spovedania si......

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Imi spun si eu parerea chiar daca suna mai "neortodoxa".
In primul rand m-as duce la spovedanie si impartasanie daca as fi sigura ca nu as mai repeta pacatul. As fi superficiala daca mi-as lua pacatul de pe umeri, l-as "micsora" si apoi sa o iau fericita de la capat. N-as avea liniste.Adica sa ma duc in biserica, fara sa fiu convinsa si un preot oarecare (pacatos si el) sa ma usureze pentru vreo luna...
Dar l-as cauta pe Dumnezeu asa cum este el, alinare si nu pentru bata care ameninta deasupra capului...Cred ca cel mai mare pacat este sa crezi si mai ales sa aplici din frica...
Nu sunt bisericoasa si undeva in adancul sufletului meu il am pe Dumnezeu...nu chiar in sensul conventional si laudat..
Cat despre masurile contraceptive...astept si eu momentul cand Biserica va construi orfelinate si va avea grija de copiii nedoriti (toti, nu cu jumatate de masura...)...macar acolo in vreo casa (vila) parohiala...
Eu una nu cred ca ar fi marele pacat...daca ma uit in jur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Opiniile mele vis-a-vis de subiectul in cauza si cele discutate :

1. Consider ca rugaciunea catre Dumnezeu e suficienta, nu e necesara spovedania. In Biblie scrie ca singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu este Iisus Hristos deci nu vad de ce ar trebui sa ma duc la un om sa spun ce am pe suflet.
2. Marturisirea pacatului in fata lui Dumnezeu trebuie facuta atunci eu recunosc ca am pacatuit, cu scopul de a fi iertata si de a nu repeta pacatul.
3. Folosirea mijloacelor anticonceptionale nu este un pacat si n-am mai auzit pana acum ca un preot sa gandeasca astfel despre adoptie. Mi se pare foarte grav si trist.
4. Mantuirea nu e un scop in sine in sensul ca noi suntem mantuiti prin credinta si daca eu ma consider mantuita inseamna ca viata mea va fi in acord cu acea credinta. Adica nu facand cutare sau cutare sper eu ca voi fi mantuita ci pentru ca sunt mantuita fac asa si asa.

Dar topicul asta nu mergea mai bine la zona artelor? ca e despre religie

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

quote:

Imagineaza-ti ca te-ai spovedi lui Dumnezeu! Crezi ca El ar fi bland?!

oare am eu o problema daca nu mi-l imaginez pe Dumnezeu ca pe un nene care sta cu batul in mana?

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Nu, Teodora, nu cred ca ai o problema ! Dumnezeu nu e nicidecum un nene care sta cu bita in mina. Toate legile si poruncile care ni le-a dat, ni le-a dat pentru noi, pentru binele nostru !!! nu ca a vrut El sa nu lase oamenii sa se 'bucure' de viata ! El ni le-a dat, dar in acelasi timp, ne-a dat si liberul arbitru, astfel ca nu e nimeni obligat sa le urmeze.

Poate ca preotul acela ar fi trebuit sa-i spuna Liviei nu numai ca sexul inainte de casatorie este pacat, ci si DE CE este pacat si cum pacatul, oricare ar fi el,iti mutileaza sufletul !! uite, de exemplu atunci cand urasti pe cineva sau nu il ierti, in primul rand TIE iti faci rau, nu neaparat celui pe care il urasti; pe el s-ar putea sa nu-l atinga deloc ura ta, dar sufletul tau este chinuit, iti pierzi armonia si echilibru interior, boala se instaleaza in inima ta si in felul asta tu esti cel mai mare pagubit ! la fel este cu orice porunca data de Dumnezeu, sa nu furi, sa nu iei nevasta aproapelui, sa nu inseli, pentru ca facand toate astea in primul rand tie iti faci rau si sufletul tau il chinui !!
Apoi, cu fiecare pacat pe care il facem mai batem un cui in palmele Domnului Iisus ! El, Cel fara de pacat, pentru noi toti a suferit, iar noi prin pacatele noastre facem jertfa Lui pe cruce zadarnica !!!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

In primul rand omul are constiinta ...sa nu furi, sa nu ucizi...nici un ateu n-ar face asta...te nasti asa.
Sex in afara casatoriei? Eu sunt mai...trebuie neaparat "actul" doveditor sau este suficienta "casatoria" in biserica???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Elena foarte frumos ai spus.
Eu nu am atat de mult talent in a expune chestiunile sensibile si de suflet! Poate limbajul meu e mai frust. Dar usurinta si indulgenta cu care ne tratam pacatul ne face sa ne adancim in el.

In fine....sunt chestiuni delicate si eu nu tin dau pilde nimanui. Mai ales ca nu-s asa curata cum as vrea!

Elena foarte frumos...si motto-ul e adecvat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

"Folosirea mijloacelor anticonceptionale nu este un pacat si n-am mai auzit pana acum ca un preot sa gandeasca astfel despre adoptie. Mi se pare foarte grav si trist" asa spui tu Jocelyn.....
trebuie sa te dezamagesc,dar aceste metode sunt considerate tot pacate.......mai ales metoda cu steriletul!Am aflat si eu de ceva timp tot de aici........a fost un subiect legat despre metodele de contraceptie........

Elena-V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Biserica Catolica a acceptat de mult folosirea prezervativului.
Sexul in afara casatoriei este considerat un pacat dar toti clerici se feresc sa iti explice de ce si ce sa faci ca sa nu cazi in pacat.
Violeta din pacate sunt preoti care considera adoptia un lucru nefiresc.De ce ?Nu stiu.

Uneori ne credem buni si facem fapte de care suntem mandrii.Dar oare respectam cu adevarat povetele Bibliei?Oare ne iubim aproapele ca pe noi insine?Ma indoiesc...

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

quote:
Originally posted by asi

Biserica Catolica a acceptat de mult folosirea prezervativului.

papa a acceptat folosirea prezervativului?!? cand???

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by violeta69

"Folosirea mijloacelor anticonceptionale nu este un pacat si n-am mai auzit pana acum ca un preot sa gandeasca astfel despre adoptie. Mi se pare foarte grav si trist" asa spui tu Jocelyn.....
trebuie sa te dezamagesc,dar aceste metode sunt considerate tot pacate.......mai ales metoda cu steriletul!Am aflat si eu de ceva timp tot de aici........a fost un subiect legat despre metodele de contraceptie........

Elena-V.

nu stiu din ce sursa ai aflat, dar conform Bibliei nu reiese asa ceva. Eu prefer sa cred ceea ce spune Dumnezeu. Da-mi si mie un singur motiv pentru care folosirea prezervativul e pacat. Da, s-a discutat asta si la religie, la subiectul despre indoctrinare.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Aoleo, stati asa ca io nu prea sunt dusa la biserica si nu inteleg.
Deci, sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu iei nevasta altuia etc. Pana la urma sunt lucruri de bun simt pe care si un ateu ar putea sa le urmeze.
Dar cum adica biserica nu accepta folosirea prezervativului???? (dupa cum spuneam nu stiu deoarece n-am cultura religioasa, io incerc sa nu gresesc nu neaparat fata de o anume autoritate cat fata de mine, exact cum spunea Elena). Adica as intelege de ce nu accepta pastilele in ideea ca poate nu permit dezvoltarea unui embrion deja fecundat, dar prezervativul? Sau poate nu se accepta sexul doar de placere , dar chiar si in cazul unor oameni casatoriti e pacat folosirea prezervativului?
Pai sa tragem concluzia: n-am voie sa ma protejez nicicum iar copii nascuti in afara casatoriei nu sunt curati si adoptia nu-i privita cu ochi buni. La asta a ajuns Biserica dupa atatia ani de credinta? Adica io o sa ard in focurile iadului alaturi de criminali, pedofili, hoti pt. ca folosesc prezervativul. Si nici sa ma duc sa ma ierte nu pot deoarece stiu sigur ca o sa repet greseala.
Eh, atunci sa nu se astepte Biserica sa trec si io pe la ea. D-zeul din sufletul meu stie ca eu nu pot inca avea un copil deoarece inseamna ca mi-as bate joc de viata lui si ar fi un pacat mult mai mare decat acela ca ma bucur de dragostea sotului meu cu prezervativ.

just me

Mergi la inceput