spovedania si......
Raspunsuri - Pagina 8
anka-maria spune:
Asa zici, ne mantuie bataia, umilinta. Probabil se aplica principiul, iti da o palma, intorci si celalalt obraz ca tu stii ca te asteapta Raiul si pe el o sa-l judece Dumnezeu. Si intre timp ii faci si 12 copii, las ca-i bate si pe ei si-i mantuie.
Gata, ca deja dau venin din mine si nu are nici un rost.
Ce fac eu, ca sunt bolnava si iau niste medicamente care nu permit gazduirea unui embrion in uter, sunt deci pacatoasa pana-n maduva oaselor. Dar daca nu urmez tratamentul nu voi mai avea copii. Probabil prin evul mediu nu existau dileme d-astea.
just me
denizel spune:
Fara suparare! Dar mie imi miroase a "lupul moralist" pe aici.
Avem 1, max. 2 copii si tinem predici despre pacatul de neiertat al planningului.
Hai mai, ca nu suntem copii de gradinita! Dati-o incolo!
Recunoaste cineva cu buna credinta ca foloseste prezervativ si gata, la atac! Ati uitat ca sunteti in post?![]()
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
quote:Asa e,duhovnicul ne indruma pe fiecare dupa cum il lumineaza Dumnezeu.Asta am zis si eu ,sa se caute sfatul duhovnicului.
Originally posted by Elena
dar la fel nu gasesc nimic gresit daca un credincios ortodox are incredere in duhovnicul lui care este un preot de mir si acesta ii ingaduie folosirea prezervativului, tinand cont de toate conditiile specifice credinciosului, pentru ca si acel preot de mir este tot slujitorul Domnului si nu-l va indruma in neconcordanta cu invatatura Domnului !!!_"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Anka Mariaimi pare rau de boala ta.Daca esti ortodoxa,ai putea sa incerci si puterea rugaciunii,a postului a marturisirii si impartasirii,pentru vindecare.Dumnezeu face multe minuni,numai sa ne punem credinta in El.
Irina si bb Ilinca(26apr04)Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
liviuastefan spune:
Buna,Lyvya!!!Pe voi chiar va intreaba preotii daca v ati inceput viata sexuala? Uite cum stau lucrurile:nu e absolut nici o problema daca ti ai inceput viata sexuala fara sa fii casatorita,dar e foarte important in ce conditii!!! Daca de ex.ai inceput o inselandu ti partenerul,ai facut f rau!!! Daca ai fost corecta,e bine...De fapt,astea sunt lucrurile pe care le vrea Dumnezeu de la noi dintotdeauna si pe care oamenii din pacate nu le au inteles:corectitudine,moralitate,dreptate,pace,etc.Asa ca de acum inainte,daca simti cu adevarat ca ai fost corecta,nu te mai teme sub nici o forma sa mergi la spovedanie,chiar poti renunta la ea si sa te impartasesti direct...De fapt,spovedania nu i o faci preotului,ci lui Dumnezeu,Cel care a existat aici dintotdeauna si care se reveleaza doar celor cu sufletul curat!!! Respectati cu strictete poruncile si eliminati sentimentul de vinovatie care va apasa si va veti simti excelent!!! Numai bine la toata lumea!!!
casandra spune:
Liviu, ai uitat sa mentionezi ca tu iti expui punctul de vedere personal. Daca tu crezi ca nu e nimic gresit sa in a-ti incepe viata sexuala inainte de casatorie, e OK , dar in ce calitate vorbesti, cand ii spui si altuia ca e OK? Cine esti tu in raport cu acel cineva, ca sa fii asa de sigur? Poti tu sa o mantuiesti pe Livia? Daca da, e OK. Daca nu, las-o sa isi rezolve dilema cu Cel care poate.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by J G
Irina, eu am intrebat ce altceva a mai facut cu viata ei. Si pentru mine este importanta cresterea unui copil, cea mai importanta. Dar doar atat?! Nu.
Mai e ceva: te gandesti la suprapopulare, la cresterea sperantei de viata versus resursele planetei?
J
Nu numai ca nu a mai facut nimic altceva cu viata ei, insa sa nu vina nimeni sa-mi spuna mie ca poti sa cresti "bine" 12 copii!! Copiii aia ajung sa se creasca intre ei, asta se intampla de fapt. Nu au copilarie si nu se pot bucura de nimic, cresc intre doi de kk diareic si doua biberoane cu lapte. Ca sa nu mai vorbesc de faptul, pe care vad ca nu il ia nimeni in considerare, ca femeia aia pur si simplu isi spoliaza organismul si isi risca viata cu atatea sarcini. Dar daca a avut o cezariana la prima sarcina, cate cezariene trebuie sa aiba, 12? Sau trebuie sa se abtina tot restul vietii sa mai aiba relatii sexuale cu barbatul ei?
Discutam dupa reguli de pe vremea lui Pazvante, dar pe vremea lui Pazvante mureau femeile la nastere ca mustele si tuturor li se parea normal. Nici macar dimensiunea mortii nu mai e aceeasi.
In alta ordine de idei, femeia care a pierdut o sarcina fara sa vrea, dupa invatatura bisericii, trebuie sa se spovedeasca si primeste canon. Aveti insa idee cate sarcini esueaza inainte de prima menstruatie, cu alte cuvinte cate sarcini se pierd fara ca macar sa stim? Intre 50 si 75%. Ar trebui sa fim tot intr-un canon...
Astea sunt discutii de dragul discutiilor, pana la urma orice femeie cu capul pe umeri isi planifica viata cum crede de cuviinta. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista.
Cele care sustineti ca trebuie sa faci copii in nestire, cum se face ca aveti 2, maxim 3 copii? De ce nu aveti macar 5-6, ca la varsta voastra multe dintre voi ati putea? Cam cati copii intentionati sa aveti, pe parcursul vietii?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
impreuna spune:
quote:
Originally posted by cataghequote:
Originally posted by J G
Irina, eu am intrebat ce altceva a mai facut cu viata ei. Si pentru mine este importanta cresterea unui copil, cea mai importanta. Dar doar atat?! Nu.
Mai e ceva: te gandesti la suprapopulare, la cresterea sperantei de viata versus resursele planetei?
J
Nu numai ca nu a mai facut nimic altceva cu viata ei, insa sa nu vina nimeni sa-mi spuna mie ca poti sa cresti "bine" 12 copii!! Copiii aia ajung sa se creasca intre ei, asta se intampla de fapt. Nu au copilarie si nu se pot bucura de nimic, cresc intre doi de kk diareic si doua biberoane cu lapte. Ca sa nu mai vorbesc de faptul, pe care vad ca nu il ia nimeni in considerare, ca femeia aia pur si simplu isi spoliaza organismul si isi risca viata cu atatea sarcini. Dar daca a avut o cezariana la prima sarcina, cate cezariene trebuie sa aiba, 12? Sau trebuie sa se abtina tot restul vietii sa mai aiba relatii sexuale cu barbatul ei?
Discutam dupa reguli de pe vremea lui Pazvante, dar pe vremea lui Pazvante mureau femeile la nastere ca mustele si tuturor li se parea normal. Nici macar dimensiunea mortii nu mai e aceeasi.
In alta ordine de idei, femeia care a pierdut o sarcina fara sa vrea, dupa invatatura bisericii, trebuie sa se spovedeasca si primeste canon. Aveti insa idee cate sarcini esueaza inainte de prima menstruatie, cu alte cuvinte cate sarcini se pierd fara ca macar sa stim? Intre 50 si 75%. Ar trebui sa fim tot intr-un canon...
Astea sunt discutii de dragul discutiilor, pana la urma orice femeie cu capul pe umeri isi planifica viata cum crede de cuviinta. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista.
Cele care sustineti ca trebuie sa faci copii in nestire, cum se face ca aveti 2, maxim 3 copii? De ce nu aveti macar 5-6, ca la varsta voastra multe dintre voi ati putea? Cam cati copii intentionati sa aveti, pe parcursul vietii?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Dupa parerea mea ai pus punctul pe "i". Si eu tot prin cezariana am nascut :) Dupa conceptiile unora, iti dai seama ce ma asteapta? (sau pe barbatu-mio mai exact:)
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
erer spune:
Haideti sa va spun si eu despre spovedanie prin prisma unei prietene care a fost diagnosticata cu cancer. Inainte de a merge sa faca operatia, foarte dificila si traumatizanta, a vrut sa se spovedeasca. Preotul a intrebat-o daca are pacate si ea i-a spus ca da, facuse chiuretaj pentru ca din punct de vedere medical nu mai avea voie sa aiba copii. Stiti ce a facut preotul? I-a spus sa se duca sa faca operatia asa cu pacatul asta ca el nu poate sa o absolve de nici un pacat asa cum e, dupa ce se face bine eventual sa vina la el si sa mai stea de vorba despre pacate, pana atunci nu. Intamplarea asta a traumatizat-o foarte tare. Mi-a spus ca nu se astepta sa fie absolvita de pacate sau sa fie ingaduitor cu ea, dar sa aiba o discutie despre viata si moarte, despre pacatele pe care le-a facut si ce o asteapta in viata de dincolo, mai ales ca era intr-o situatie critica.
De fapt, "intamplarea" asta e fara comentarii, cum spunea si ea, mai bine nu se intampla...
denizel spune:
quote:
Originally posted by erer
Haideti sa va spun si eu despre spovedanie prin prisma unei prietene care a fost diagnosticata cu cancer. Inainte de a merge sa faca operatia, foarte dificila si traumatizanta, a vrut sa se spovedeasca. Preotul a intrebat-o daca are pacate si ea i-a spus ca da, facuse chiuretaj pentru ca din punct de vedere medical nu mai avea voie sa aiba copii. Stiti ce a facut preotul? I-a spus sa se duca sa faca operatia asa cu pacatul asta ca el nu poate sa o absolve de nici un pacat asa cum e, dupa ce se face bine eventual sa vina la el si sa mai stea de vorba despre pacate, pana atunci nu. Intamplarea asta a traumatizat-o foarte tare. Mi-a spus ca nu se astepta sa fie absolvita de pacate sau sa fie ingaduitor cu ea, dar sa aiba o discutie despre viata si moarte, despre pacatele pe care le-a facut si ce o asteapta in viata de dincolo, mai ales ca era intr-o situatie critica.
De fapt, "intamplarea" asta e fara comentarii, cum spunea si ea, mai bine nu se intampla...
RR
nu-mi vine sa cred! e dezgustator!
Uite de aia oamenii trebuie sa-si puna increderea numai si numai in Dumnezeu. Of! Si cand te gandesti cate traume de genul asta se plamadesc "in spatele usilor inchise"...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
asi spune:
Am vazut ca aici se vorbeste foarte mult de "invtatura ortodoxa" nu despre credinta.
Avortul e un pacat de moarte dar tot pacat e si faci copii cu nemiluita fara sa te gandesti si la viitorul lor.
Stiu ca "invatatura ortodoxa" condamna tehnicile de reproducere asistata.Dar ce ne facem cu femeile care isi doresc un copil si nu pot sa il aiba fara ajutorul medicilor?