spovedania si......
Raspunsuri - Pagina 2
lyvya spune:
cand vb de varsta ma referam la mentalitate...oricum exista si exceptii,poate preoti mai batrani care gandesc altfel.
Sabina spune:
lyvya,
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61120
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.
m_monique spune:
cu ani in urma, m-am spovedit unui preot greco-catolic, un preot tanar. cand am ajuns la acest subiect delicat, el mi-a spus asa: "ca om te inteleg, si nu te judec, dar ca preot, nu pot sa accept sexul in afara casatoriei".
la acesta spovedanie, am stat de vorba nu preotul a insiruit de-ale lui si eu sa nu apuc sa spun ce am pe suflet.
a fost spovedania dupa care m-am simtit cu sufletul impacat.
http://photos.yahoo.com/micumonica
tumpi spune:
eu stiu ca se aplica canoanele si preotul nu-ti da dezlegare la sfanta impartasanie,cand ai pacatuit,si da probabil(mai mult ca sigur) ca sexul inafara casatoriei e ste un pacat.Sotul meu a primit canon 6 luni ca a mia fost casatorit,iar eu 20 de ani fiinca deh am facut ceea ce si acum regret si-mi port crucea pt ca am ales sa fac pasul asta.
Ideea e sa-ti gaesti un preot cu care poti disuta.Eu una tare am nevoie de un astfel de preot,recunosc ca nu mai mai spovedit de vreo 3 sau 4 ani.
A si apropo de asta.Un prot mi-a dat canon si nu mi-a dat dezlegare la sfanta impartasanie, altul mi-a dat si pacatele era aceleas, asta nu am inteles-o.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
irina.c. spune:
quote:Esti curat atunci cand te spovedesti cu gandul sa nu mai pacatuiesti ,nu ca sa primesti iertare si sa pacatuiesti in continuare cu constiinta "curata". Spovedanie inseamna ca ai constientizat pacatul ,ca iti dai seama ce inseamna el in ochii lui Dumnezeu si ca esti hotarat ca mai bine sa mori decat sa pacatuiesti.Nu mergem sa negotam cele sfinte,mai dai tu,mai lasa el,ci mergem fiindca vrem sa ne schimbam viata.Cel putin asta e sensul spovedaniei in invatatura ortodoxa.
Originally posted by asi
De ce sa nu te impartasesti?
Nu te duci la spovedanie sa-ti marturisesti pacatele prin mijlocirea preotului sa ti se ierte?Daca prin spovada pacatele ti-au fost iertate si se presupune ca esti curata de ce sa nu te impartasesti?
Mi se pare putin abuziva si nepotrivita parerea acelor preoti!Daca vor sa faca eductie sa o faca dar nu la spovedanie sa te cheme si sa stea de vorba cu tine mai ales ca il cunosti.Familia mea
Razvan
Irina si bb Ilinca(26apr04)Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
asi spune:
Irina eu ma duc la spovedanie pentru ca-mi simt sufletul incarcat dr pacatele pe care le-am facut si pe care nu mai vreau sa le fac.Nu ma duc sa-mi schimb viata.Regret ce am facut si prin mjlocirea preotului cer iertare.Cand primesc binecuvantarea ,ma cuminec si implinesc canonul atunci sunt CURATA.
Ma duc la spovedanie sa-mi marturisesc pacatele si cer iertarea lor nu negociez nimic.
Daca ducem credinta le extrem nu castigam nimic.Iar prin credinta putem casitga mantuirea sufletului nostru.De fapt asta e scopul.
tumpi spune:
Oricum ,subiectul asta e destul de delicat.Imi aduca aminte de o prietena de-a mamei care s-a oferit sa mearga cu mine la biserica.Fata( o tipa pe la 40 de ani nemaritata) de la un timp a luat-o pe calea bisericii bine de tot.
Asadar urma sa merg la biserica cu ea si incepe sa-mi spuna,ca eu cu sotul nu am voie sa fac dragoste decat atunci cand vreau sa fac un copil(ok, asta e visul meu cel mai mare),ca biserica nu ncaduie inseminarile, FIV-ul si orice nu este "natural".Si credeti-ma ca m-a luat cu niste chestii de mi-am sunat mama si am zis ca mai bine nu mai merg la biserica.
Noi pacatosii avem nevoie de un duhovnic sa ne inteleafa si sa ne sfatuiesca cel mai bine sa nu mai cadem in pacat, stim ca am gresit,dar nu tb sa fim criticati pana la sange.Trebuie sa sti sa-i vorbesti omului ca sa stie sa se apropie de Biserica.Credeti-ma sunt credincioasa,dar din cauza preotilor nu-s prea bisericoasa.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
asi spune:
Ai dreptate Tumpilico nu credinta e problema ci unii preoti.Cand te gandesti ca un mare preot ,care printre altele e considerat aproape sfant,nu e de acord cu adoptia pe motiv ca acei copii abandonati sunt "murdari" adica conceputi in pacat.
Dar asta e un subiect muuuuuuuuuuuuuuuuult prea delicat!
lyvya spune:
stiu ca at cand mergeam si era ceva in neregula si eu spuneam asta,preotul spunea ok te iert dar sa nu se mai repete...si sa zicem ca merg si imi zice asta...........
da e cam complicat cu subiectul asta...
Androix spune:
Lyvya te inteleg perfect. Si atunci cand eram ca tine tanara si nemaritata si acum cand sunt ca mine
maritata cu copil si la casa mea.
Si ca intelegi ce am vrut sa zic: si eu la vrasta inceperii vietii sexuale am fost oprita de la impartasanie. Atunci m-am simtit ca un nimic, ca cel mai mare talhar, dar acum inteleg care a fost intentia preotului. Pacat ca a trecut atata timp pana sa inteleg si m-a "costat" ani buni in care mi-era rusine sa pun piciorul in biserica. Asta atunci cand eram ca tine.
Iar acum am si eu o dilema asemanatoare: cum ma duc eu la spovedanie, iar apoi folosesc metode contraceptive? Deci stiu ca este pacat, il spun preotului dar in acelasi timp stiu ca-l voi comite iar. ![]()
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip