spovedania si......
Raspunsuri - Pagina 9
conchita spune:
quote:
Originally posted by asi
Am vazut ca aici se vorbeste foarte mult de "invtatura ortodoxa" nu despre credinta.
Avortul e un pacat de moarte dar tot pacat e si faci copii cu nemiluita fara sa te gandesti si la viitorul lor.
Stiu ca "invatatura ortodoxa" condamna tehnicile de reproducere asistata.Dar ce ne facem cu femeile care isi doresc un copil si nu pot sa il aiba fara ajutorul medicilor?
exact aceeasi observatie am avut si eu. se vorbeste intens despre invatatura ortodoxa si destul de paralel. nici eu nu prea vad rostul, mai ales ca vorbitoarele nu sunt pe calea ortodoxa, plus ca e cam off topic, pe linia vanatorii de vrajitoare devenita deja traditie pe zona: aveti, n-aveti ce face, se pupa sau nu cu topicul, mai aruncati cativa ortodocsi in cazan. buna dimineata, Inchizitie. au venit cumva femeile acelea cu 12 copii la usa voastra sa va ceara ajutorul si, eventual, l-ati si oferit, ca sa aveti cumva caderea sa le judecati de ce au gasit ele cu cale sa-si traiasca viata dupa cum doresc?
aveti tot timpul la indemana alegerea altei cai, a uneia pe care sa fiti iertate - bisericute exista cu duiumul care sa va dea pacea mintii in pacat, eventual sa va si incurajeze, justifice si onoreze crima prin avort, sa va serveasca sofisme linistitoare despre toate pacatele lumii. plus ca nu trebuie sa va faceti voi nimic cu femeile care isi doresc un copil, ca nu e treaba voastra. nu pricep rechizitoriul asta la adresa femeilor ortodoxe, puneti intrebari super personale, cu ce drept, ma rog? bine, poate ca n-ar fi asa bai mare, daca ati da mainile jos din sold si eventual ghilimelele de pe unde le aruncati la nimereala.
generatia parintilor nostri face parte din modelul familiilor cu enspe copii. nu au fost crescuti parintii nostri bine? daca ziceti ca nu, v-as ruga sa va limitati la experientele personale, fara sa generalizati, ca nu sunteti Mafalda sa-i cunoasteti si pe parintii celorlalti.
"du-te si nu mai pacatui" - are curajul cineva sa dispute invatatura iertarii venite direct de la Iisus, sau vorbim vorbe? Lyvya este de admirat ca se gandeste sa nu fie ipocrita si sa mearga la confesiune stiind ca dupa aia se duce acasa si revine la acelasi pacat. care mai e rostul iertarii, atunci? plus, de ce mai cere omul iertare, daca nu are de gand sa mearga si sa nu mai pacatuiasca?
lyvya spune:
eu inca nu stiu ce sa fac..mai ales ca eu iau si anticonceptionale,insa aceste pastile le iau pentru ca am pb de sanatate si daca tot le iau nu mai folosesc si alt mijloc de contraceptie...insa tot pacat este considerat...si tocmai ca nu as putea sa merg si sa stiu ca mai mult ca sigur as repeta greseala,cred ca pana la urma ar fi bine sa vb cu un preot dar nu in sens de spovedanie....si poate asa o sa-mi spuna sincer ce gandeste si eu o sa ii spun gandurile mele.Si la urma daca el considera ca m-as putea spovedi e ok,problema vine acum...unde o sa gasesc un asemenea preot? ......totusi ca sa vb cu Dumnezeu nu e nevoie de spovedanie..insa nu e aceasta o scuza pentru cei care nu se considera fara de pacate? of....
Elena spune:
Livia, daca vrei, pot sa vorbesc eu cu un preot ca tu sa-i scrii prin email problema ta. Acest preot, dupa cate il stiu eu, este un om deosebit si bland. Daca te intereseaza varianta asta, da-mi de veste si eu ii scriu despre tine.
quote:
Originally posted by lyvya
eu inca nu stiu ce sa fac..mai ales ca eu iau si anticonceptionale,insa aceste pastile le iau pentru ca am pb de sanatate si daca tot le iau nu mai folosesc si alt mijloc de contraceptie...insa tot pacat este considerat...si tocmai ca nu as putea sa merg si sa stiu ca mai mult ca sigur as repeta greseala,cred ca pana la urma ar fi bine sa vb cu un preot dar nu in sens de spovedanie....si poate asa o sa-mi spuna sincer ce gandeste si eu o sa ii spun gandurile mele.Si la urma daca el considera ca m-as putea spovedi e ok,problema vine acum...unde o sa gasesc un asemenea preot? ......totusi ca sa vb cu Dumnezeu nu e nevoie de spovedanie..insa nu e aceasta o scuza pentru cei care nu se considera fara de pacate? of....
As minti sa spun ca nu regret nimic..dar as minti sa spun ca regret ceva...
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
denizel spune:
draga doamna cu balanta (asta esti tu, conchita
), rogu-te lamureste-ma si pe mine! asadar:
prezervativ-nu
metoda calendarului-nu
pilule-nu
sterilet-nici atat. Aici subscriu!
Nu vorbesc in dreptul nimanui. Doar in dreptul meu. Imi ami ramane abstinenta care mi se pare ingrozitor de frustranta (repet, pt. mine si sotul meu). sau, mai pot face sex la intamplare, sperand ca nu va cadea drobul peste mine.
Totusi, decat sa fac dragoste cu teama ca s-ar putea sa se "intample", mai bine deloc. Asta ar transforma viata mea sexuala intr-un iad si cred ca pana la urma as ajunge la balamuc.
Deci, ce fac? Ar trebui sa am multi copii, stiu! dar nu pot!
Chiar mi-ar placea sa am 2-3 copii, dar ma cunosc f. bine si stiu ca nu as face fata (nu ma refer la partea materiala). In plus, am Rh negativ, am 39 de ani, deci al doilea copil are ceva sanse sa nu fie ok.
ajung de unde am plecat. Ce fac? Nu am voie sa folosesc ccc contraceptia. Imi ramane deci abstinenta. Asta ar duce cu siguranta la sfarsitul casniciei mele.
sa nu crezi ca sotul meu e un animal cu fruntea cat pixu', care nu asteapta altceva decat sex de la mine, dar nici apucaturi de pustnic nu are:). In afara de asta si eu gasesc bucurie si implinire in viata noastra sexuala.
Nu cred ca Dumnezeu ne-a creat perfecti, inclusiv acolo!!, ca sa devenim pana la urma niste frustrati.
Trebuie sa ne adaptam cumva la secolul in care traim. Ni se pare idilica imaginea unei one big happy family cu vreo 10 copii, dar in Romania de acum cel putin, aia nu ar fi o fam. fericita cu adevarat. Numai parintii aia stiu saracii cu ce se confrunta.
Sincer, nu vad ce metode folosesc oamenii astia care nu sunt de acord cu contraceptia, dar nici copii multi nu au.
Nu am nici cea mai mica urma de intentie rautacioasa cand intreb asta. Pur si simplu nu-mi explic.
Cati preoti cu 5 copii macar ai vazut? Nici aia de la tara nu au atatia.
Nu cer nimanui sa-si expuna pe forum viata intima, dar macar sa nu se tina predici moralizatoare. Atat!Daca intr-un cuplu se poate practica abstinenta fara efecte negative asupra relatiei, felicitari! Numai ca astea sunt raritati. Recunosc faptul ca am o gandire mai frusta ashea:P, dar ma intreb de ce oamenii care practica aceste metode se mai chinuie prin lume si nu se retrag intr-o manastire. Repet!!! Nu e nici o urma de malitiozitate in ce spun.
Lyvya
. Te inteleg perfect!
Eu cred ca problema pacatului contraceptiei nu o rezolvi vorbind cu preotul. O rezolvi vorbind cu Dumnezeu. Fata de El pacatuiesti. Ce te faci daca preotul pe care il alegi e unul di categoria "multi chemati, putini alesi"? Din pacate sunt si de astia. Ai vazut povestea lui erer, nu?
Eu cred ca , mai intai trebuie sa te rogi mult, mult si cu siguranta ca Dumnezeu iti va arata calea, iar tu iti vei regasi linistea.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Elena spune:
quote:
Originally posted by denizel
Sincer, nu vad ce metode folosesc oamenii astia care nu sunt de acord cu contraceptia, dar nici copii multi nu au.
Nu am nici cea mai mica urma de intentie rautacioasa cand intreb asta. Pur si simplu nu-mi explic.
Cati preoti cu 5 copii macar ai vazut? Nici aia de la tara nu au atatia.
Nu cer nimanui sa-si expuna pe forum viata intima, dar macar sa nu se tina predici moralizatoare. Atat!
De acord cu tine !

E mult fariseism pe lumea asta.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
dana d spune:
quote:
Originally posted by Elena
N-am inteles prea bine, se asteapta cineva sa primeasca binecuvantari de la preot ca si-a inceput viata sexuala in afara casatoriei ??
Mi se pare normal fi oprit de la impartasanie pentru asta.
_
Si mie. Dar e mare lucru si faptul ca te spovedesti si, eventual, indeplinesti niste canoane pe care ti le da preotul pentru pacatul tau. Dupa asta, daca nu repeti pacatul, te poti si impartasi.
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre
cataghe spune:
quote:
Originally posted by denizel
Nu cer nimanui sa-si expuna pe forum viata intima, dar macar sa nu se tina predici moralizatoare. Atat!
Exact asta am vrut sa spun si eu. Nu vad de ce intrebarea "tu cati copii intentionezi sa ai" e asa o mare ofensa pt cineva care predica aici ca e foarte bine sa ai 10 copii. Cred ca e foarte relevanta in context, ca sa vedem daca avem sau nu de-a face cu oareshce lupi moralisti.
P.S. Asta nu e subiectul fetelor ortodoxe, deci sper ca macar aici ne putem expune deschis parerile fara a fi pusi la colt.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
liviuastefan spune:
Livia,nu ti mai framanta mintea asa!!! Pe tine te exaspereaza gandul ca anticonceptionalele sunt un pacat,nu??? Dar atunci ce se intampla cu cei care folosesc prezervative,care pana la urma sunt si ele tot anticonceptionale??? Asa toti ar trebui condamnati ptr ca au incercat sa se protejeze...In realitate pe Dumnezeu nu l va supara niciodata ca lumea face sex,ci ca pune prea mare accent pe sex si nu pe iubire!!! Ai zis bine ca nu preotilor ne spovedim ci lui Dumnezeu,atunci du te la biserica cu inima impacata si linistita.Fii atenta ce ti spun acum:nu gresesti daca te protejezi,dar gresesti daca inseli si daca nu ti controlezi sexualitatea!!! Crede ma,chiar ma pricep la domeniul asta! Numai bine va doresc!!!
impreuna spune:
quote:
Originally posted by liviuastefan
Livia,nu ti mai framanta mintea asa!!! Pe tine te exaspereaza gandul ca anticonceptionalele sunt un pacat,nu??? Dar atunci ce se intampla cu cei care folosesc prezervative,care pana la urma sunt si ele tot anticonceptionale??? Asa toti ar trebui condamnati ptr ca au incercat sa se protejeze...In realitate pe Dumnezeu nu l va supara niciodata ca lumea face sex,ci ca pune prea mare accent pe sex si nu pe iubire!!! Ai zis bine ca nu preotilor ne spovedim ci lui Dumnezeu,atunci du te la biserica cu inima impacata si linistita.Fii atenta ce ti spun acum:nu gresesti daca te protejezi,dar gresesti daca inseli si daca nu ti controlezi sexualitatea!!! Crede ma,chiar ma pricep la domeniul asta! Numai bine va doresc!!!

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara