul fraged pt tarte cu fructe (l-am invatat de la o profa si buna prietena din Franta), se face fff simplu si se congeleaza super bine, drept pt care eu fac aluat pt cam 6-7 tarte, il portionez si il pun la inghet.
Ingrediente:pt 6-7 tarte:500g margarina/unt taiat/a bucatele, la temp. camerei, 1kg faina, 1 varf de sare, 350 ml de apa calduta.Faina si margarina se amesteca cu varful degetol, rezultand un aluat ff sfaramicios/nisipos. Se dispune aluatul in forma de cerc, cu o gaura in mijloc, unde se pune apa.Apa se incorporeaza in aluat, amestecand bine totul.Se face o "minge", care se imparte in 6-7 parti si se congeleaza.O parte se poate folosi deja pt prima tarta.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Mina, rasfoiam meniurile voastre si am constatat cu placere si surprindere ca baietelul tau e nascut in aceeasi zi cu al meu si il mai cheama si Radu Matei
Hai sa ne conversam pe PM sa vedem cat de mult seamana baieteii nostri!

Floricel & comp.

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Matei a papat azi:

6 dim 250 lapte cu cereale (uraaaa, nu a mai cerut bibe la 3)
10 - paine cu unt si gem asortat facut de bunica (pana acum merita premiul special la capitolul inspiratie, a nimerit super gemul asta)
14 - piept de pui cu dovlecei si rosii (inabusit la cuptor cu un pic de unt si apa pana a iesit si sufletul din el) iar ca desert, evident, tarta cu mere si pere (iese super)
18 - cereale de la milupa (7 korn) cu unt si banane+piersici (ei bine, da, in sfarsit avem dezlegare la banane, dar nu mai mult de una pe saptamana ca e hiper calorica si mi se urca zvarluga pe bec).
21 - adica dupa baita, vreo 330 ml lapte cu cereale. Slava cerului nu mai avem nici un fel de probleme cu laptele, baga vizigotul meu fara comentarii.
Intre mese mai bea ceai de tei cu miere sau apa plata.

Pentru maine am facut supa de pui si am bagat acum la cuptor ceva copane pe pat de legume (morcov, tzelina si ceapa). Cand sunt aproape facute le mai fardez cu un pic de suc de rosii.

Pupici

Mina si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Vladut a mancat asa:
7- lapte (180ml)
10:30 - omleta cu branza telemea, marar si sunca de pui: 2 gurite!!! (restul am mancat-o eu), mar cu biscuiti
14:30 - ciorbita de pui cu putin miez de paine + o mandarina
18:30- un iaurt natural cu biscuiti + juma' de banana
21 - o sa pape cereale cu lapte(cu lingurita) + 100 ml lapte(din bibe)

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

azi o sa papam asa:
4 dimi 250 ml laptic
la 9 un mar ,o para si 3 biscuiti- piure

la 13 piure de legume( cartof dulec, dovlecel si fasole verde) cu salau
la 17 iaurt cu fructe
la 20 -250 ml laptic cu cereale

Adriana si bb Cezarica

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110&whichpage=1 br / " target="_blank">Ajutati-o pe Alinutza sa vada

Mergi la inceput

Matei a mancat azi dupa cum urmeaza:

10 - paine cu unt si celebrul gem asortat
14 - supa de pui (carnea maruntita la el in farfurie iar supa ingrosata cu paine in castron bagata de mami cu lingurita). Desertul l-a refuzat fiindca a mancat 2 polonice mari de supa.
18 - o pulpa superioara (eu facusem pui cu legume la cuptor dar nu s-s-a servit in aceasta combinatie), tarta cu mere si pere si jumate de iaurt de fructe (se pare ca si-a scos parleala de la pranz).

Pentru maine am facut vita cu conopida (de fapt legume asortate dar predomina conopida) la cuptor.Sa vedem.

Mina si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Supa cu galusti
Piure de cartofi, morcovi si brocoli+ peste fiert cu lamaie

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput