spovedania si......

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

anka-maria, fara sa vreau sa starnesc alte polemici, trebuie totusi precizat ca e vorba de biserica ortodoxa care nu accepta astfel de mijloace anticonceptionale. Nu stiu cum sta treaba la alte biserici, dar cel putin a mea, care e protestanta, eretica adica , accepta folosirea anticonceptionalelor.
Ce-ar fi sa facem copii in nestire??

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Draga Jocelyn, vezi ca papa nu are de-a face cu ortodocsii, ci cu catolicii. Spun asta, pentru ca papa nu accepta prezervativul. Eu inteleg ca ai ce ai cu ortodocsii, dar totusi, da-i cezarului ce e al cezarului, si catolicilor ce este al lor, adica pe papa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Si eu stiu ca papa Ioan-Paul al II-lea a acceptat,in urma cu cativa ani, sa fie folosit prezervativul, ca o masura de prevenire a infectiilor cu HIV.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn
[quote]Ce-ar fi sa facem copii in nestire??

mie, rasul la faza asta mi se pare o blasfemie din partea cuiva care se tine strict de Biblie si care pretinde ca nu recunoaste nici o autoritate in afara Bibliei. nu in Biblie scrie "inmultiti-va si umpleti pamantul"? in schimb, unde scrie, in Biblie, de prezervative si anticonceptionale? deci, pe ce te bazezi cand sustii contraceptia drept conforma cu Biblia?

cat despre biserica ta protestanta, mi se pare anapoda sa spui ca e biserica cea mai apropiata de Biblie si invatatura originala atata vreme cat are tot felul de modernisme in practica si invatatura si se schimba in fiecare an. iar intermediarii intre om si Dumnezeu nu sunt preotii, e adevarat, sunt minister-ii, adica oricine te poate boteza, cununa, poate tine predica sau transmite mai departe invatatura. daca practica asta e conforma cu Biblia, ramane sa decizi tu, luandu-te dupa exemplul lui Iisus care si-a ales ucenicii pe spranceana si numai unora le-a incredintat tainele si adevarul. nu tututor. turmei i-a vorbit prin pilde, dar adevarul direct l-a spus numai ucenicilor sai. deci, nu prea are logica ce spui si nici sustinere in fapte. plus de asta, putina decenta si generozitate crestina ar trebui sa manifesti totusi, ca pentru ortodocsi e Postul Craciunului, deci mai usor cu vanatoarea de vrajitoare la adresa lor. la protestanti nush ce e si nici nu ma intereseaza, sincer. nu i-as fi amintit daca nu ne-ai fi amintit, iarasi.

Lyvya, n-am nici un sfat decat ca te inteleg ca vrei sa eviti o spovedanie ipocrita, stiind dinainte ca vei repeta pacatul. probabil ca ar fi bine sa-ti gasesti totusi un duhovnic cu har care sa te sfatuiasca, chiar daca nu iti da iertare sau te tine de la impartasanie. continua sa mergi in Biserica totusi.

si celor care se irita asa ca Biserica are legea ei, lasata de Dumnezeu, le dau un exemplu: tot asa va enervati si cand vreti sa cumparati mere de la farmacie? la farmacie se gasesc medicamente, la aprozar mere. tine de common sense. deci de ce ati dori sa se legifereze pacatul in Biserica? ador societatea laica si democrata, e dupa model divin, ca respecta liberul arbitru in alegerile individuale. dar incepe sa ma ingrijoreze pretentia generala de a decide cum se aplica legea bisericii. cine v-a dat acest drept, oare? nu va convine BOR, aveti alte mii de biserici si bisericute la alegere, dupa toate poftele, teoriile si aplecarile spirituale. ce tineti asa neaparat sa fiti acceptati in BOR, iertati de preotii ortodocsi etc daca ortodoxia va e complet straina si de neinteles? Biserica n-are treaba cu economia de piata, nota bene.

Caci ei nu dorm daca nu au facut raul, le piere somnul daca nu au facut pe cineva sa cada - Pilde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu nu stiu ce discutii au mai fost dar eu chiar nu vad ce a facut Jocelyn asa de rau. N-a impus la nimeni punctul sau de vedere. Eu, ortodoxa chiar nu stiam de pozitia protestantilor vizavi de contraceptie. Si daca am aflat-o ce se intampla? Doar nu m-am convertit pe loc...
Si in spiritul sarbatorilor ce vor urma ar trebui sa fim mai reconcilianti...sa privim cu detasare fiecare punct de vedere .. face...nu schimam noi lumea discutand aici..

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by casandra

Draga Jocelyn, vezi ca papa nu are de-a face cu ortodocsii, ci cu catolicii. Spun asta, pentru ca papa nu accepta prezervativul. Eu inteleg ca ai ce ai cu ortodocsii, dar totusi, da-i cezarului ce e al cezarului, si catolicilor ce este al lor, adica pe papa.

Nu stiu de unde ai dedus tu ca as fi spus ceva de Papa, eu vorbeam de ce-am aflat de la fetele ortodoxe si anume ca nu se permite folosirea anticonceptionalelor. Si cu ortodocsii nu am nimic pentru ca la urma urmei noi suntem considerati eretici nu invers.

conchita, e aiurea sa ma tot repet, eu am mai explicat o data aceleasi lucruri ... E adevarat ca pot predica diversi oameni (nu chiar oricine) dar nu poate boteza, impartasi si cununa oricine fiindca si la noi se face hirotonisirea pastorilor pentru ca sa poata indeplini aceste lucruri in biserica.

Modernisme? Poate, biserica trebuie sa evolueze (si totusi sa se tina de linia scripturistica), nu cred ca ne putem raporta la faptul ca in VT barbatii puteau avea mai multe neveste, nu?

E adevarat ca Dumnezeu a spus cresteti, inmultiti-va da nu-mi amintesc sa fi spus sa facem copii la nimereala. Chiar crezi ca Dumnezeu doreste ca o femeie sa faca 10 copii pe care eventual sa-i tina flamanzi (ca nu stiu cati iti permit sa creasca atatia, daramite sa le mai ofere o educatie) decat sa foloseasca prezervativul? Imi cer iertare, nu vreau sa judec pe nimeni dar e inuman asa ceva. Dumnezeu nu e absurd, nici nemilos si folosirea prezervativului nu incalca nici una din cele 10 porunci. Sau mai bine practicam abstinenta? Ca asta am inteles ca e acceptata de biserica desi Biblia spune altceva despre relatia dintre cei doi soti. Imi pare rau, dar asta nu e nici macar o regula logica daramite divina.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Si astfel o luaram fratilor da capo al fine.Cred ca e al tsh-pelea subiect in care se ajunge la acelasi numitor comun: ne dam cu bisericile in cap,ca a noastra-i cea mai buna...Mult spor in continuare la vanatoarea de vrajitoare si dintr-o parte si din cealalta...nu va lasati...asa e bine...

PS: ca sa raspund la subiectul cu spovedania si sieksul,intreb si eu,ce are coada vacii cu shtampila primariei,ha?

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

...wish you were here...

Mergi la inceput

ai dreptate mate, am sa incerc sa ma abtin. si eu as fi vrut sa discutam strict despre ceea cerintele lui Dumnezeu fara a mai amesteca bisericile dar vad ca nu se poate :(, imi pare rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Conchita, poate ai tu vreo problema mai veche in ceea ce o priveste pe Jocelyn. Ca daca te-ai luat de ea doar pt. afirmatia ca unele biserici accepta prezervativul atunci e o rautate si scuza-ma dar tie ar trebui sa ti se aminteasca de postul crestin.
Nu suntem aici sa convertim pe nimeni.
Bun si acum sa revin la problema mea, io sunt ortodoxa, nu ma convertesc doar pt. prezervativ si problema mea nu e cu D-zeu e cu Biserica.
Intreb pe cele care cunosc: e pacat sa faci dragoste nu neaparat in scopul de a face copii(asta e singura problema a prezervativului)?
Inteleg ca sexul inaintea unei casnicii este un pacat, probabil se intelege prin promiscuitate(nu se poate defini o regula daca poate fi unul sau pot fi 100 si e greu sa-i explici preotului ca pe fiecare in parte l-ai iubit asa de tare cat n-ai mai putut sa astepti).
Inteleg ca ma duc la farmacie dupa medicamente dar daca sunt data afara pentru ca am o boala rusinoasa, io ce fac?

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

quote:
Originally posted by anka-maria

Bun si acum sa revin la problema mea, io sunt ortodoxa, nu ma convertesc doar pt. prezervativ si problema mea nu e cu D-zeu e cu Biserica.
Intreb pe cele care cunosc: e pacat sa faci dragoste nu neaparat in scopul de a face copii(asta e singura problema a prezervativului)?
Inteleg ca sexul inaintea unei casnicii este un pacat, probabil se intelege prin promiscuitate(nu se poate defini o regula daca poate fi unul sau pot fi 100 si e greu sa-i explici preotului ca pe fiecare in parte l-ai iubit asa de tare cat n-ai mai putut sa astepti).
Inteleg ca ma duc la farmacie dupa medicamente dar daca sunt data afara pentru ca am o boala rusinoasa, io ce fac?

just me

Fetelor dragi, pentru a cunoaste mai multe (si dintr-o sursa zic eu demna de incredere) despre conceptiile ortodoxe despre relatiile dintre soti, anticonceptionale, etc., ascultati conferintele parintelui Coman (a doua si a treia) de aici:
http://www.myplace.ro/resurse-ortodoxe.ro/Predici/Predici%20mp3/Pr%20C-tin%20Coman/Pr%20C-tin%20Coman.htm

Mergi la inceput