spovedania si......
Raspunsuri - Pagina 3
oanaiasi spune:
Chestia asta cu folosirea metodelor contraceptive care nu e agreeata de preoti mi se pare o bazaconie ! Nu este oare un pacat mai mare daca faci un copil si nu ai cu ce sa il cresti, nu ii poti oferi un trai decent,sa nu ii poti cumpara hainute, mancare sau mai stiu eu ce altceva?!
Poate nu ai casa pana la 40 de ani! Si un salariu de mizerie din care abia te intretii pe tine! Stai fata mare mare pana atunci? De ce nu pot intelege lucrurile astea? Ca nu mai traim pe vremea cand a fost scrisa biblia!
Oana
danangie spune:
Eu nu m-am mai spovedit de 11 ani....
Adica de cand aveam 17 ani.Pe atunci mi-am inceput viata sexuala cu actualul meu partener. Si cum zicea cineva de aici, poate de asta la inceput nu m-am mai dus la preot: de frica.
Pe urma , am mai crescut si cea mai buna prietena a mea s-a dus saraca la preot si a marturisit ca a pacatuit trupeste. Si preotul foarte sarcastic i-a zis: Ei, nu-i bine sa fi wc-ul tuturor. Si saraca a pacatuit cu un singur barbat care acum e sotul ei.
Pe urma, am crescut si mai mult.
Si varul meu care era la Teologie........si care devenise de-acum preot, i-a dat o palma lui maicasa, adica matusa mea si i-a zis ca atunci cand va muri, o va ingropa cu 2 metri mai adanc in pamant.
Asta a fost prea de tot. Nu reusesc sa mai am incredere in ei.
Cum zicea cineva aici, D-zeu tre' sa ma ierte nu un preot.
Cunosc un alt preot: un betiv, curvar(scuzati va rog cuvantul), si care isi bate nevasta.
Nu reusesc sa mai merg la preot. In biserica merg, pentru ca e oaza mea de liniste.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
olim spune:
La romani e o vorba: nu face ce face popa si fa ce zice popa.
Eu nu prea sunt de acord cu spoveditulCand eram mica ma duceam de gura parintilor, si apoi ma duceam ca as facea toata lume.
Nu m-am spovedit de vreo 14 ani pana acum la nunta.Traiesc cu sotul meu de 8 ani, asa ca nu se punea problemea sa fiu sfanta la nunta.
Preotul de la Sovata, a fost foarte dragut si nici macar nu m-a intrebat direct, ca doar omul stie ca in zilele noastre, la 27 de ani si dupa 8 impreuna , nu poate fi vorba de asa ceva.
Eu cred ca chestia cu spoveditul este o ampenie, mai ales ca in ziua de azi sunt multi preoti care uita ca au facut un legamant cu biserica si nu sunt chiar asa cum ar trebui sa fie.
Eu cred ca daca tu iti recunosti pacatele si incerci sa le eviti cat poti,nu este in pacat.Iar eu sunt de alta parere: cand e dragoste adevarata intre cei doi nu e nici un pacat ca te iubesti unul pe celalat.![]()
Anculina spune:
Dar si cu atitudinea asta preotii or sa indeparteze si mai mult tinerii de biserica...oricum sunt ei destul de dezorientati de atata libertate si sunt atat de aproape de atatea tentatii grave...ar trebui gasi o cale sa ii aduca mai aproape, nu sa ii umileasca, in felul asta indepartandu-i...
Parere de mamica cu copilas, la casa ei, dar mereu tanara si rebela in gandire...
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
impreuna spune:
De acord cu fetele ca in primul rand Dumnezeu trebuie sa ne ierte. Pentru ca oamenii unii zic intr-un fel, altii in altul si asa ajungi la dileme si sa nu mai sti ce e bine sa faci si ce nu.
Preotii se uita la faptele pe care le faci, dar Dumnezeu se uita in primul rand la inima! Si El ofera iertare celui care o cere si vrea sa se indrepte si nu e marginit de tot felul de reguli pe care le stabilesc oamenii, ci deasupra acestora.
Sigur ca preotii iti vor binele, dar nu trebuie sa uite ca nimeni nu e fara pacat, nici chiar ei.
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
irina.c. spune:
quote:Flavia,si care e parerea lui Dumnezeu referitor la sexul extramarital?
Originally posted by impreuna
De acord cu fetele ca in primul rand Dumnezeu trebuie sa ne ierte. Pentru ca oamenii unii zic intr-un fel, altii in altul si asa ajungi la dileme si sa nu mai sti ce e bine sa faci si ce nu.
Preotii se uita la faptele pe care le faci, dar Dumnezeu se uita in primul rand la inima! Si El ofera iertare celui care o cere si vrea sa se indrepte si nu e marginit de tot felul de reguli pe care le stabilesc oamenii, ci deasupra acestora.
Sigur ca preotii iti vor binele, dar nu trebuie sa uite ca nimeni nu e fara pacat, nici chiar ei.Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
impreuna spune:
Da Irina, stiu ca Dumnezeu nu e de acord cu sexul extramarital, doar ca din cate am inteles eu, problema multora este teama ca daca merg la spovedanie, acest lucru sa nu le indeparteze mai mult de Dumnezeu (sa nu le faca sa se simta ultimul om), ci sa le ajute sa se apropie. Iar preotul trebuie sa fie foarte intelept.
Iar in primul rand Dumnezeu poate sa ierte omul daca acesta se roaga sincer, chiar si fara interventia preotului.
(Nu vreau sa intru in polemici, doar mi-am spus parerea si...cam atat
)
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
ellaalba spune:
Sunt intrutotul de acord!
Spovedania e o taina sfanta!
Asta e si rolul ei...sa-ti spui pacatele si sa te caiesti pentru ele. Si sa nu mai faci! Asta e greu...sa nu mai faci! Dar sa fii constienta cat esti de plin de pacate si cat de mult trebuie sa te caiesti.
Daca vrei cu adevarat sa te spovedesti - si e foarte bine s-o faci! - poti cauta un calugar. Calugarii te primesc in chilia lor si totul e discret si-ti poti deschide sufletul in fata lui Dumnezeu. Imagineaza-ti ca te-ai spovedi lui Dumnezeu! Crezi ca El ar fi bland?!
Usureza-ti sufletul si ai sa vezi cat de usoara te vei simti!
Dumnezeu sa-ti dea gandul cel bun!
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by asi
De ce sa nu te impartasesti?
Nu te duci la spovedanie sa-ti marturisesti pacatele prin mijlocirea preotului sa ti se ierte?Daca prin spovada pacatele ti-au fost iertate si se presupune ca esti curata de ce sa nu te impartasesti?
Mi se pare putin abuziva si nepotrivita parerea acelor preoti!Daca vor sa faca eductie sa o faca dar nu la spovedanie sa te cheme si sa stea de vorba cu tine mai ales ca il cunosti.
Familia mea
Razvan
Esti curat atunci cand te spovedesti cu gandul sa nu mai pacatuiesti ,nu ca sa primesti iertare si sa pacatuiesti in continuare cu constiinta "curata". Spovedanie inseamna ca ai constientizat pacatul ,ca iti dai seama ce inseamna el in ochii lui Dumnezeu si ca esti hotarat ca mai bine sa mori decat sa pacatuiesti.Nu mergem sa negotam cele sfinte,mai dai tu,mai lasa el,ci mergem fiindca vrem sa ne schimbam viata.Cel putin asta e sensul spovedaniei in invatatura ortodoxa.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Teodora D. spune:
quote:
Imagineaza-ti ca te-ai spovedi lui Dumnezeu! Crezi ca El ar fi bland?!
oare am eu o problema daca nu mi-l imaginez pe Dumnezeu ca pe un nene care sta cu batul in mana?
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
irina.c. spune:
quote:Da,asa e,un duhovnic trebuie sa aiba foarte mult tact si delicatete.Cu toate acestea,nu ne putem astepta ca el sa aprobe si sa ingaduie pacatul.Pana la urma,de ce mergem sa ne spovedim?Fiindca ne pare rau de pacate si vrem sa ne vindecam sufletul.Lyvya se intreba daca exista preoti care sa aprobe sexul inainte de casatorie.Intrebarea e:Dumnezeu il aproba?Amandoua stim ca nu.Hai sa vedem de ce,care sunt argumentele?E asa rau Dumnezeu ca nu vrea sa ne bucuram si noi nitel de viata?
Originally posted by impreuna
Da Irina, stiu ca Dumnezeu nu e de acord cu sexul extramarital, doar ca din cate am inteles eu, problema multora este teama ca daca merg la spovedanie, acest lucru sa nu le indeparteze mai mult de Dumnezeu (sa nu le faca sa se simta ultimul om), ci sa le ajute sa se apropie. Iar preotul trebuie sa fie foarte intelept.
Iar in primul rand Dumnezeu poate sa ierte omul daca acesta se roaga sincer, chiar si fara interventia preotului.(Nu vreau sa intru in polemici, doar mi-am spus parerea si...cam atat)Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Lyvyaazi a inceput si Sfantul Post al Nasterii Domnului.Mergi si te marturiseste si cel mai bine e sa-i explici parintelui exact ce este in sufletul tau.Gandurile care iti vin ,de a nu te spovedi,nu sunt de la Dumneazeu.De El nu ne putem ascunde.Nu trebuie sa-ti fie frica sau rusine sa te spovedesti.Dumnezeu sa-ti dea gandul cel bun!
Irina si bb Ilinca(26apr04)Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA