spovedania si......

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Teodora, in Evanghelie e scis ca daca fratele tau iti greseste de 7 ori intr-o zi si de 7 ori iti cere iertare, de 7 ori sa il ierti.

Casandra, eu pe sora-mea o iert si de un milion de ori pe zi daca e cazul .Inteleg termenul "frate" din Evanghelie, dar nu cred ca putem deduce ca Dumnezeu il iarta pe nenorocitul ala de 7 crime/zi sau pe viata si de a 8-a nu. Oricum, eu nu am ajuns la gradul acela de intelepciune si inaltare a sufletului la care as putea ierta o crima, dar nu are importanta, ca nu eu impart iertarile pe lume.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Sabina

pai nu e vorba ca te duci la alt preot ca sa-ti spuna ce vrei tu sa auzi, nicidecum!! Ci ca sa il gasesti pe acela care se potriveste cu tine astfel incat sa te convinga de Adevar.Care explica pe lungimea ta de unda in asa fel incat te face sa intelegi.

corect, multumesc pentru traducere, Sabina.

nu mi-a trecut prin minte ca poate interpreta cineva si altfel. ca daca ne luam dupa interpretarea respectiva, grotesca dupa parerea mea, de ce nu ne-am casatorit cu primul venit si daca ne-am casatorit cu el si n-a mers, de ce n-am ramas cu el eventual in loc sa divortam si sa cautam altu'? de ce nu ne-am intepenit in primul job, prima casa, prima prietenie, prima tzara , prima orice ni s-a intamplat pe lumea asta, inclusiv prima biserica -> ortodoxa. de ce am continuat sa cautam, eventual la portile altor biserici, daca ccc cautarea in sine e rea? ashea e, ce tupeu pe capul nostru sa consideram ca undeva exista un preot care ne poate vorbi cu har, pe limba noastra si la nivelul nostru de intelegere si ca merita sa-l cautam.

Caci ei nu dorm daca nu au facut raul, le piere somnul daca nu au facut pe cineva sa cada - Pilde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

conchita, pe bunica o chema Nastasia, nu Natasa!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Teodora, daca Dumnezeu ii indemna pe oameni sa se ierte unul pe altul chiar si de 70 de ori cate 7, iti dai seama ca El in primul rand ii iarta pe pacatosi de cate ori gresesc, se caiesc, isi cer iertare si se straduiesc sa nu mai repete greseala.
Asta e parerea mea personala, pentru ca si eu mi-am pus exact aceeast intrebare ca si tine. Iar raspunsul l-am gasit in Biblie.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by impreuna
Sunt intrebari la care nu s-a dat un raspuns concret si poate ar fi bine sa se clarifice:
- Ce sa faca femeia cand este pusa in situatia in care nu mai are voie sa faca copii (din punct de vedere medical)? Sa nu foloseasca mijloace contraceptive si sa recurga la abstinenta, sau sa isi faca datoria fata de sotul ei si sa foloseasca contraceptivele? (nu ma refer la cele care produc avort).

raspunsul e in Biblie. femeia nu trebuie sa isi puna viata in pericol ca sa dea viata unui copil si nici pentru placerea sotului. mijloacele la care recurge si care sunt cele mai bune pentru sanatatea ei - astea le afla de la medic. mijloacele care sunt cele mai bune pentru sanatatea constiintei sale - astea le poate discuta cu preotul. dupa aia vine acasa si decide singurica in consecinta, ca are dreptul, fara sa ne dea noua socoteala sau raportul. e problema personala a fiecarei femei in parte, eu asa cred.

quote:
- Intrebarea lui denizel, cei care se opun folosirii mijloacelor contraceptive, cum de nu au multi copii?

poate nu pot sa faca ccc copii, la asta te-ai gandit? ar vrea mai multi copii, dar nu pot sa faca nici macar unul. ca Dumnezeu le-o fi harazit alt destin in viata si o fi lasat harul matern altora care pot sa faca chiar si 12 copii, norocul lor. e doar o ipoteza, pe masura ipotezelor avansate aici.

quote:
- O intrebare care acum mi-a venit in minte: daca BO se opune folosirii mijloacelor contraceptive de orice fel (daca am inteles gresit imi cer scuze si va rog sa ma corectati), cum de in Romania exista legea care sa permita avortul? (avand in vedere ca suntem un popor crestin ortodox).

huh...intrebarea asta suna tendentios, pentru ca nu pot sa cred ca nu te-a invatat nimeni pana acum ca in RO puterea executiva si legislativa sunt separate de biserica. si ca deci, n-ai avea nici un drept sa insinuezi ca BOR e vinovata de legile pro-avort existente in Ro. apoi, pluralul ala de la persoana I la "suntem" e usor malitios, ca stim deja ca tu nu esti ortodoxa, deci tu nu esti vinovata de legea care permite avortul.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Inca una si ma duc!

Uite ce maxima am fabricat in timp ce faceam dus:

Inainte de a gasi adevarul tau, studiaza cu atentie adevarurile celorlalti.

Nu va grabiti sa ziceti ca e infantila, puerila, incarcata de suficienta etc....
mi-a venit asta in cap, pt. ca am observat ca de cele mai multe ori se face partizanat cunoscandu-se doar un "adevar" sau sustinerile posesorilor acelui "adevar".

stiu ca adevarul e unul singur, dar inainte de a-l intrezari macar, trebuie sa ne "prindem urechile" in studierea celorlalte oferte de adevar.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

maxima asta de-o zici tu nu e puerila, e doar hedonistica. :-)

ar fi prea simplu daca ar fi asa. adica sa ne ducem la taraba si sa ne alegem adevarul care ne convine, asa cum ne alegem pantofii, dupa culoare, sa mearga cu geanta si cu bugetu'. :-) ar fi si tragic, asa cum tragic e secolul asta, relativist pana in maduva oaselor, unde adevarul majoritarilor e ca toata lumea detine adevarul, pentru ca, nu-i asa, exista miliarde de adevaruri, pentru toate buzunarele.

sincer, eu cred ca masura adevarurilor celorlalti sta in masura adevarului inimii tale. pana nu gasesti singur calea, adevarurile celorlalti sunt simple rataciri telectualo-mistice, de suprafata, stropite din belsug cu vin criticist, dar fara "buchetul" vechimii in simtire, ca sa zic asa. adica ccc cautarea asta e strict rationala, n-are de-a face cu inima. si nu poate fi de durata, ca poate pica in capcana la aparitia unei noi teorii atractive si "adevarate".

nu, nu cred ca poti vedea adevarul celorlalti daca in inima ta nu e nimic inca, nici macar o parere de minciunica mica :-)) ce calatorie e aia fara busola?

Mergi la inceput

Impreuna, e f. frumos raspunsul si cred ca e ceea ce ma asteptam sa se spuna. Important e deci sa te caiesti.Lyvya se caieste sau cel putin eu asa inteleg,ca are oarecum constiinta incarcata, stie ca a gresit, singura problema e ca vrea sa repete "pacatul", din cauza iubirii pt. prietenul ei si a hormonilor cu care bunul Dumnezeu ne-a inzestrat pe toti.Dar bunul Dumnezeu intelege motivatia pacatului ei, intelege ca ea tanjeste dupa iertarea lui, oare chiar nu o iarta?
Asa cum am mai spus, eu mi-l imaginez pe Dumnezeu de o bunatate, o iubire si o intelegere pe care mintea noastra nu le poate cuprinde, chiar se agata El de rigiditatea cuvintelor "sa nu preacurvesti"?

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

conchita, pe bunica o chema Nastasia, nu Natasa!

sunt chioara, iarta-maaaa, mii de scuze.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Teodora D.

Impreuna, e f. frumos raspunsul si cred ca e ceea ce ma asteptam sa se spuna. Important e deci sa te caiesti.Lyvya se caieste sau cel putin eu asa inteleg,ca are oarecum constiinta incarcata, stie ca a gresit, singura problema e ca vrea sa repete "pacatul", din cauza iubirii pt. prietenul ei si a hormonilor cu care bunul Dumnezeu ne-a inzestrat pe toti.Dar bunul Dumnezeu intelege motivatia pacatului ei, intelege ca ea tanjeste dupa iertarea lui, oare chiar nu o iarta?
Asa cum am mai spus, eu mi-l imaginez pe Dumnezeu de o bunatate, o iubire si o intelegere pe care mintea noastra nu le poate cuprinde, chiar se agata El de rigiditatea cuvintelor "sa nu preacurvesti"?

Teodora, toate stim ca Dumnezeu o iarta oricum pe lyvya, pentru ca numai El vede in sufletul ei si stie ca "a iubit mult"...pentru asta insa, trebuie sa vrea ea sa fie iertata, iar iertarea nu de la noi o primeste, oricat am fi noi de generoase.
totusi, parerea mea e ca nu e bine pentru nimeni sa sustinem sus si tare ca daaaa, tu poti sa pacatuiesti in continuare linistita (nu lyvya neaparat, ci fiecare dintre noi) ca Dumnezeu e bun si bland, te iarta oricum. ganditi-va ca nu putem lua locul lui Dumnezeu si sa iertam pentru El. lasati-o si pe lyvya si pe restul sa-si afle raspunsul de la El, ca el stie mai bine si cat de rigide sunt legile pe care le-a lasat, si cat de imposibil ne e sa le urmam. mi se pare periculos sa dam noi derogari de la respectarea Bibliei, asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Conchita, sunt total de acord cu ultima ta postare.

Cat priveste maxima cu adevarurile, eu nu am perceput-o ca pe o invitatie de a ne alege adevarurile de la taraba, ci ca pe o dovada de modestie si ca pe o cale de a putea trage cea mai buna concluzie- a analiza ce au gandit altii inaintea ta,care poate sunt mai intelepti ca tine, si pe urma a filtra informatia prin mintea ta iti da posibilitatea sa te apropii de "adevarul inimii tale";eu asa vad lucrurile si de aceea imi face placere sa citesc polemici pe forum, chiar daca nu impartasesc toate parerile vehiculate(si asta nu e referire la persoana ta, ci vorbesc la modul general).

Mergi la inceput